kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Сря Мар 11, 2020 8:33 pm Заглавие: План за пътуване до Санкт Петербург!!!
Мислим лятото да си направим екскурзия до Санкт Петербург с децата. Пускам тази тема за да споделите кое и как ще трябва да се направи за да стигнем до там....и да се върнем Визи, маршрути, места за посещения..Всичко което ще ни е от полза...Плана ни е - Варна - Румъния - Унгария - Словакия - Чехия - Полша - Литва - Латвия - Естония - Русия...Началото ще е когато децата свършат училище, не че ходят редовно и не се знае кога ще завърши учебната година. Благодаря!!! _________________ Не плачи за нещо, което не плаче за теб!!!
Пуснато на: Пет Мар 13, 2020 9:02 am Заглавие:
Супер, и ние не сме ходили в тая посока и ми е в плановете. Хубаво ще е някой, който вече е бил там, да се включи с повече инфо. Мен ме интересуват специфичните граници с Русия и евентуално места, на които някой е паркирал и са били удобни.
По маршрута ти само в Словакия не зная какво ще правите, може би има нещо интересно?
Руската виза от визов център Варна. Ние си я извадихме от там, без да се налага дори да ходим до Варна. На летището в Бургас, офис Авиобилет помагат за попълване на бланката, оставяш паспортите и след три седмици си получихме пак там визите и застраховката нужна за Русия . Визата ни включва и Петербург.
В проучването си съм стигнала до Полша и останах очарована колко е интересна, според нашите интереси де
Споделям набелязаните места за там: Вроцлав – Освиенцим – солна мина Величка – Краков – Zalipie / селце с изрисувани къщи /- Gdańsk / това което разгледах в гугъл за него, много ми хареса /
Супер, и ние не сме ходили в тая посока и ми е в плановете. Хубаво ще е някой, който вече е бил там, да се включи с повече инфо. Мен ме интересуват специфичните граници с Русия и евентуално места, на които някой е паркирал и са били удобни.
По маршрута ти само в Словакия не зная какво ще правите, може би има нещо интересно?
Руската виза от визов център Варна. Ние си я извадихме от там, без да се налага дори да ходим до Варна. На летището в Бургас, офис Авиобилет помагат за попълване на бланката, оставяш паспортите и след три седмици си получихме пак там визите и застраховката нужна за Русия . Визата ни включва и Петербург.
В проучването си съм стигнала до Полша и останах очарована колко е интересна, според нашите интереси де
Споделям набелязаните места за там: Вроцлав – Освиенцим – солна мина Величка – Краков – Zalipie / селце с изрисувани къщи /- Gdańsk / това което разгледах в гугъл за него, много ми хареса /
Нямам идея какво ще правим във Словакия, но оттам минава пътя Може би Братислава, но още не сме разглеждали дали има за какво да се спира. Полша е скрития коз Там има доста какво да се види. От Санкт Петербург мислим да отидем до Хелзинки, на 380 км е и оттам с ферибота до Талин. Но тук трябва да се видят цената и времето. Има доста време до лятото а и не се знае децата кога ще завършат училище. За тези месеци до тогава искам да събера информация, а и тя ще е полезна и за други четящи. Поздрави _________________ Не плачи за нещо, което не плаче за теб!!!
Тъй като гледам ние може от сега да тръгваме Децата ваканция вече...Норвегия затвори границите си/как не го направи като бяхме там / НЕ ги знам дали ще искат децата. Ще я мислим като наближи, а кога е това, май никой не знае. _________________ Не плачи за нещо, което не плаче за теб!!!
Горе,долу този маршрут го правих това лято.
Румъния,Унгария ,Словакия,Полша,Литва,Русия,Финландия,Естония,Латвия и обратно.
Виза за Русия не проблем ,но задължително си вземи многократна ,защото ако е еднократна на излизане от Русия ти я закриват и повече не можеш да влезеш ,а може да ти се наложи/ ако искаш да видиш например Калинин град/.
Приготви се психически от сега за голямо висене на руската граница. Не тръгвай през Белорус защото там схемата с визите е ужас и излизането от Белорус към Русия за чужденци е само през един граничен пункт.
Иначе в Русия е супер спокойно и евтино.В Москва и Сан Петербург има къмпинги но можеш да нощуваш където си поискаш без проблеми. Къмпингите им са по скъпи от Европата и сега учат как да ги правят.
Ферибота от Хелзинки до Талин беше около 150 евро.Ако искаш повече нещо обади с на лични. Много мога да ти разказвам.
Горе,долу този маршрут го правих това лято.
Румъния,Унгария ,Словакия,Полша,Литва,Русия,Финландия,Естония,Латвия и обратно.
Виза за Русия не проблем ,но задължително си вземи многократна ,защото ако е еднократна на излизане от Русия ти я закриват и повече не можеш да влезеш ,а може да ти се наложи/ ако искаш да видиш например Калинин град/.
Приготви се психически от сега за голямо висене на руската граница. Не тръгвай през Белорус защото там схемата с визите е ужас и излизането от Белорус към Русия за чужденци е само през един граничен пункт.
Иначе в Русия е супер спокойно и евтино.В Москва и Сан Петербург има къмпинги но можеш да нощуваш където си поискаш без проблеми. Къмпингите им са по скъпи от Европата и сега учат как да ги правят.
Ферибота от Хелзинки до Талин беше около 150 евро.Ако искаш повече нещо обади с на лични. Много мога да ти разказвам.
Много благодаря!!! Ще имам много въпроси. Вие от къде сте? Ние сме от Варна...Поздрави. _________________ Не плачи за нещо, което не плаче за теб!!!
Пуснато на: Нед Мар 15, 2020 6:29 pm Заглавие:
Когато в рамките на 30 дни, ще влизаш и ще излизаш два пъти в Русия се вади ДВУКРАТНА ТУРИСТИЧЕСКА ВИЗА. Стойността на такава виза е по 169 лева на човек, като при подаване на документите се пише датата на първото влизане и излизане и датата на второто влизане и излизане. И трябва да се спазват стриктно, можеш да закъснееш ден-два с влизането, но с излизането не.
Пуснато на: Чет Яну 07, 2021 11:35 pm Заглавие:
Това май е добра новина:
Русия въведе електронни визи за българите
Чужденците, които желаят да посетят Русия, вече не е необходимо да се редят пред гишетата на консулските й служби. От началото на тази година туристите могат да оформят руска електронна виза, като облекчението ще важи за граждани на над 50 държави, включително и за българите. В момента малко чужденци се възползват от услугата, но след като ограниченията бъдат премахнати, ще има милиони, уверени са в това руските туристически компании.
За да се получи виза от чужденец, няма да е необходима покана от приемащата страна, резервация за хотел или други документи, потвърждаващи целта на пътуването. Консулската такса ще бъде $ 40; за деца под 6-годишна възраст визата се издава безплатно.
Може да се кандидатства за виза на уебсайта на Външното министерство на Русия или като се изтегли заявлението. За да получите е-виза, трябва да качите своя снимка, да сканирате паспорта си, да посочите държавата на пребиваване, както и руския регион, през който планирате да влезете, лична поща и номер на мобилен телефон, за да свържете известието за резултатите от обработката на заявлението.
Въпреки факта, че визата е електронна, Министерството на външните работи препоръчва туристите да отпечатат уведомлението за одобрение на виза или да направят снимка на копието в телефона си, за да могат да го представят визуално при преминавате през паспортния контрол на границата.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети