kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Окт 15, 2020 8:16 am Заглавие: Кемпер на базата на Форд Транзит 1990-2000
Здравейте.
В момента избирам първи кемпер и търся нещо по-евтино ( до около 20000 лева ). Струва ми се, че в този диапазон най-масови са кемперите на базата на Форд Транзит. Разглеждах вече няколко, но като че ли от към къща най-много ми допада един с атмосферен 2.5 дизел ( 76 к.с.). Дали няма да е доста тегаво, особено ако решим да пътуваме на по-далече - не само на море до Гърция, но и из Европа?
Ако някой има преки наблюдения, ще съм благодарен да чуя и неговото мнение.
Пуснато на: Чет Окт 15, 2020 10:23 am Заглавие:
При тези по-старичките кемпери е добре поне да има турбо към двигателя. Иначе както се кава пътуването става "мъка" особено в чужбина където трафика е по-интензивен и на доста места трябва да се поддържа скорост и кемпера да е по-мобилен при изпреварване или пък да не кляка на баир. При по-нисък бюджет понякога по-практична може да е комбинацията кола и каравана. Доста зависи какви точно са ви изискванията за караванната част. Точно във вашия ценови порядък това лято един форумец си взе чуден кемпер - 6местен, в добро техническо състояние и с по-мощния двигател.
Неприятното като цяло е че повечето екземпляри на пазара (независимо от ценовия диапазон в който са) не отговарят на търсената им цена и човек доста трябва да оглежда и избира докато попадне на бройка. Понеже има много варианти на интериор и разпределение често човек харесвайки каравананта част ако недооцени техническите параметри после може да страда. _________________ Магия в лилаво
Мисля, че точно това е най-трудното в този ценови диапазон. Първо да харесаш караваната част (разпределение, уреди, без видими течове) и след това да е качена на нещо, що годе прилично. Пределно ясно ми е, че ще има компромиси и то не малко ( без компромиси само от магазина по поръчка ). И това ми беше по-конкретно въпроса. Заслужава ли си да вземеш нещо, което ти допада като каравана, но е само 75кс за 2.5-3.0 тона? Ще става ли изобщо за по-дълги пътувания, а не само до близкия язовир на 100-200км. ?
А в цените не намирам никаква логика. Честно. 25-30 годишни екземпляри, които дори на снимките не могат да ги докарат да изглеждат добре, на цени около 20000 лева. Според мен е прекалено. Вие кажете.
Пуснато на: Чет Окт 15, 2020 12:47 pm Заглавие:
Лично моето мнение е че отговора на онзи въпрос е "Не"
А за логиката на цените - всеки надува колкото може и разчита на някой дето не е много в час да клъвне пък после ... тя работата свършена и купувача са си троши главата. _________________ Магия в лилаво
Да, като размисля трезво и аз клоня към НЕ. Въпреки,че емоционално се самозалъгвам и навивам, че няма да е толкова зле, защото другото ми допада. Но като си представя, че навремето ладите бяха по 75кс, а тук трябва да носи 3 тона... Сметките не излизат.
Другия вариант не го коментирам, защото ми се струва напълно нелогичен. Да се търси добра основа, а да се прави компромис със караваната. Мисля, че тук примери има много ба какви ли не самоделки, върху иначе хубави бусове.
А за цените сте права. Само не знам защо някой продавачи се правят, на едва ли не обидени като се пазариш за 5-6 хиляди лева надолу, а не са надули цените с по 7-8 хиляди.
Пуснато на: Пет Окт 16, 2020 9:20 am Заглавие:
conev_d написа:
А за цените сте права. Само не знам защо някой продавачи се правят, на едва ли не обидени като се пазариш за 5-6 хиляди лева надолу, а те са надули цените с по 7-8 хиляди.
Ами и това е бизнес, с това се прехранват хората. Един кемпер да продадат така и ей ти я заплатата на човек за половин година. Автокъщите работат с много по-голям капитал, имат възможност да зареждат по-големи количества, да държат на склад повече бройки и те по-скоро работят на някаква "твърда" като процент надценка. Докато частните продавачи (прекупвачи) са основно на принципа "да удариш кьоравото". Инвестират в търсен модел и прилична като състояние бройка, която им изпадне на добра цена, след което гледат да вземат максимума от някой търсещ точно такова нещо. Това си е един съвсем не лош бизнес план и не малко хора вече са се открахнали на него. Лошото е само когато подобни търговци водени от стремежа си за максимална печалба обявяват кемпери с проблеми и скрити дефекти като перфектни.
Няма лошо да купиш кемпер с проблем, да отстраниш проблема след което да го продадеш по-скъпо. Това е съвсем нормално. Лошото е, че има и тарикати, които не ремонтират, а само козметично прикриват проблемите и после евентуалния купувач страда. Такива неща има във всяка една област и човек просто трябва хубаво да си отваря очите. _________________ Магия в лилаво
Дърпам 1600кг каравана с бензинова кола 140кс, мислех че съм бавен защото се налага да вкарам 2-ра на Хаинбоаз за да катеря с 60, докато не видях един кемпер форд транзит, дето не съм сигурен даже дали щеше да стигне до горе
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети