kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Мнение за покупка на каравана

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
yyasenov

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Мар 08, 2020 10:52 pm    Заглавие: Мнение за покупка на каравана Отговорете с цитат

Здравейте,
Ние сме семейство с две деца 4г. и 10г. и от няколко години ходим на къмпинг в Гърция с една голяма палатка.
Тази година сме решили да минем на каравана която да я оставим за цял сезон на някой къмпинг в Гърция.
Бих искал да отбележа че съм много бос в тази област с караваните. В момента сме се спрели на тези три каравани понеже изглеждат че са едни от малкото обявени на пазара които имат двуетажи легла, напречно разположени.

Hoby:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=91583264717443658&slink=enhmsc

На тавана средната плоскост беше с различен цвят от останалите, все едно е сменена. И в средната част имаше лек аромат на мухъл който не разбрах дали беше от караваната или от форселта който беше сложен на дивана.

LMC:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=91583612359627412&slink=enhmsc

Задния ляв ъгъл беше притиснат и беше ремонтиран със сив силикон , от вътрешната страна същия ъгъл пак беше със силикон. Направиха ми впечатление и ароматизаторите сложени вътре. Което признавам ме накара да се замисля макар че не усетих аромат на мухъл.

Adria:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=91577578250978811&slink=enq7r7

при тази каравана нямам никакви коментари нито външно нито вътрешно. Но и цената е доста по различна от останалите.

Въпроса ми конкретно към вас е дали обявените цени с оглед на година на производство и състояние са нормални за тези каравани (знам че така само по снимки е много трудно да се прецени но идеята е да се ориентирам горе долу) И коя според вас би била по добрия избор.

Ще съм много благодарен, като по опитни в тази област да разбера вашето мнение. Което определено ще е много ценно и ще ни помогне да вземем решение.

Поздрави,
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
xfact

МнениеПуснато на: Пон Мар 09, 2020 6:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравей, относно цената, тя ВИНАГИ рефлектира състоянието на стоката.
Птносно прегледа, аз имам едно правило: леко открехваш вратата и вкарваш първо носа вътре. Ако дори и малко те лъхне на мухъл или пък на супер силен ароматизатор, дори и не отваряш напълно вратата. Кръгом и към следващата.
Има много добри търговци “замазвачи” , както и добри майстори в ремонтите. Но миризмата, винаги малко или много остава. Едно нещо мога да ти кажа от собствен опит, не ти се занимава с премахване на мухлясало и изгнило. Успех от мен!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
peterco

МнениеПуснато на: Пон Мар 09, 2020 7:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо не заби един нос във форселта. Обикновено ги прибират мокри и смърдят ужасно задушливо.
Вече взех да ги разпъвам ако ми лъхне, защото имах случаи да се разпадат по шевовете.
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Мар 09, 2020 12:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Привет!
И трите каравани на снимки изглеждат много симпатично, като наистина Адрията е най-хубава, но то и затова цената и е по-висока. За реалното състояние обаче може да се преценя само с оглед на място.
Лично аз ги намирам много сходни като условия, които предоставят и бих харесала всяка една от тях стига да няма някакъв технически проблем. Във вашия случей предвид това, че имате намерение да ползвате караваната стационарно на къмпинг може би доста важно би били какъв е форцелта, защото при подобни условия като че ли той се ползва най-много.

Друго нещо, което също си заслужава да се обмисли преди подобна покупка е и какво евентуално бихте правили с караваната по-нататък във времето ако евентуално след първото лято установите ,че то не е точно за вас. Казвам го не за да ви разкандардисвам, а просто защото практиката ми е показала, че при голяма чат от хората след първия подобен сезон мерака им за точно такава почивка се изпарява. Започва да им се иска да са по-мобилни, да обикалят с караваната, вместо да стои стационарна. При това положение, ако караваната е по-голяма и тежка се оказва , че не е много удчна за такива пътувания и започват да се търсят варианти за продажба или смяна с по-малка, което си е неминуема загуба на средства.
nelim

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Мар 09, 2020 1:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разгледайте и тази:
От проверен дилър е Smile

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=91583427302759578
Върнете се в началото
nelim

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пон Мар 09, 2020 1:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

nelim написа:
Разгледайте и тази:
От проверен дилър е Smile

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=91583427302759578

Уф, сега видях това с двуетажните легла.. нашия Burstner е от Ив Мобайл И е с такива, но тази не е.. извинявам се Smile Но може да дебнете ако изпадне нещо - ние сме много доволни вече 3-та година.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети