kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Борбата с науката
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Разни
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladi46

МнениеПуснато на: Нед Авг 02, 2015 1:29 pm    Заглавие: Борбата с науката Отговорете с цитат

Днес се сетих за тази изключително важна тема. За голямо съжаление сега през 21-ви век твърде много хора са включени във въпросната борба. Целите са комерсиални и "образователни". Обърнете внимание на кавичките. Отхвърлят се модерните лекарства и ваксините, изобщо цялата съвременна медицина. Внушава се съвсем настойчиво, че хората са си живели доста добре преди векове без такава напреднала медицина и без лекарства, а само с билки.
Подобно е положението и с физиката, астрономията и математиката. Астрологията била много по-обобщаваща от тях!? Научните постижения на тези три науки се поставят под сериозно съмнение, за да се прави търговия с камъни, които излъчват и отнемат лошите енергии(?!), треви и различни амулети, които правят същото(?!), магнити, които лекуват какво ли не, хороскопи, които уж ще ни начертаят бъдещето и още и още......За мое учудване и съжаление повечето хора отдавна са забравили наученото в у-ще или никога не са го знаели.
Арогантността на въпросните търговци няма никакви граници(без колебание и чувство на притеснение отхвърлят фундаментални физични закони!?). Невежеството им върви заедно с нея. Тази неприятна комбинация може би заблуждава и обърква много хора и те приемат техните "научни" обяснения като истина от последна инстанция. На всичкото отгоре вече по телевизията се забелязват наукоподобни филми, които имат претенциите да се съревновават с научно-популярните.

Ако темата ви вълнува, пишете!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 02, 2015 10:53 pm    Заглавие: Re: Борбата с науката Отговорете с цитат

vladi46 написа:
Днес се сетих за тази изключително важна тема. За голямо съжаление сега през 21-ви век твърде много хора са включени във въпросната борба. Целите са комерсиални и "образователни". Обърнете внимание на кавичките. Отхвърлят се модерните лекарства и ваксините, изобщо цялата съвременна медицина. Внушава се съвсем настойчиво, че хората са си живели доста добре преди векове без такава напреднала медицина и без лекарства, а само с билки.
Подобно е положението и с физиката, астрономията и математиката. Астрологията била много по-обобщаваща от тях!? Научните постижения на тези три науки се поставят под сериозно съмнение, за да се прави търговия с камъни, които излъчват и отнемат лошите енергии(?!), треви и различни амулети, които правят същото(?!), магнити, които лекуват какво ли не, хороскопи, които уж ще ни начертаят бъдещето и още и още......За мое учудване и съжаление повечето хора отдавна са забравили наученото в у-ще или никога не са го знаели.
Арогантността на въпросните търговци няма никакви граници(без колебание и чувство на притеснение отхвърлят фундаментални физични закони!?). Невежеството им върви заедно с нея. Тази неприятна комбинация може би заблуждава и обърква много хора и те приемат техните "научни" обяснения като истина от последна инстанция. На всичкото отгоре вече по телевизията се забелязват наукоподобни филми, които имат претенциите да се съревновават с научно-популярните.

Ако темата ви вълнува, пишете!

И да, и не!
Нещата не са нито само черни, нито само бели.
Така като помагат съвременните лекарства и ваксини, така също се и вреди с много съвременни медикаменти. И проблема не е във медикаментите, а в алчността на хората, които нямат скрупули в стремежа си да печелят. Същото е и при камъните и във всякакви подобни неща. Самите те не са проблем, нито евентуалното им влияние или липсата му. Проблема не е нито в науката, нито простичките неща в които тя липсва. Проблема е в невежеството на хората и нежеланието им в повечето случаи да погледнат истината в очите.

По-голямата част от хората са манипулируеми и имат неосъзната потребност някой да ги води за носа. Много малко са онези, които са пожелали да превъзмогнат стадното чувство, да бъдат отговорни за себе си и за нещата, които се случват с тях. В подобна ситуация всеки малко по-находчив и предприемчив човек няма проблем да печели от това. В глобален мащаб това е и световна тенденция и се учи и в университетите. Казва му се маркетинг и реклама. Това е положението в свят в който доминираща ценност са парите money

Не го харесвам и одобрявам, но това е част от развитието на обществото. Хората все още не са узрели достатъчно за да могат да превъзмогнат всичко това. Някой ден и това ще стане, но има пще доста вода да изтече.
vladi46

МнениеПуснато на: Пон Авг 03, 2015 12:29 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Права си Дани. Аз изпитах на гърба си вредата от антидепресантите. Без никакво колебание и притеснение ги наричам "депресанти". Невролозите ми ги изписваха в комбинация с обезболяващи, за да подтиснат главоболието ми. Успяха да го подтиснат, но ми създадоха куп проблеми, включително и склонност към депресия. А аз нямах такава, както и сега нямам. Дори не бяха почтени да ми кажат, че не решават проблема, а го замазват. Ако бяха ми казали и добавили, че е временно решение и ще мислят как да оправят по-сериозно главоболието, щях да ги разбера. Но все пак аз уважавам постиженията на съвременната медицина. Без тях отдавна щях да ослепея. Затова се възмущавам, когато някои я атакуват по принцип, за да рекламират билки и всякакви измислени неща. Моите сливици са излекувани именно с билки и аз се учудвам защо все още не са разработени сериозни лекарства. Тоест аз не отричам билките, но няма да забравя как веднъж един кардиолог каза по телевизията, че да се опитваме да лекуваме болно сърце с билки е пълно безумие.

Сетих се и за една разправия за мрежичка за ел.самобръсначка от предишните години. В магазин "Технополис" продавач ми обясняваше, че от загряването тя се откалявала! И заради това се късала.....Терминът е "отвръщане", а не "откаляване" и до него се стига при 800градуса! Тази наука се нарича термообработка. Баща ми я преподаваше. Какво излиза? Че те съвсем безочливо я игнорират, за да продават изделия със съмнително качество. Дори мой колега и приятел пак тогава ми обясняваше същото със "същата терминология"! Значи са им провеждали специален курс.....Разчитат както на невежеството, така и на липсата на по-специални познания у хората. Но тогава аз ги изненадах, а те дори не казаха, че имам право.....За тях е унизително да признаят, че някой знае повече от тях. При тях липсва елементарна почтеност и оттам идва стремежа науката да се игнорира.
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Авг 03, 2015 2:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А-ха. Ако има достатъчно проси и ефективни лекарства ще трябва да замре по-голямата част от фармацевтичната индустрия. Mim

Ако хората нямат проблеми(без значение е коя сфера) то те не биха плащали за разрешаването им, а без потенциални клиенти и купувачи ще рухне цялата финансова машина. Науката е средство - ползва го който и като може. Онези, които осъзнават това, според способностите си ползват системата в свой интерес. Останалите са просто част от матрицата - ресурс, използваем обект, безличен потребител. Няма морал и ценности - просто бизнес.
Catch22

Местожителство: София и Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2015 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да произвеждаш и продаваш лекарства е по доходоностно от продажба на оръжие и наркотици взети заедно...
Самият факт, че хората които обявиха световна грипна епидемия от "свински грип" от страна на World Health Organization (WHO), бяха същите хора които са в борда на директорите на компаниите които бяха лицензирани за производство на ваксината за свинския грип, която пък от своя страна беше закупувана от цели държави! задължително..!!!
Равносметката:
-Починали вследствие усложнения от свински грип (в световен мащаб) годишно-около 20,000 човека.
-Починали вследствие на нормалния сезонен грип (в световен мащаб) годшишно-между 250,000-500,000 !

Това е саммо притурка към глобалната комерсиализация.
Очаквайте нещата да стават по зле. В края на този век се очаква земното население да е 11,000,000,000 (млрд.) души! Ако не започнат да ни избиват с отрови, конфликти и катаклизми, няма никакъв шанс за никой, така че в близките години очаквам истинска пандемия която ще намали земното население с минимум 20 %...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Trifonov

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2015 7:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Фармацефтичните компании имат нужда от хронично болни хора, а не от излекувани. Казвам го това от погледа на живеещ с лекар, отскоро обърнал гръб на конвенционалната медицина, и виждайки резултатите от това. И в неконвенционалната медицина всичко стъпва на научни доказателства, без наука не може. /нямам предвид хомеопатията/. Ето тук може да се види как фармацевтичните компании са се разправили с един гениален учен, изобретявал метод за лечение.. / включете само субтитрите, ако не тръгват автоматично/

https://www.youtube.com/watch?v=n5Dryo1tCBg
Ice Man

Местожителство: Russe

МнениеПуснато на: Чет Авг 06, 2015 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46, аз малко се обърках от твоите постове - ти "ЗА" какво си? Хем не ти помагат лекарствата хем ти помагат?! Хем билки, хем лекарства? Къде търсиш науката? Питам, за да се помъча да ти помогна да намериш отговор. Моето становище по въпроса "ЗА" или "ПРОТИВ" науката е малко по-особено. Аз ползвам науката, като нещо, допълващо и потвърждаващо моята вяра. Трябва да сме наясно, че няма научни доказателства (или аргументация) за всичко. Аз ( и всички ние предполагам ) вярваме, че се случват дадени събития, които нямат научно обяснение. Може би не най-удачният пример, който се сещам е въздуха или вятър. Ние не го виждаме, не можем да го пипнем, но вярваме, че съществува. Не искам да навлизам в сложната материя за Кой поддържа цикъла на земята, слънчевата система, писането в ДНК-то и т.н. Не е необходимо за всичко да търсим научно обяснение. За мен достатъчно е да следвам разбиранията и вярата си, а вяра означава даване твърда увереност, за неща, които не могат да се усетят със сетивата. Хубаво е, че не сме животни, а мислещи същества. Много сте прави за фармацефтичните компании. Ако забелязвате по телевизията винаги има реклами какво да вземем ако ни заболи нещо, но никога няма реклами какво да направим, за да не ни боли същото. Хората и днес и в миналото са си страдали от различни заболявания. Днес това, което е било нелечимо преди 50 години е лечимо, а има нови болести, които не са били познато през 50-те. Причините са много - глобализация, урбанизация, замърсяване, стрес и най-вече дистрес. Появява се нещо ново и науката започва да действа в тази насока. Като мислещи хора можем да предприемем мерки дадено събитие да не ни сполети. Какво имам предвид - нашите деди са "маали" пръжки с лук, "наливали" са се като за световно и хоп умирали. Никой тогава не е мислил за холестерол или цероза. Сега обаче всеки говори за това. Същото развитие търпи и всяка една сфера - да кажем автомобилостроенето - от конската каруца до супер автомобилите.
Аз спазвам едно златно правило - бъди внимателен! Изучавай всичко и пази доброто! - т.е. плявата на страна. Ако видя, че по всички телевизии рекламират хапчета за газове то веднага трябва да ми светне лампичката, че нещо което се предлага в търговската мрежа ги образува. Или пък начина на хранене на голяма част от хората не е както трябва. Е ... какво да направя, за да не ми се налага да пия антигазин Smile помислете от тази гледна точка, а не кои хапове са най-ефикасни!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
vladi46

МнениеПуснато на: Нед Авг 09, 2015 1:19 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Някои лекарства ми помагат, а други-не. За билките мога да кажа същото. За всичко няма научни доказателства, но за доста неща има и точно те са оспорвани от шарлатани-търговци и др. Разчитат на слабите познания на болшинството от хората. Как да повярвам, че наколенките на д-р Ливайн ще ми помогнат при условие, че те противоречат на науката? Мога да обясня защо. Помагали са ми нагревките в болниците, но напоследък като че ли най-много ми помага репеят, който расте по поляните. Как може хората да се надяват, че с постоянен магнит ще намагнитят вода, с която после ще готвят и това ще излекува или подобри състоянието на стомаха им? И тук мога да обясня по-подробно. Как може да се надяват на икономия на ел.енергия с "хитра машинка, която смъква тока"? Че дори и автомобилен вариант имало, който се вкарвал в гнездото на запалката!
Превенцията отдавна е изпратена в десета глуха, защото тя пречи на печалбата на лекари и фармацевти. Дори съвсем нагло и арогантно ни рекламират цигарите, алкохола и наркотиците! И ако някой започне да обяснява вредите от тях го нападат добре организирани глутници!

Според мен истерията около свинския грип беше, защото са произвели големи количества от ваксината и вероятно са очаквали пандемия. Тук колегата Вик може би знае повече от мен. Но по отношение на обикновения грип ваксините са силно атакувани и повечето хора вече са убедени, че от тях няма никакъв смисъл! Ние пък(нашето семейство след 16г. непрекъсната употреба смятаме, че вършат добра работа. За 16г. аз хванах само два пъти грип и то без температура, а преди да стигна до ваксина ме тресеше почти всяка зима с малки паузи. Тогава не изпозвах антибиотици, а може би е трябвало. Не ходех и по доктори. Сега си мисля, че ако всяка есен се ваксинира по-голямата част от населението, болните през зимата ще бъдат значително по-малко, продадените лекарства и антибиотици-също. И кой ще загуби?
Атаките са сериозни и по отношение на останалите ваксини, които се използват при децата. Били безсмислени и дори вредни! Колко научни доказателства в тази насока има? Аз пък си микля, че трябва да се наблегне на качеството на имунизациите. А именно да се внимава повече детето да не бъде полуболно и да се инжектира старателно по всички правила. Някои не се притесняват да нарушават правилата за инжектиране дори пред телевизионна камера! И тук разчитат на незнанието на хората и на това, че няма техните колеги да ги нападнат публично. Може би колегата Вик ще ме подкрепи. Според мен дискусията не трябва да бъде за или против ваксините, а как да се подобри качеството на имунизациите. Същото се отнася и до вземането на кръв. Май отидохме твърде много към здравната тема и не зная дали ще се наложи Дани да мести нещо.
Моята вяра е по отношение знанията, компетентността и добросъвестността на няколко лекари, с които съм в по-близки отношения. Преценил съм ги като безспорни авторитети.

Примерите за шарлатанство и безочлива борба с науката са най-разнообразни. Напр. ИЧ и лъчисто отопление, които са модерни, икономични и много ефективни!? Биоптрон, който лекува куп болести само с една халогенна лампа!?

В русенския Кауфланд доста време стоеше една обява "Лекувам всички болести и 21вида рак!" Занесох я в местната телевизия, а дали са я коментирали не зная.
Върнете се в началото
vladi46

МнениеПуснато на: Съб Мар 16, 2019 1:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

https://topnovini.bg/mneniya/803076-polit-korektna-nauka?fbclid=IwAR2LNKkZjlUuHDAOfEAg2crm1cgwUb8S3AHdHvNuQagSQ9HoZsXKVK44tig
Върнете се в началото
vladi46

МнениеПуснато на: Сря Мар 20, 2019 1:25 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Специалистите препоръчват Magneto 500 Plus
"За Magneto 500 Plus научих от приятеля си, световноизвестен експерт по терапия на ставите от Цюрих (Швейцария). Той ми каза, че това е най-бързият и най-ефикасният начин за премахване на болката, който до момента е открила науката.

Използването на магнитното поле при терапията на болката може да се сравни с откриването на пеницилина. Видях как моите пациенти, които буквално виеха от болка, след 4 седмици Magneto 500 Plus се отърваваха на 100% от оплакванията си от болка. Мъж, който се движеше с патерици, след само 19 дни дойде в кабинета ми с колелото си, за да ми благодари и плака от радост.

Това е възможно благодарение на технологията на магнитното поле, използвано в Magneto 500 Plus с изключително силна концентрация, но на 100% безопасно за организма. Това са единствените познати ми стелки, които не само лекуват симптомите, но най-вече и премахват причините за оплакванията от болка. Убеден съм, че могат да бъдат дори по-ефикасни от операцията (която може да предизвика усложнения)".

"Препоръчвам Magneto 500 Plus даже при терапия на тежки случаи на оплаквания от болка"
проф. Чандлър Скот
от Колежа в Охайо

Magneto 500 Plus премахва:

болка
оток
възпалителни процеси
изтръпване
скованост

Как действа Magneto 500 Plus?
1.Всяка стелка е покрита с масажиращи бутончета и има вградени магнити с мощност 970 гауса, благодарение на което осигурява перфектен масаж на всички точки на тялото.

2.Професионалната технология на магнитното поле въздейства върху 7000 нервни окончания, водещи до всеки орган от нашето тяло, с което стимулира авторегенерацията на тъканите на клетъчно ниво.

3.Магнитното поле незабавно прониква в тъканите, причиняващи болка, и не позволява на електрическите импулси на болката да се измъкнат от клетките, което допълнително ускорява и укрепва процеса на елиминиране на болката.
Върнете се в началото
vladi46

МнениеПуснато на: Сря Мар 20, 2019 1:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо публикувах рекламата? Защото я намерих в нежелана поща и за пореден път показва мошеничество!

Законът на Фарадей за ел.магн. индукция обяснява защо магнитните стелки, поясчета, наколенки и още и още не могат да бъдат полезни за нищо!

E=-dФ/dt (Извинявам се, че не мога да пиша дробна черта с компютъра.)

Ако се разчита само на масажа, може би, но не и на магнитите в тях!
И тръгнали да измерват мощността в гауси!? Тя се измерва във ватове! Магнитната индукция се измерва в гауси, но в СИ е тесла, а не гаус! Ясно е, че тук се касае за магнитна индукция, но авторите на рекламата нямат представа какво е това.

Някой беше написал коментар в "Капитал" "Щом има шарани, ще има и рибари!"

Днес моя позната, която си призна, че никога не е обичала физиката и изобщо не я интересува е била на представяне на магнитни наколенки. Не зная дали ми повярва на обясненията за тях......Но проблемът си остава неин.....
Върнете се в началото
vladi46

МнениеПуснато на: Пон Мар 25, 2019 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

https://detoxcenter.eu/terapii/biorezonansna-terapiya/?fbclid=IwAR2up_E2uhEYCoN5cYW0odIz-13cYJQLO68fAuSqqay7-cXc_Qt4WvGei4E

Наукоподобно четиво за наивни
Върнете се в началото
vladi46

МнениеПуснато на: Пет Май 17, 2019 12:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

НАУЧНА КОНФЕРЕНЦИЯ «НАУКА И ЛЪЖЕНАУКА – БОРБА В ИМЕТО НА ИСТИНАТА», 23.11.2017, СУБ

http://www.rusistikabg.com/%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%83%D0%BA
Върнете се в началото
vladi46

МнениеПуснато на: Вто Яну 21, 2020 11:46 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Спестете до -30% от сметката за ток само за 14,99лв Тази седмица!

Виж повече на Namalenoto . com / tok

✓ Как работи

Устройството използва съвсем нова технология за мониторинг на електрическата мрежа и моментния разход на електроенергия. Оптимизират се напрежението и силата на тока в електрическата мрежа. Базира се на стабилизиране на захранващото напрежение, чрез премахване на моментните пикове на пренапрежение или на моментните спадове в електроподаването, нормално появяващи се в електрическата мрежа. Това се постига чрез натрупване на реактивна мощност в специално проектирани кондензатори, и връщане на тази мощност по веригата към електроуредите в определени моменти, избрани чрез системата за мониторинг на мрежата.

✓ Законно ли е?
Устройството е произведено по немска технология от водещ производител на енергоспестяващи уреди. Продуктът е добре познат в Западна Европа и САЩ . Притежава сертификат за качество и безопасност СЕ и е напълно законен в ЕС. Продава се на световния пазар от 7 години.

✓ Инсталиране
Устройството не се нуждае от някаква сложна инсталация, просто се включва в произволен контакт. При по стара инсталация за да се избегнат преходни съпротивления от окислени връзки и нагорели контакти се препоръчва в близост до апартаментното табло да се инсталира самостоятелен контакт, получаващ захранване от главния предпазител (бушон).

Спестявайте до -30% от СМЕТКИ за ТОК от Утре!
Само за 14,99лв.

Поръчай сега
Върнете се в началото
vladi46

МнениеПуснато на: Вто Яну 21, 2020 11:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И така поредното мошеничество, пристигнало в нежеланата ми поща......Ако имате въпроси, можем да дискутираме.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Разни Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети