kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
ГО кемпери и каравани
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
TheGrave

МнениеПуснато на: Пет Окт 04, 2019 3:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Току-що платих последна вноска по моето ГО (СА, 2.5л двигател, 3.5т, M1S, 14г) - 71лв. В Булстрад също под 300лв без никакви отстъпки ми излиза при брокерите:

https://www.broko.bg/grazhdanska-online/step1

Ако има наистина някаква отстъпка трябва да стъпва в порядъка 250-270лв на 1 вноска.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Окт 04, 2019 11:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пробвах го този сайт и с нашите данни най-ниската цена, която излезе е 337,90лв.
agio

Местожителство: гр.Елин Пелин

МнениеПуснато на: Чет Ное 14, 2019 7:54 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, извинете ме за въпроса. Ще има ли проблем в Европа с категория N1, ако буса съм го направил на кемпер. Ще трябва ли да сменям статута на категорията, и ако да на каква. Благодаря предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Ное 14, 2019 12:15 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За да ти е мирна главата си го регистрираш М1.
Liubo_T
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Пон Май 25, 2020 11:03 am    Заглавие: пак темата "гражданска" 2020 Отговорете с цитат

Да повдигна пак темата, че вече е време да ги раздвижим тези хубави машини Very Happy
Понеже моята застраховка отдавна е прекратена и очевадно сега ще се прави нова, заглеждайки се вимателно в нея забелязах в полето "Категория" е отбелязан, като товарен автомобил. hammer Доста е писано тук за това, но дали за 2020г. няма някакви промени, а и с винетките да не стане "бау", като е за лек автомобил? Имаче моят кемпер е регистриран, като М1 и последната ГО беше в ЛевИнс, но може би преди да вкарат поле "Кемпер"?
Благодаря
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Май 25, 2020 11:48 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Нашия кемпер е застрахован в ЛевИнс и е отбелязан товатен до1,5т. Такава е инструкцията за кемпери в компанията. Нямаме опит какво се случва ако се опре до ползване на ГО-то и дали това разминаване не би създало проблем.
Liubo_T
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Сря Май 27, 2020 6:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря Дани! И аз направих вчера застраховката при тях. Няма никакви новости или промени спрямо миналата година. Дори цената е същата.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Radoslav

МнениеПуснато на: Съб Юни 27, 2020 9:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Миналага година ГО ми беше в Булинс, регистриран като лек автомобил. Отивам онзи ден в SDI и най-евтино излиза в Булинс. Обаче след попълването на данните излиза 2700лв Sad . Нямам идея защо, пробвахме в Левинс - 307лв но излиза като товарен. И аз се чудя дали би имало проблем някога.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Съб Юни 27, 2020 10:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Да чука на дърво човек да няма проблеми! pontiff
В ЛевИнс така са го решили - пишат кемперите товарни, нищо че в талона се води лек. Нямам идея обаче какво би станало ако възникне произшествие.
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Апр 13, 2021 12:09 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Съвсем случайно разбрах, че камерите по пътищата следят и дали автомобила има валидна гражданска. Снимат, проверяват и ако няма валидна гражданска нещата отиват направо към глоба електронно. Без да ви спира полицай без проверка на документите. Неприятното е, че човек го научава едва когато фиша му дойде по пощата.
Една позната така забавила подновяването на граждансата само с няколко дни, но през това време камера е заснела колата и сега има глоба 400лв. Случката е от миналата пролет, а глобата я е разбрала чак сега.
nelim

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Апр 14, 2021 11:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Съвсем случайно разбрах, че камерите по пътищата следят и дали автомобила има валидна гражданска. Снимат, проверяват и ако няма валидна гражданска нещата отиват направо към глоба електронно. Без да ви спира полицай без проверка на документите. Неприятното е, че човек го научава едва когато фиша му дойде по пощата.
Една позната така забавила подновяването на граждансата само с няколко дни, но през това време камера е заснела колата и сега има глоба 400лв. Случката е от миналата пролет, а глобата я е разбрала чак сега.

Проверяват само, ако са те снимали за друго нарушение Smile

Вероятно познатата е нарушила някъде скороста, снимали са я - има глоба за превишена скорост, но за тоя номер е излезнало че няма и гражданска Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Пон Окт 16, 2023 12:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Тая година покрай кастена се заинатих за гражднската.
Значи, до сега като правехме ГО на кемпера ( в ЛевИнс) и там в една кутийка дето попълват типа на МПС-то все пишат товарен до 1,5т. Питала съм, обяснявала съм се ... не могло да е иначе. Така било щото някакво тарифиране, отгоре им го казвали, така било излизало навсякъде и в другите компании, според базата данни на КАТ ... и т.н.

Да обаче тая година покрай кастена, проверявам аз за цени на гражданска онлайн и в един момент в някакъв сайт ми излиза опция като попълвам данни за МПС-то възможност да избера кемпер. Викам си - А така! Браво! КАТ са си опрвили базата. И понеже като сменяме типа на МПС-то от товарен на специален това няма как да се коригира в полицата, щото правят анекс, ама той е само за промяна на собственика, а за типа на МПС-то немогло ( това пак според правилата на ЛевИнс) аз съвсем умишлено си правя гражданската разсрочена с идеята след първата вноска да изчакам да се прекрати и да си направя нова, в която всичко да е написано както си е в новите документи. То може никога да не потрябва, но ако недай си боже се наложи тая ГО да се ползва не искам в един момнт да имаме разправии защо в гражданската и в талона данните се резминават.

И така отивам си аз да сключам нова гражданска, като много добре знам, че в масива на КАТ нещата са си въведени ОК. Ходила съм и до общината щото и там би трябвало автоматчно да им излезе, че вече е специален и данъка трябва да е по-малък, но се правят на ударени. От тям разбрах, че в масива на КАТ всичко си е попълнено коректно и се вижда така. Проверила съм и в онлайн платформа за ГО, където само като попълниш номера на талона и излиза, че е М1 специален. Та ... давам аз талона, попълват данните, ПРОВЕРЯВАМЕ, че всичко е коректно въведено и ... в момента в който виждам разпечатаната полица там пише ТОВАРЕН. Ей богу пара ми изби от ушите!
Яхнах естествено метлата, поисках коригиране на данните - не могло! Ми щом неможе - анулирайте полицата. Такава няма да я взема, а и искам да си сключа нормална щото само след ден ще караме кемпера. Писах обяснения, пращах мейли, копия на документи, говорих с разни отговорни люде от съпорта в компанията, които наистина казаха, че не е ОК да има разминаване в данните и ме увериха, че щом се анулира полицата, ще оправят "техническия" проблем и ще ми издадат коректна полица.

Анулираха ми полицата до края на деня. На следващата сутрин пиша отново на съпорта на ЛевИнс за да приключим и с коректното въвеждане на данните както се бяхме разбрали предния ден и ... получавам отговор от същия човек, който предния ден каза, че не е ок автомобил М1 да се застрахова като товарен, че без специално разрешение от автомобилно застраховане немогло да промени данните.
И ... приключих с ЛевИнс.

Направих си застраховка в БулИнс. Там застрахователната премия е същата, системата на компанията съвсем коректно чете данните от базата на КАТ и не правят клиентите си на идиоти. Само дето карах няколко пъти брокерката да ми показва да преглеждам данните на монитора и после в разпечатаната полица, като изрично бях предупредила, че ако има грешка няма да платя полицата. Жената сигурно ме е взела за чалната, но след всичките перипетии това да му е кусура.

Та ... ако някой държи когато си застрахова кемпера, който е М1 да му го пишат като такъв в полицата да не ходи в ЛевИнс. Те не признават типа на МПС-то определен от КАТ, а си карат по своему.
Angelina_T

МнениеПуснато на: Сря Юли 10, 2024 5:49 pm    Заглавие: Проблем със сключване на ГО Отговорете с цитат

Здравейте,

Имам следния казус със сключване на ГО за кемпер (М1), който съм придобила 2022г. - в системата на всеки застраховател или брокер, при който съм ходила, не се извлича информация за МПС-то от системата на КАТ. Миналата година в Армеец ми направиха ГО и добавиха с анекс регистрационния номер и други данни. Надявах се, след като веднъж съм направила ГО, вече да нямам проблем, но сега отново проблема е същия. Опитах се да направя ГО онлайн, но когато въведа № на талона и рег.номер ми казва отново да си проверя данните.

Случвало ли се е на някой нещо такова? Утре ще ходя до КАТ да видя те какво ще ми кажат.

Ще съм благодарна за съвети и предложения Smile
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Юли 11, 2024 10:28 pm    Заглавие: Re: Проблем със сключване на ГО Отговорете с цитат

Angelina_T написа:
Здравейте,

Имам следния казус със сключване на ГО за кемпер (М1), който съм придобила 2022г. - в системата на всеки застраховател или брокер, при който съм ходила, не се извлича информация за МПС-то от системата на КАТ. Миналата година в Армеец ми направиха ГО и добавиха с анекс регистрационния номер и други данни. Надявах се, след като веднъж съм направила ГО, вече да нямам проблем, но сега отново проблема е същия. Опитах се да направя ГО онлайн, но когато въведа № на талона и рег.номер ми казва отново да си проверя данните.

Случвало ли се е на някой нещо такова? Утре ще ходя до КАТ да видя те какво ще ми кажат.

Ще съм благодарна за съвети и предложения Smile

Когато отидете при засраховател преди да сключи полицата трябва да се обади на съпорта - техническата поддръжка на съответната компания и от там да направят нужното. Чак след това сключвате полица. Не го ли оправят - не сключвате.
Това разбира се ако в системата на КАТ всичко е коректно. Инсче първо там трябва да се оправи. Застрахователите работят с мадива на КАТ. Каквото има там това излиза на полицата. Ако го има в КАТ, но не излиза - значи има технически проблем в конкретнста застраховарелна компания и следва съпорта и да го опраеи.
Angelina_T

МнениеПуснато на: Пет Юли 12, 2024 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за отговора.

Вчера бях в КАТ, казаха ми че при тях всичко е наред с талона. Отидох в Армеец (тъй като миналата година имаше една жена в офиса им до Интерпред, която видимо знаеше какво прави и беше много любезна) и след като й обясних моя казус, тя вика дайте да пробваме да направим застраховка и да видим така ли е наистина- пробва и при нея всичко беше наред, данните от КАТ се изтеглиха. Реших да направя там застраховка, но като стигнахме до сумата и тя ми заяви двойна на тази, предлагана от БулИнс, аз отказах. Тя ми каза, че при тях има вътрешни правила всички кемпери и каравани, които са съответно със статут "специални автомобили" да се считат за категория N1, без да се съобразяват с написаната в талона категория.

Та, отказах, но тя ме препрати към нейна бивша колежка, която сега била в клон на SDI, да отида и да сключа от там ГО. Отивам, но след като ми даде да видя подготвената застраховка от БулИнс (където беше най-евтино), в поле "Товароносимост" пише 5 000кг, а от тази тема разбрах как се смята тази стойност и в моя случай излиза 1 400кг.

Отказвам застраховката и пак отивам в КАТ да разбера от къде идва това разминаване. Препращат ме към дежурния офицер, който ми заявява че поле "Товароносимост" е всъщност F1 от талона, а не което аз смятам... Не съм спорила, не виждам смисъл на този етап.

Отивам в клон на БулИнс и сключвам застраховка, въпреки описа в тази графа.

Прибирам се вкъщи и пиша мейлове на Гаранционен фонд, МВР и Бул Инс с въпрос "Как се определя това поле"Товароносимост" (намерих определение за този термин в Правилника за прилагане за закон за движение по пътищата, което определение кореспондира с това, което в темата беше записано "F1 - G").
Днес ми звънна жена от БулИнс, която ми потвърди че наистина поле "Товароносимост" се изчислява така, НО когато по талон МПС-то е специален автомобил, без значение че е категория М1, в това поле излиза стойността от F1, а не разликата между F1-G, и това е информация, която се определя от КАТ.
Та това е, дано съм полезна с писанията си и опита, който натрупах Smile
Ако получа отговори от другите две институции с нещо интересно, ще пиша.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Особености, документи, изисквания за кемпери и каравани Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Страница 8 от 8

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети