kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Вериги за кемпер
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
biboqn

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2016 9:37 pm    Заглавие: Вериги за кемпер Отговорете с цитат

Добре заварили,това ми е първата тема във този форум .Доста попрочетох от него докато не напиша тази тема.Та въпроса ми е кои вериги са най-подходящи за кемпер?Говоря за марка и модел.Като си напиша размерите на гумите и ми излизат модели на Thule.Някои колеги говорят за Pewag...Моля споделете.Предимства недостатъци.Размера на гумите ми е 225 70 Р15
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
chicken

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2016 10:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не бързай да пазаруваш и питай Дани (loveforever), че тя се беше оплакала, че са късали вериги и едва от последните са доволни
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
gena
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Дек 28, 2016 11:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

То всички вериги,ако не ги сложиж както трябва се късат.
Върнете се в началото
Мечето

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Преди 22 години ми донесоха от Норвегия вериги от плат ,като калъфи за гуми !
Тогава доста се посмях ,но като ги покарах на буса 2 години разбрах че нямат равни .Откраднаха ми буса и те бяха вътре и така и не можах да си купя от никъде други !
Сега гледам че продават същите /поне на външен вид/ за 40лв.
Аз бях очарован от тях,а слагането и свалянето беше за 1 минута работа
Карах ги на форд транзит !
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:21 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм ползвал скоро вериги,но покрай работата в бусовете от Швейцария намирам само 2 марки вериги-Pewag или Koning!
Мисля ,че Дани и Жоро се спряха на една от тези марки,другото е компромис,който те предава.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

След късане на три различни вида вериги купих Pewag от Eskadra. По спомен струваха 350лв. С тях от спряло положение на заледен баир потеглихме, а другите още на равното ставаха на салата.

Нашите са нещо такова:
http://www.escadra.bg/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8-%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B3-%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5-Pewag-Sportmatic-SUV/i97.htm?snowchainpricejeepId=22
danbog
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: BG гр. Видин

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 5:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Мечето написа:
Преди 22 години ми донесоха от Норвегия вериги от плат ,като калъфи за гуми !
Тогава доста се посмях ,но като ги покарах на буса 2 години разбрах че нямат равни .Откраднаха ми буса и те бяха вътре и така и не можах да си купя от никъде други !
Сега гледам че продават същите /поне на външен вид/ за 40лв.
Аз бях очарован от тях,а слагането и свалянето беше за 1 минута работа
Карах ги на форд транзит !

Колега, къде ги има тези от 40 лв.?
plaskom

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 7:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

+1 за Pewag, с тях съм качвал кемпера там където леки коли не успяваха да стигнат.
thumb up
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 8:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Поради спецификата на двойните ми задни гуми и самата къща, няма как да сложа цели вериги и съм взел прешлени, дано не се налага. Но, ако се наложи, ще докладвам.

http://automaniabg.com/shop/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B3-%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BB%D0%B5%D0%BD-2/
Върнете се в началото
gena
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Любомир Мечков написа:
Поради спецификата на двойните ми задни гуми и самата къща, няма как да сложа цели вериги и съм взел прешлени, дано не се налага. Но, ако се наложи, ще докладвам.

http://automaniabg.com/shop/%D0%B2%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%BD%D1%8F%D0%B3-%D1%82%D0%B8%D0%BF-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%BB%D0%B5%D0%BD-2/

Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи
Върнете се в началото
NikolayK

Местожителство: Гърция

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:

Ето ги въпросните текстилни вериги http://automaniabg.com/shop/%d0%b2%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%b3%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%bd%d1%8f%d0%b3-%d1%82%d0%b5%d0%ba%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bb%d0%bd%d0%b8/
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

gena написа:

Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи

Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.
Върнете се в началото
REGULATOR

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

danbog написа:

Ето например тези-

http://automotomix.com/58/255/2155.html

А за веригите на двойна гума,единствения лош вариант е да попаднете на по-дълбок сняг или кал.Тогава външната гума с веригите си изкопава необходимото и "увисва",защото вътрешната не и позволява да захапе.
Върнете се в началото
gena
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Любомир Мечков написа:
gena написа:

Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.

И аз съм с Ивеко но нямам проблем за веригите.Пробвал ли си
Върнете се в началото
danbog
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: BG гр. Видин

МнениеПуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за двата експресни отговора. Има ли информация дали текстилните вериги помагат при кал?
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети