kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Купувам или не купувам, това е въпросът!

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> каравани
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Кетката

Местожителство: Благоевград

МнениеПуснато на: Чет Сеп 15, 2022 3:34 pm    Заглавие: Купувам или не купувам, това е въпросът! Отговорете с цитат

Здравейте, мъдри и препатили хора!
Пише ви една надъхана кандидат-каравана-новачка, която вече 12 години е запален летен къмпингар (досега с палатка). Първите си 2 години бях на диво къмпингуване в България, после открих гръцките къмпинги и оттогава все там, поне за 4 седмици/сезон. От доста време се опитвам да си организирам живота така, че да мога да прекарвам цялото лято там, и съм на финалната права, особено откак гърците вече предлагат доста добри нетбоксове на прилична цена. С две думи - между мен и пълно лято в Гърция на къмпинг стои един-единствен въпрос - мога ли да бъда собственик на каравана и какво може да ме спре.
Излагам фактите, моля мъдрите и препатилите да се изкажат кое в плана ми може да ме провали.

Първо позитивите:
1. Живея в Благоевград и разполагам с гараж.
2. Мога да работя от всякъде, стига да имам малко тишина и добър интернет.
3. Имам скътани парички за инвестиране в прилична караванка модел около 2005г.
4. Имам избрана каравана-фаворит, за която съм сигурна, че порядъчно ще ме оплюете. Избраната е Caravelair Antares 375.

Сега ограниченията:
1. Нямам шофьорска книжка и не искам да имам. Разчитам, че мога да намеря човек, който в началото на сезона ще закара караванката до мястото и ще помогне в "инсталацията" й. Заплащането е очаквано.
2. Поради навремето щастливи хрумки на родителите ми, съм с чешко гражданство. Много държа караваната да е на мое име и търся информация доколко гражданството ми ще утежни придобиването. За капак имам и доживотен ТЕЛК 52% (което пък може да се окаже плюс, кой знае).
3. Искам да мога да работя от къмпинга, затова и палатка не ме устройва.
4. Не разбирам нищичко от поддръжка на каравани - техническият ми опит се свежда до даване на акъл на бившия какво не прави както трябва. Но пък съм работила успешно с течна гума, което, както чета по темите, е голям плюс.

Та.... това е. Варианти, в които си наемам каравана на място, не са ми по джоба; да оставя моята там целогодишно - зависи от цената, предполагам. За 3 месеца престой къмпингът, на който ходя, ще иска към 1500Е; за целогодишно - към 2000Е, но нямат места. Дори и да намерят място за мен, караванката ще трябва да стигне дотам поне веднъж, т.е. търся каравана подвижна, а не стационер.

Всяко едно конструктивно мнение и предложение е добре дошло. Благодаря предварително на всички, които ще отделят от времето си за една непозната.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Гого
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 16, 2022 6:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Такива жени няма! Знаеш ли от кога търся такава?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Сеп 16, 2022 1:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Първо искам да поздравя за мерака и ентусиазма - Браво! Това е чудесно начало.

Доколкото разбирам от написаното планът е направен според нуждите и желанията, което е ок. Като най-сложно ми се видя това да се намери човека на който да може да се разчита при купуването и транспортирането на караваната.
miteo

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Съб Сеп 17, 2022 9:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте
По долу поствам линк на фирма/човек, който може да намери това, което търсите, да ви осигури транспортиране, позициониране, обучение относно караваните.

https://valeracaravans.bg/about/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> каравани Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети