kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Няколко въпроса по електриката на Джъмпер Фейслифт 2015

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jim_beam

Местожителство: Zimbabwe

МнениеПуснато на: Сря Май 06, 2020 12:51 pm    Заглавие: Няколко въпроса по електриката на Джъмпер Фейслифт 2015 Отговорете с цитат

Привет колеги!

Имам два основни въпроса, ще се радвам, ако някой даде идея:

1. мога ли да сменя страничните огледала с такива електрически с подгрев?
Моите са механични без подгряване, лявото е с темп. сензор, 16Вт крушка.
Купих употр. ел. със сензор, 16Вт крушка, има 2 букси с по 8 пина, в буса видях, че има кабелен сноп. Един вид ако взема и панелче за шоф. врата за ел. модел и ключ за отоплението дали има шанс да стане? По-принцип ми трябва само отоплението, но ако става всичко...
2. мога ли да добавя круиз контрол и ако да какво лостче да търся? Тия дни ще разполагам с диагностичен кабел и Алфаобд, дали е достатъчно да се активира функцията?

Мерси предварително!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
peterco

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2020 6:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По въпрос едно- откачи буксата на вратата и ровни една схема. До колонката трябва да имаш инсталация.
От там ще е нужно да смениш бутоните за ел. стъкла и огледала и да избереш- дали да пуснеш сам инсталация или да търсиш вече съществуваща.

Кабели има бол, а пинове за буксата- в СФА или АМК има за стотинки.

Окабеляваш и си готов.

Круиз може да се добави, но мисля, че беше малко по сложно. Вървеше с целия СОМ.
jim_beam

МнениеПуснато на: Чет Май 07, 2020 7:02 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси колега, аз отварях лявата врата да я облепя отвътре с изолация и видях кабелния сноп, черната букса с 6 проводника. Разбрах също, че пин 2 и 8 са маса и плюс за подгряване. Купих едно употр. огледало, което е ел. с подгрев и ще го пробвам. Обаче отпред при бутоните нямам такъв за отопление.
Ако тия са навързали всичко през компютъра, няма как да стане, ако просто сложа нов бутон и го свържа към съответните кабели от снопа. Значи или трябва да търся нов панел с бутони, където да има този допълнителния, или да зарежа техните кабели и да дръпна от запалката само за отоплението. То сигурно и за електромотора в огледалото ще може, но не знам как се свързва.
По въпроса за круиза разбрах, че с кабела и алфаобд мога да активирам функцията в компютъра. И ако под волана имам окабелена букса има шанс. Но какво лостче с колко пина, нямам представа. В Ситроен искат да ти продадат всичко навързано с мигачи, лост за чистачки и т.н. абе няма да стане така.
Май ще се откажа за сега. Намерих в един руски форум инфо, но става въпрос за модела до 2014, после има изменения.
Върнете се в началото
jim_beam

МнениеПуснато на: Чет Юни 18, 2020 6:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здрасти!
Набавих си материалите (огледала, средния панел с допълн. бутон подгрев, управление за огледалата шоф. врата) и направих проба, като просто включих всички кабели и букси. Надеждата ми беше, ако всичко е било оклабелено предварително да тръгне. Е, за малко да стане. hammer
Видях например, че липсват пинове на буксите за огледалата във вратите и ми стана ясно. Единственото, което заработи е управлението на лявото горно огледало, това беше. Дясното имаше само 2 пина на буксата във вратата, за мигача явно. Кабелите са там като че ли, но тия мундари са сложили само 2 пина, отнесоха яки пожелания жабарите. Twisted Evil
Средния панел с допълн. бутон, бутона не действа, не свети като се натисне, очакваше се.
Новото управление на огледалата и прозорците в шоф. врата както казах бачка само едното огледало, но всичко друго дори ел. стъклата не действа. Означава явно, че модула за стъклата сигурно трябва софтуерно да се добави. По-лесно ми е да отмонтирам джойстика за огледалата и да го сложа към стария панел, тогава ще имам поне едно ел. огледало и работещи стъкла.
Другите неща като че ли ще оставя засега, може би като имам път към България ще потърся човек с опит да не огелпя нещо, ще се радвам да препоръчате някой спец.
Круиза засега също ще зарежа, най-вероятно ако купя лостчето да стане същото като с огледалата. Разбрах само, че ситроен и пежо слагали лостчета с 3 пина, а фиат с 2. Освен това най-вероятно при моя модел темпомата е със огр. на скоростта, което изисквало и специален педал на газта. Абе усложнили са нещата жабарите за съжаление, но това е.
Върнете се в началото
xfact

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 18, 2020 7:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

[quote="
Круиза засега също ще зарежа, най-вероятно ако купя лостчето да стане същото като с огледалата. Разбрах само, че ситроен и пежо слагали лостчета с 3 пина, а фиат с 2. Освен това най-вероятно при моя модел темпомата е със огр. на скоростта, което изисквало и специален педал на газта. Абе усложнили са нещата жабарите за съжаление, но това е.[/quote]

Ето за четене, че не ми се преписва.

https://www.motorhomeowners.org/post/installation-of-a-factory-cruise-control-on-a-fiat-x250-10470322?pid=1311122842
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
jim_beam

МнениеПуснато на: Чет Юни 18, 2020 8:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси колега, понеже нямам акаунт в този форум не мога да отворя директно темата. Гледам X250 е в заглавието, фейслифта не е ли X290? Ако е за модела до 2014 е ясно, че става лесно.
Ще се регистрирам да видя, мерси.
Върнете се в началото
xfact

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Юни 18, 2020 8:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

jim_beam написа:
Мерси колега, понеже нямам акаунт в този форум не мога да отворя директно темата. Гледам X250 е в заглавието, фейслифта не е ли X290? Ако е за модела до 2014 е ясно, че става лесно.
Ще се регистрирам да видя, мерси.

След 2014, става с кодиране след монтажа
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Направи си сам Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети