kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Чет Фев 19, 2009 10:40 pm Заглавие: Риболов
Май сме доста риболовците в този клуб и се надявам това да е от полза.Случайно ми попадна тази книжка с нормативни документи. Това което преснимах мисля,че ще е интересно.
Това са размерите на законен риболов в България.
ПС.Нарочно пуснах такъв размер на снимките,за да може да се чете. _________________ Сава Димов - Hehn Mobil 540H
Боже опази ни!
Минимални размери! Много добре. Само че ,в страните ,които не са имали народна демокрация имат и максимални размери за риболов. Логиката е ,че шаран над 6-7 кг няма естествени врагове в съответния воден басейн и де факто е една постоянна фабрика за хайвер и малки шаранчета. Като се замислиш- логично е! Наскоро тука във форума някой се похвали със 30 килограмов шаран ли беше ,не си спомням. Представяте ли си колко хайвер щеще да снесе тоя шаран и колко риба щеше да има след 1 г. в язовира! Но уви!
Аз категорично се разграничавам от всякакъв род ловци и риболовци. Това е моят избор. Риболовци, Врагът- това съм аз!
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 12:07 am Заглавие:
А,врага си ти ,то колко други врагове имаме риболовците в БГ,но избора си е вярно лично твой.За голямите риби е така, и се наблюдава и доста пускане от някой хора напоследък,но има още да се работи докато го проумеят повече рибари.
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 8:01 am Заглавие:
vladostanimirov написа:
Минимални размери! Много добре. Само че ,в страните ,които не са имали народна демокрация имат и максимални размери за риболов. Логиката е ,че шаран над 6-7 кг няма естествени врагове в съответния воден басейн и де факто е една постоянна фабрика за хайвер и малки шаранчета. Като се замислиш- логично е! Наскоро тука във форума някой се похвали със 30 килограмов шаран ли беше ,не си спомням. Представяте ли си колко хайвер щеще да снесе тоя шаран и колко риба щеше да има след 1 г. в язовира! Но уви!
Аз категорично се разграничавам от всякакъв род ловци и риболовци. Това е моят избор. Риболовци, Врагът- това съм аз!
Да Владо,прав си.Но и у нас има хора които практикуват пускане на голями и маломерни риби.Комшията ми и мой приятел Румен Медичков /възрастния с мустаците/ е един от тях.
Вижте това и сами ще се убедите:
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 8:58 am Заглавие:
Мисля,че нетрябва да се слагат всички риболовци под един знаменател.За щастие ставаме все повече и повече,риболовците които следваме идеята хвани-Пусни. _________________ И УТРЕ Е ДЕН?
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=10369685
Регистриран на: 25 Ное 2008 Мнения: 164 Местожителство: Гр. Казанлък
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 11:27 am Заглавие:
При нас риболова е по скоро да избягаме от ежедневието.По скоро за удоволствие хвърляме въдиците.Но от друга страна е хубаво да си хванеш прясна рибка и да я опържиш за мезенце _________________ http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312378
Регистриран на: 25 Ное 2008 Мнения: 164 Местожителство: Гр. Казанлък
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 11:32 am Заглавие:
За маломерните и най големите риби съгласен че трябва да се пускат,но поне при нас не се е случвало да хванем от 1-2кг. по голяма. _________________ http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312378
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 3:42 pm Заглавие:
За маломерните риби от ценните видове-шаран,сом,бяла риба,щука и т.н.е задължително пускането.Ето ,сомаджийте кльонкаджий имат неписано споразумение и от няколко години пускат риби над 20-30кг.,доста все още си плуват.Същото е добре и с други видове да става.А,за прясно пържена риба на язовира си много прав Цецо :wink: ,аз не връщам риби от два вида без значение на размера-костур и уклей,ама като вървят толкова добре с бира ,такъв им е късмета.
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 5:40 pm Заглавие:
miro написа:
Еееее колеги каде е хубавото време да отидеме на гьола да опънеме катуна и пръчките и за децата добре а за нас още по добре
Ако ти кажа ,че от както съм болнични 1м.+още 1м. все това ми е в главата И като гледам колегите си ходят за риба ,но наближава ,почнах раздвижване на ръката,няма да е бързо,но все пак напредвам.
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 5:52 pm Заглавие:
MITKO70 написа:
miro написа:
Еееее колеги каде е хубавото време да отидеме на гьола да опънеме катуна и пръчките и за децата добре а за нас още по добре
Ако ти кажа ,че от както съм болнични 1м.+още 1м. все това ми е в главата И като гледам колегите си ходят за риба ,но наближава ,почнах раздвижване на ръката,няма да е бързо,но все пак напредвам.
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 7:44 pm Заглавие:
Според мен пускането на маломерките е задължително, а за голямите като се замисля, примерно шаран над 3-4кг вече е доста тлъст и не става за ядене, сомчетата над 7-8 също са доста тежка храна. Но пустата гладия и лакомия е налегнала народа.
Пуснато на: Пет Фев 20, 2009 8:28 pm Заглавие:
Когато хванеш малки риби,ставаш за кодош,но като ги пуснеш, по друг начин гледат на тебе.Когато хванеш голяма риба гордоста е голяма и ако я пуснеш,още по-голяма.Може би това е върхът на удоволствието.А ако тръгнем да се изхранваме с любителски риболов,или ще сърши рибата или ще измрем от глад.Но си е кеф да пържнеш някое друго рибе. _________________ Сава Димов - Hehn Mobil 540H
Боже опази ни!
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3 ... 26, 27, 28Следваща
Страница 1 от 28
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети