kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Кемпер на базата на Форд Транзит 1990-2000

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Кемпери
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
conev_d

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2020 8:16 am    Заглавие: Кемпер на базата на Форд Транзит 1990-2000 Отговорете с цитат

Здравейте.

В момента избирам първи кемпер и търся нещо по-евтино ( до около 20000 лева ). Струва ми се, че в този диапазон най-масови са кемперите на базата на Форд Транзит. Разглеждах вече няколко, но като че ли от към къща най-много ми допада един с атмосферен 2.5 дизел ( 76 к.с.). Дали няма да е доста тегаво, особено ако решим да пътуваме на по-далече - не само на море до Гърция, но и из Европа?

Ако някой има преки наблюдения, ще съм благодарен да чуя и неговото мнение.

Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
turbo1

Местожителство: Сливен BG

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2020 8:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Със сигурност ще сте БАВНИ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2020 10:23 am    Заглавие: Отговорете с цитат

При тези по-старичките кемпери е добре поне да има турбо към двигателя. Иначе както се кава пътуването става "мъка" особено в чужбина където трафика е по-интензивен и на доста места трябва да се поддържа скорост и кемпера да е по-мобилен при изпреварване или пък да не кляка на баир. При по-нисък бюджет понякога по-практична може да е комбинацията кола и каравана. Доста зависи какви точно са ви изискванията за караванната част. Точно във вашия ценови порядък това лято един форумец си взе чуден кемпер - 6местен, в добро техническо състояние и с по-мощния двигател.

Неприятното като цяло е че повечето екземпляри на пазара (независимо от ценовия диапазон в който са) не отговарят на търсената им цена и човек доста трябва да оглежда и избира докато попадне на бройка. Понеже има много варианти на интериор и разпределение често човек харесвайки каравананта част ако недооцени техническите параметри после може да страда.
conev_d

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2020 12:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря, loveforever.

Мисля, че точно това е най-трудното в този ценови диапазон. Първо да харесаш караваната част (разпределение, уреди, без видими течове) и след това да е качена на нещо, що годе прилично. Пределно ясно ми е, че ще има компромиси и то не малко ( без компромиси само от магазина по поръчка ). И това ми беше по-конкретно въпроса. Заслужава ли си да вземеш нещо, което ти допада като каравана, но е само 75кс за 2.5-3.0 тона? Ще става ли изобщо за по-дълги пътувания, а не само до близкия язовир на 100-200км. ?

А в цените не намирам никаква логика. Честно. 25-30 годишни екземпляри, които дори на снимките не могат да ги докарат да изглеждат добре, на цени около 20000 лева. Според мен е прекалено. Вие кажете.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2020 12:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Лично моето мнение е че отговора на онзи въпрос е "Не"
А за логиката на цените - всеки надува колкото може и разчита на някой дето не е много в час да клъвне пък после ... тя работата свършена и купувача са си троши главата.
conev_d

МнениеПуснато на: Чет Окт 15, 2020 1:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да, като размисля трезво и аз клоня към НЕ. Въпреки,че емоционално се самозалъгвам и навивам, че няма да е толкова зле, защото другото ми допада. Но като си представя, че навремето ладите бяха по 75кс, а тук трябва да носи 3 тона... Сметките не излизат.

Другия вариант не го коментирам, защото ми се струва напълно нелогичен. Да се търси добра основа, а да се прави компромис със караваната. Мисля, че тук примери има много ба какви ли не самоделки, върху иначе хубави бусове.

А за цените сте права. Само не знам защо някой продавачи се правят, на едва ли не обидени като се пазариш за 5-6 хиляди лева надолу, а не са надули цените с по 7-8 хиляди.
Върнете се в началото
Gunner

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2020 8:06 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Едно от решенията в случая е да си търсите кемпер не от търговец, а от частно лице, извън БГ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2020 9:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

conev_d написа:

А за цените сте права. Само не знам защо някой продавачи се правят, на едва ли не обидени като се пазариш за 5-6 хиляди лева надолу, а те са надули цените с по 7-8 хиляди.

Ами и това е бизнес, с това се прехранват хората. Един кемпер да продадат така и ей ти я заплатата на човек за половин година. Автокъщите работат с много по-голям капитал, имат възможност да зареждат по-големи количества, да държат на склад повече бройки и те по-скоро работят на някаква "твърда" като процент надценка. Докато частните продавачи (прекупвачи) са основно на принципа "да удариш кьоравото". Инвестират в търсен модел и прилична като състояние бройка, която им изпадне на добра цена, след което гледат да вземат максимума от някой търсещ точно такова нещо. Това си е един съвсем не лош бизнес план и не малко хора вече са се открахнали на него. Лошото е само когато подобни търговци водени от стремежа си за максимална печалба обявяват кемпери с проблеми и скрити дефекти като перфектни.
Няма лошо да купиш кемпер с проблем, да отстраниш проблема след което да го продадеш по-скъпо. Това е съвсем нормално. Лошото е, че има и тарикати, които не ремонтират, а само козметично прикриват проблемите и после евентуалния купувач страда. Такива неща има във всяка една област и човек просто трябва хубаво да си отваря очите.
nelim

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2020 10:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дърпам 1600кг каравана с бензинова кола 140кс, мислех че съм бавен защото се налага да вкарам 2-ра на Хаинбоаз за да катеря с 60, докато не видях един кемпер форд транзит, дето не съм сигурен даже дали щеше да стигне до горе Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Йордан Христов

Местожителство: Исперих

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2020 11:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам такъв за продажба, тел 0899483647.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Йордан Христов

Местожителство: Исперих

МнениеПуснато на: Пет Окт 16, 2020 11:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Обади ми се ще ти обясня много неща.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Кемпери Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети