|
kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
|
ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!
В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило! |
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати! |
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
natchobg

|
Пуснато на: Сря Авг 03, 2011 7:36 pm Заглавие: |
|
|
Дани,
Впечатлен съм от начина по който описваш това чудесно местенце!
От една страна се радвам, че ние самите имахме възможност това лято да преоткрием Алепу (справка пътеписът по-долу), от друга страна съвсем егоистично се притесняваме че мястото ще стане твърде бързо известно и ще позагуби чара си. Както и да е, плажът е голям и има място (все още) за всички под слънцето. Ние като акостирахме край пътя, направихме бърза оборка на ивицата пред нас, след което не ни оставаше нищо друго, освен да се отдадем на безвремието наоколо. На залез слънце се пренасяхме от "другата страна", на пътя или на пространството, според моментното настроение. Азис или Мадона наистина липсват, но ако човек зажаднее за добра наливна бира, резерватът Св. Тома е съвсем наблизо, а бирата екстра качество.
Уууупс, отново се отплеснах в лоша реклама (т.е. спомени), но споделеният кеф м/у съмишеници е двойно по-приятен!
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 12:56 pm Заглавие: |
|
|
Начо, мисля че си прав в притесненията си. И аз имам такива опасения. Подобно нещо се случи с плажа на Аспровалта. До известна степен в момента положението там е по-свободно защото няма концесионер на плажа - договора му е прекратен началото на тази година поради неизпълнение на концесионния договор, но вероятно за в бъдеще това ще се промени.
И за да не създавам едностранчиво впечатление ще се опитам да опиша и противоположната гледна точка представена през очите на един хипотетичен лирически герой.
"Четох в нета, че на плажа след Дюни било много готино. Трябва да се види тая работа. Имам сега едно ходене до Бургас и мисля да се отбия до там. Преди като ходехме на море на юг все минавахме от там, а сега с тоя новия път трябва специално да се отбиеш от Созопол щото при Аркутино пътя е така затворен, че няма минаване. Да му се не знае толко ли беше трудно да я няма мантинелата над стария път ами сега ако изтървеш отбивката трябва да се връщаш на майната си чак до Созопол. Тъпа работа! Ей на, сега както мислех да скокна после до Китен пак ще трябва да се връщам и да въртя грешни километри, но поне трафик няма.
Няколко завоя и вече съм на плажа. На пръв поглед мястото си е същото каквото го помня от преди, но някак пусто ми се вижда, няма хора а това хич не ми говори на добре. От дядо ми още знам, че едно място по народа се познава. Хубаво ли е значи ще има и хора. Тъй де, никой не бяга от хубавото. )) Може просто да е рано и още да не са дошли.
Спирам, вземам си кърпата и веднага на плажа. Ей, ма'а му стара! Толко ли нема кой да посъбере тука тия боклуци. То хубаво морето ги изхвърлило, ама не е добре така да минават помежду тях хората. Ми вземети ги посъберете, бе пък после само ривете, че нямало туристи. Как да ви дойде туриста тука и да ви гледа мърсотиите? Плажа иначе добре, широчък ама пясъка що така едричък идва, не е кат на Приморско. Там е направо като сол ситен, блага работа. Не стига това ами е бъкано с разни парчетоляци миди. Те мидите са хубаво нещо да си понасъбереш за спомен, ама сега като не си нося джапанките и колко му е да си нарежа краката.
Слънцето бая взе да напича. Може ли на такъв голям плаж едно питие да няма от къде да си вземеш. Луда работа! В комплексите в края сигурно има, ама върви ли се до там в тоя пек. Пък и сянка няма. Можеше поне едно чадърче да си наема, а то и чадъри няма. Сега, като не си нося моя, какво - от жега ли да пукам? Ще пробвам как е морето, тоя пек веч се не трае.
Лека засилка, скок и ... е цяло чудо че не се разбих някъде. Абе, к'ъв е тоя камънак тука? Може ли такова нещо! Тръгваш да влизаш и отдолу камъни. Ми на мен ако ми се ходи по камъни по-добре в Гърция да ида бе! Не стига това, ами и водорасли! Скапана работа!
Прав беше дядо за хората ...
Тука в тая пустош няма нищо свястно. Няма мадами да оплакнеш окото, :wink: няма с кой една приказка да размениш. Няма не водни ски, не джет, не банан, едно водно колело няма откъде да вземеш ... Само некакви заблудени гарги врякат като развалени тамагочита. И те не знаят к'во дирят тука.
Така да се нахабя!!!
Ама и аз с кой акъл ми трябваше да идвам? Ш' ми разправ'ят кво било хубаво! Хич! И крака ми няма да стъпи тук повече!
Отивам в Китен, там поне хора има!" _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Tania i Ivan

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 1:01 pm Заглавие: |
|
|
 _________________ LZ 2 IIK |
|
Върнете се в началото |
|
 |
natchobg

|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 2:44 pm Заглавие: |
|
|
Дани,
Този твоя последен "хипотетичен" постинг трабва да влезе в Топ 10 класацията на форума!
Отдавна не се бях смял така (честно) на форумски постинг.
Приятно доизкарване ако все още сте на ужасно мръсния, скучен, див, едропясъчен, каменист спот Алепу.
Поздрави!
П.С. Това за Топ 10 класация във форума м/у другото ми хрумна сега, може пък и да е забавно да пуснете такава анкета, най-малкото резултатите ще са интересни... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
inj_p.petrov Къмпингар с палатка

Регистриран на: 08 Юни 2011 Мнения: 1119 Местожителство: Сливен, Стара Река/Сливенско
|
Пуснато на: Пет Авг 05, 2011 8:05 pm Заглавие: |
|
|
Хахаха, страхотен разказ Много се смях.
Аз утре съм на Арапя, свободната зона в гората вече не е свободна, както писах, но пък едни приятели споделиха, че в задната част на гората не е проблем. Е, сянката не е така плътна, но се търпи. Не е като да дадеш 10лв на ден, а да нямаш една вода къде да пиеш... :wink: |
|
Върнете се в началото |
|
 |
милев-пз Клубен член с каравана

Регистриран на: 05 Фев 2011 Мнения: 365 Местожителство: БГ Пазарджик
|
Пуснато на: Нед Авг 07, 2011 8:23 pm Заглавие: |
|
|
Браво Дани!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Фев 19, 2021 12:51 pm Заглавие: |
|
|
Повдигам тази тема с една отноително прясна новина:
Ще бъде ли разрушен строежът на „Алепу”
Асъд в Бургас обяви за нищожно разрешението за строеж на т.нар. „подпорна стена" в местността „Алепу” край Созопол. Решението дойде след протест от страна на Окръжната прокуратура, която откри множество нарушения. Сагата със строежа на вилното селище започна в началото на 2019 година. Тогава след поредица сигнали, ДНСК инспектира обекта, който трябваше да бъде подпорна стена, но подозрително приличаше на хотел. След като не бяха открити нарушения, през юни миналата година, Окръжната прокуратура в Бургас внесе протест срещу разрешението за строеж. Така вчера то беше обявено за недействително.
„Нарушенията са основно две. Има абсолютно нарушение на процедурата за строеж, както и изготвени документи с невярно съдържание. Всички входирани документи в административната преписка, които главният архитект следва да разгледа, липсват и при входираното второ заявление, с което фактически е стартирала процедурата по издаване на разрешението”, обясни наблюдаващият делото прокурор Христо Колев. „Ако Върховният административен съд потвърди решението, това ще означава, че строежът е извършен без разрешение. В този случай ЗУТ казва, че строежът е незаконен и следва да бъде задвижена процедурата по неговото премахване”, добави Колев.
източник
Да видим дали с времето тази подпорна стеничка ще успее да оцелее.  _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 16, 2021 6:27 pm Заглавие: |
|
|
ВАС окончателно: Разрешителното за строежа в местността Алепу е нищожно
Върховният административен съд остави в сила решението на Административен съд - Бургас по административно дело, с което за нищожно е обявил разрешителното за cтpoитeлcтвoтo нa ĸypoртен комплекс в зaщитeнaтa мecтнocт Aлeпy.
Това е разрешение за строеж, издадено от главния архитект на община Созопол, в полза на „Алепу Вилидж" АД, представлявано от „Черноморска лизингова компания“ ЕООД за строеж: курортен комплекс „Алепу Вилидж“ /етапно строителство/; Първи етап – „укрепване на свлачище „Алепу Вилидж““; Втори етап – „ курортен комплекс“ с обща разгъната площ от над 9246 кв. м.
Решението на ВАС е окончателно.
Върховните магистрати приемат изводите на първоинстанционния съд, че инвестиционните проекти, въз основа на които е издадено процесното разрешение за строеж, са издадени на името на лице, посочено като възложител, което няма такова качество. Инвестиционните проекти са издадени на името на "ГБС-Турс" ЕАД /с променено вече наименование, но за яснота ще се сочи като "ГБС-Турс" ЕАД/, а не на титуляра на разрешението за строеж-"Алепу Вилидж" АД.
Съгласно чл. 148, ал. 4 от Закона за устройство на територията
разрешението за строеж се издава на възложителя въз основа на
одобрен технически или работен инвестиционен проект, а по смисъла на чл. 161, ал. 1 ЗУТ възложител е собственикът на имота, лицето, на което е учредено право на строеж в чужд имот и лицето, което има право да строи в чужд имот по силата на закон.
Според чл. 144, ал. 1 от Закона за устройство на територията
инвестиционните проекти, по които се издава разрешение за строеж,
се съгласуват и одобряват след писмено заявление на възложителя и след представяне на изброените в разпоредбата документи. В настоящия случай тези разпоредби са нарушени.
В случая с разрешение за строеж №24/26.02.2018 г. на „Алепу Вилидж" АД се разрешава:
„укрепване на свлачище”, а с разрешение за строеж №100 от 10.09.2018 г. се разрешава Първи етап – „укрепване на свлачище " на същото лице и за същия имот. Разрешението за строеж за укрепване на свлачище е влязъл в сила административен акт, който не е бил оттеглен или отменен от издалия го административен орган.
В тази връзка представената декларация от 28.08.2018 г. от представител на "Алепу Вилидж" АД, че поради настъпили промени в начина на изграждане разрешеният строеж няма да бъде стартиран и реализиран, е без правно значение за съществуването на това разрешение като стабилен, влязъл в сила административен акт. След като този акт е издаден, той поражда своите правни последици, които не могат да бъдат отречени освен чрез отмяната му от органа или съда или чрез оттеглянето му.
След като този акт е разрешил укрепване на свлачище, административният орган няма компетентност
да издава същия акт, който повтаря същото разпореждане по отношение на същия имот и лице, макар и описан като първи етап от разрешеното строителство по разрешение за строеж № 100/2018 г.
Такова дублиране относно предмета на разрешението за строеж е недопустимо,
тъй като не може да се издава ново разрешение за строеж, който вече е бил разрешен с влязъл в сила административен акт. Издаденото ново разрешение за строеж за укрепване на свлачище на същия титуляр е извън компетентността на органа, който вече се е произнесъл по идентично искане- разрешаване на строеж - укрепване на свлачище, поради което издаденото разрешение за строеж № 100/10.09.2018 г. е нищожно и на това основание.
източник _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 08, 2023 10:07 am Заглавие: |
|
|
Кат не могат да напишат нещо смислено журналистите почват с метафори и измислици ..
Цитат: | "Ауди" паркира край плажа в "Аспарухово" и разпъна цял стан отгоре си
Ако водачът е спрял върху защитена територия го грози акт между 1000 и 3000 лева
"Ауди" паркира и разпъна палатка върху автомобила си край плажа във варненския квартал "Аспарухово". За това сигнализираха в социалните мрежи възмутени плажуващи в района.
"Що ...пречи ли ви? Огромна тревна площ, не виждам проблем! Намерете си работа бе хора!", пише под поста потребител.
Друг отговаря: "Я па не завиждай на човеко,он на море е дошъл.Та и къщата си е довлякл ,само кенефу не знам дека е сложил.Ама то гора бол и малко ще натори и почвата.Туй е турист не е като вас ,само да снимате и проблеми да му създавате.Айде лека че бурята е на Аксакивския байр.".
Набелязаните в дългосрочен план мерки включват: предложения от общините за обособяване на допълнителни зони за паркиране на автомобили близо до плажните ивици; отпечатване на информационни брошури с текст на английски и румънски език и раздаването им на граничните пунктове през летния сезон; поставяне на масивни информационни табели (тип билборд) с текст на два или повече езика; изготвяне на предложения за промени в законодателството с цел оптимизиране на превенцията и контрола върху дивото къмпингуване и нерегламентираното паркиране върху дюните. Прие се предложението за провеждане на повече информационни кампании с ученици и граждани от общините и РИОСВ-Варна.
|
Източник _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
TheBoss

|
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 11, 2023 9:56 am Заглавие: |
|
|
Доста добри неща има в казаното, но аз някак съм скептична, защото у нас докато с доведат нещата докрай и ... накрая се получава един Франкенщайн дето Дано не съм права в съмннията. _________________ Магия в лилаво |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ametrine

|
Пуснато на: Пон Юни 03, 2024 6:18 am Заглавие: |
|
|
Здравейте всички, бях на Синеморец преди ден и забелязах, че има необичайно никакви кемпери в полянките и на Велека и на Бутамята.
Някакви слухове има, че решили това лято да глобяват или да ограничат достъпа до свободното разпъване по полетата. Нещо официално да знаете? _________________ Time is meaningless in the land of tomorrow... |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|