kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пет Авг 21, 2020 7:28 pm Заглавие: Износ/Експорт от България в Англия
Здравейте,
Имам въпрос и не мога да намеря точният отговор.
Ако закупя кемпер от България (с БГ регистрация/ или нов внос) какъв е начинът да се придвижи легално до Англия и да бъде отписан/продаден в България ?
Не виждам особен смисъл да го регистрирам в България първо и след един ден да го карам извън страната.
Имам двойно гражданство, но не живея в България.
Запознат съм с процедурата как да го регистрирам в Англия
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем, ще съм много благодарен за съвет.
Купуваш го, изкарваш му транзитен номер и отлиташ, после си го регистрираш в Англия. Същото , като да купиш МПС от Европа, изкарваш му транзитни номера и го регистрираш в БГ. Но предполагам ще трябва да представиш и същите документи - фактура или договор, преведени на английски, зелена карта. Пък ако си има БГ номер, тогава не са ти нужни и транзитни номера. Това горното важи за т.нар. "нов внос".
За Англия вероятно вече ще трябва и мито да платиш.
Нещата с износа са лесни- Ако е регистриран- отчислява се, като причина се посочва- износ в друга държава.
След това се прави транзитна ЗА ИЗНОС.
Ако не е регистриран е още по лесно- направо транзитна за износ. Пазят се оригиналните документи от държавата, в която е бил регистриран постоянно. С тях се регистрира в ГБ.
Вече как стои въпроса с фаровете и т.н. ... трябва да провериш там. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...."
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети