|
kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
|
ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!
В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило! |
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати! |
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
Hrisi
|
Пуснато на: Чет Яну 12, 2023 6:19 pm Заглавие: Обир в Хърватска, веднага след Сръбската граница |
|
|
Реших да пиша тук, с идеята да предупредя и вас. Значи предприехме пътуване с кемпер към Австрия/ Италия за нова година. Още първата нощ ни изненада неприятно. Веднага щом минахме сръбската граница спряхме на Почивалище Спачва(има голяма бензиностанция Ина там). Виждала съм и тук препоръки за нощувка там. Аз не ви препоръчвам. Досега бяхме спреспивали два пъти, но повече няма да се случи.Искахме да преминем Сърбия, предвид измамите, които се случват непрекъснато там по бензиностанции.
Та паркирахме, за да нощуваме в страни от полицейското управление (предните път направо пред него спирахме), но видяхме таблела, че е забранено паркирането. В страни си беше тъмно и бяхме встрани от тировете, може би това ни беше и грешката. Не можах да заспя, имах някакво кофти усещане..Унесла съм се и изведнъж чувам отключване на кемпера...лампичките светнаха. Супер се изплаших, но събудих мъжа и светнахме. Той обаче супер сънен, тръгна първосигнално да отваря вратата, при което аз го спрях, Докато се суетехме, предната пасажерска врата се отвори и някой дръпна чантата, отзад на страничното място за сядане, която беше затрупана с дрехи и якета. Не знам как я видя отдолу! Всичко стана за секинда и го видяхме как бяга на камерата задната. Бяха двама поне. За мой късмет нямаше документи и пари, само един телефон и лични вещи, за които много ме е яд, но тоава да е..Та предупреждавам, да не се доверявате да спите там и изобщо в Сърбия. В този ред на мисли, какви мерки да вземем? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ls1 Клубен член с кемпер

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Пет Яну 13, 2023 4:54 pm Заглавие: |
|
|
Ние сме спали на това почивалище два пъти и не сме имали проблем, но преди 3-4 години на връщане към България спряхме да спим на един от магистралните паркинги и като се прибрахме установихме че бравата на караванната врата е била разбита. До сега три пъти са ни разбивали брави - на двете предни врати и на задната по веднъж. Първия път в Словения на паркинг който уж се водел безопасен. Нищо не бяха взели само малко поразровили някои неща в кабината. От тогава сме с колан на предните врати и резе на задната. Разбиват бравите, но не са влизали вътре докато спим. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nkalendzhiev

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2023 11:01 am Заглавие: |
|
|
И ние сме спали два пъти на това място без проблем.
Обаче пък на паркинга във Венеция и на мен ми повредиха патрона на шофьорската врата. Кемпера беше между други, като специално от лявата ми страна съседите бяха седнали отвън на столове. Нямам идея как е станало, не са успели да влязат, но сега с ключ не мога да отварям и затварям.
В тази връзка, @loveforever, вие оправяли ли сте си ключалките след тези инциденти?
Не ми се иска да сменя патрон и за тази врата да имам вече различен ключ от тези за другите врати, гараж, вода, касетка и т.н.
Дали е възможно да се подмени патрон, но да ползва пак съществуващия ми ключ?
В момента с този същия ключ (различен от бусовия за палене) имам общо 10 патрона...ако искам да продължа да съм си с един ключ, не искам да сменям още 9 броя работещи... |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2023 12:54 pm Заглавие: |
|
|
nkalendzhiev написа: | И ние сме спали два пъти на това място без проблем.
Обаче пък на паркинга във Венеция и на мен ми повредиха патрона на шофьорската врата. Кемпера беше между други, като специално от лявата ми страна съседите бяха седнали отвън на столове. Нямам идея как е станало, не са успели да влязат, но сега с ключ не мога да отварям и затварям.
В тази връзка, @loveforever, вие оправяли ли сте си ключалките след тези инциденти?
Не ми се иска да сменя патрон и за тази врата да имам вече различен ключ от тези за другите врати, гараж, вода, касетка и т.н.
В момента с този същия ключ (различен от бусовия за палене) имам общо 10 патрона...ако искам да продължа да съм си с един ключ, не искам да сменям още 9 броя работещи... |
Не. За първата ( пасажерската на кабината), като отидох на ключар и обясних какво и за къде ми трябва ( 2014г) и ми казаха, че трябва да им оставя кемпера за един ден и ще струва 90лв и реших, че тая няма да я бъде. Първо се оборудвах с колана за предните врати. Така две седмици по-късно на един Шел ни разбиха и Шофьорската, но не бяха влезли (това сутринта аз докато спя а жоро пие кафе в бензиностанцията) И глобано решихме проблема като ги заварихме понеже централното си работеше. Когато след години разбиха караванната сменихме само патрона. Да ключа е различен, но ако трябваше да сменим всички ключове сумата щеше даа е доста голяма и си го спестихме. После се развали ключалката на резервоара - новата е с нов ключ. Сега на практика май сме го докарали до това всички да са различни.  _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hrisi
|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2023 4:41 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте и благодаря за съветите
Досега и ние сме спали безпроблемно два пъти на това почивалище, но едва ли ще мога да спя отново спокойно там.
Приемем предложения за друго подходящо и сигурно място около магистралата?
По отношение на коланите, за съжаление те не са приложими при новите модели на Фиат Дукато, тъй като там няма къде да закрепят, новите модели нямат дупки на вратите. При нас опцията е монтиране на допълнителни вътрешни ключалки на вратите и евентуално други допълнителни неща.
Взехме и аларма за газ. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пон Яну 16, 2023 8:40 pm Заглавие: |
|
|
Ако не знаете - в Хърватска спането на свободно извън къмпинг, изключая магистралните паркинги принципно е забранено. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Женени с Деца

|
Пуснато на: Вто Яну 17, 2023 9:05 am Заглавие: |
|
|
nkalendzhiev написа: |
|
Възможно е и зависи от ключаря. _________________ Твърде стари, за да работим; твърде млади, за да умираме - време ни е да пътуваме!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
disco дядо Петьо

|
Пуснато на: Сря Яну 18, 2023 9:12 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте! И аз да споделя. Нас ни отвориха в “ цивилизована” Франция,разбиха и двете ключалки на предните врати,поразиите не бяха големи,но като се прибрахме си купих ключалки които се слагат от вътре на предните врати,аз ги кръстих “.земпердеци” .Продава ги Володя от Казанлък. Свикнахме с тях и никога не ги сваляме / няма колани няма нищо/. Излизаме си винаги от вратата на караванната част,само на автомивка ги отварям. Вечер затварям от вън голямата врата минавам през предна пускам “земпердека” от вътре иииии,мисля че е горе долу по- добре. Продават се и за новите и стари модели.Яка работа.Патроните на бравите на предните врати са тотално попилени ,но аз не ги ползвам никога,само от вътре заключвам. А в Сърбия от години гледам да не преспивам ,там имат милиони “ капанчета” да ви “ помогнат” . И един съвет ,никога не се хващайте да ви тегли “ пътна помощ” на боксир. Изгаряте яко! Живи и здрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dragokaz
|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2023 12:42 pm Заглавие: от Франция до България |
|
|
Здравейте колеги,
Предстои ми през месец април да пътувам от Франция за България.(Германия, Австрия и Унгария)
Купих си кемпер от Франция и трябва да го докарам.
Дилемата е дали да карам през Сърбия или през Румъния.
В Сърбия в коя категория попадат кемперите при таксуването по магистралата.
Благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 03, 2023 10:45 pm Заглавие: |
|
|
Моят съвет е да минете през Румъния. Преди на влизане в Сърбия за возилата с транзитни номера изкаха спедиция - плащане на няколко стотин евро за да се вози човек до следващата граница като гарант че возилото няма да се продаде в Сърбия. Н съм чувала да са го отменили.
В Сърбия на магистралите обикновено кемперите са 2-ра категория. Дава билетче зая 3-та, че така им е настроена системаната и после при плащането ръчно оператора го променя на 2-ра. Но има и единични случеи когато тази промяна не се случва. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Данаил Делчев

Регистриран на: 21 Юли 2015 Мнения: 1312 Местожителство: Хасково / с. Узунджово
|
Пуснато на: Съб Фев 18, 2023 4:40 pm Заглавие: |
|
|
На 6.2.2023, пренощувах на Спачва и нямах проблеми. Това ми беше за втори път. Спрях на тази част от паркинга, осветен е, и е точно пред полицията - 45.045422, 18.997275. Не знам, може и късмет да съм имал. Бяхме 2 кемпера.
Относно паркинга във Венеция, на острова, цената вече му е 25 евро за 24 часа. Таблата за ток са свалени, а чешмите са затапени. Не знам смятат ли да ги пуснат през топлата част от годината, но си беше добра дестинация за пренощуване и обиколка. Преди 5 г пак сме спали и не сме имали проблеми там. Относно заключването нощно време,може би съм малко небрежен. Не ползвам допълнителни екстри, но имам 3 килограмова аларма, която улавя стъпки на 5 м от кемпера и реагира веднага с такова яко ръмжене, че събужда всички. Алармата е марка Пинчер  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Hrisi
|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2023 10:06 am Заглавие: |
|
|
Супер, е всичко е било наред при нощувката ви Вероятно пред самото районно е било по сигурно, но ние не посмяхме да спрем там, защото имаше табела, че е забранено. Това и беше грешката ни, че се преместихме встрани на районното, където сме били на прицел за обир.
При нас проблема с поставянето на вътрешни ключалки се оказа проблем, тези които трябва да са модела не пасват на нашия, защото е нов модел. Само алармара за газ ни свързаха. Така че за сега не можем да разрешим проблема, а ни отрязаха кората вече и тогава разбраха, че не пасват. Отделно и проблем с връзване на алармата има, но тук ни обещаха да се справят. Ние сме решили, че без допълнителни мерки за сигурност повече няма да спим на паркинг на магистралата. Така че ще чакаме колкото е нужно, за да ни намерят решение. За съжаление класическите опции при нов модел са неприложими - нито колани, нито ключалки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ls1 Клубен член с кемпер

|
Пуснато на: Пон Фев 20, 2023 1:04 pm Заглавие: |
|
|
Дайте някоя снимка на тези врати и купето отпред, може да ни хрумне нещо. _________________ Вяра, Мартин и малката Вероника
Мерцедес Бенц 207D '80
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mitko_ol

Регистриран на: 14 Сеп 2018 Мнения: 80 Местожителство: София/Стара Загора
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|