kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Вто Ное 05, 2024 11:32 am Заглавие: Кемпер от 80-те?
Кемпер от 80-те? Заслужава ли си? Става дума за фиат докато, интегриран от 1985. Всичко му е наред. Заслужава ли си покупка на толкова стат или има шанс да не се намерят части за вбъдеще?[/u]
Пуснато на: Сря Ное 06, 2024 12:24 am Заглавие:
Не може да се даде еднозначен отговор. Има кемпери, които макар и стари са едно малко бижу. Това са екземпляри за ценители. Те се гледат поддържат и носят много радост на притежателите им. Но има и други екземпляри, които с времето остарявайки само създават проблеми на стопаните си.
Принципно в ретро-возилата има много романтика, но са нужни и много средства и труд а поддръжка.
Познавам кемперисти чиято къщичка на колела е от 1978г. Макар да е старичка и бавна машината, те си я харесват, не бързат за никъде и щастливо си пътуват с нея и у нас и в чужбина. Ето един ретро-кемпер, който не зная точно от коя година е, но носеше много радост усмивки и хубави емоции на собствениците, които с него обикаляха това лято из Норвегия.
Ако се погледнат нещата от малко по-странична гледна точка - зависи кемпера за който се пита и колко пари струва. Ако цената му не е висока и както се казва всичко му работи и човек няма особени претеции - това би могло да бъде една добра сделка или поне едно хубаво начало. В същото време обаче трябва да се има предвид и че в момента на пазара има немалко "гробници" с безумно надута цена. Лично мен преди време ме питаха за един такъв кемпер, който не беше добър избор. Въпреки, че посъветвах човека да стои далеч от този "проблем" той в крайна сметка го купи, защото виждал в него много възможности. Даде над 20000лв само като начална цена, а после и още за достягане. Само половин година след това разбра какво съм имала предвид и как е сбъркал и започна да се опитва да продаде кемпера вече на половината от парите които е дал, но поне доколкото знам за сега не му се е получило. _________________ Магия в лилаво
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети