kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Добре заварили,това ми е първата тема във този форум .Доста попрочетох от него докато не напиша тази тема.Та въпроса ми е кои вериги са най-подходящи за кемпер?Говоря за марка и модел.Като си напиша размерите на гумите и ми излизат модели на Thule.Някои колеги говорят за Pewag...Моля споделете.Предимства недостатъци.Размера на гумите ми е 225 70 Р15
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:01 am Заглавие:
Преди 22 години ми донесоха от Норвегия вериги от плат ,като калъфи за гуми !
Тогава доста се посмях ,но като ги покарах на буса 2 години разбрах че нямат равни .Откраднаха ми буса и те бяха вътре и така и не можах да си купя от никъде други !
Сега гледам че продават същите /поне на външен вид/ за 40лв.
Аз бях очарован от тях,а слагането и свалянето беше за 1 минута работа
Карах ги на форд транзит !
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:21 am Заглавие:
Не съм ползвал скоро вериги,но покрай работата в бусовете от Швейцария намирам само 2 марки вериги-Pewag или Koning!
Мисля ,че Дани и Жоро се спряха на една от тези марки,другото е компромис,който те предава.
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 10:51 am Заглавие:
След късане на три различни вида вериги купих Pewag от Eskadra. По спомен струваха 350лв. С тях от спряло положение на заледен баир потеглихме, а другите още на равното ставаха на салата.
Преди 22 години ми донесоха от Норвегия вериги от плат ,като калъфи за гуми !
Тогава доста се посмях ,но като ги покарах на буса 2 години разбрах че нямат равни .Откраднаха ми буса и те бяха вътре и така и не можах да си купя от никъде други !
Сега гледам че продават същите /поне на външен вид/ за 40лв.
Аз бях очарован от тях,а слагането и свалянето беше за 1 минута работа
Карах ги на форд транзит !
Колега, къде ги има тези от 40 лв.? _________________ "Животът не се измерва с броя на вдишванията и издишванията, а с моментите, които спират дъхът ти!" - Пламен и Надя
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 8:13 pm Заглавие:
Поради спецификата на двойните ми задни гуми и самата къща, няма как да сложа цели вериги и съм взел прешлени, дано не се налага. Но, ако се наложи, ще докладвам.
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:16 pm Заглавие:
Любомир Мечков написа:
Поради спецификата на двойните ми задни гуми и самата къща, няма как да сложа цели вериги и съм взел прешлени, дано не се налага. Но, ако се наложи, ще докладвам.
Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:35 pm Заглавие:
gena написа:
Е,какво от това че е с двойни гуми,нямаш никакъв проблем да си сложиш вериги.Аз също съм така и съм с Певаг,но досега не ми се е налагало да ги слагам.Атова на линка е добро но за моментно каране-да излезеш от препятствието,а за по продължително каране,няма да издържи
Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.
А за веригите на двойна гума,единствения лош вариант е да попаднете на по-дълбок сняг или кал.Тогава външната гума с веригите си изкопава необходимото и "увисва",защото вътрешната не и позволява да захапе.
Пуснато на: Чет Дек 29, 2016 9:49 pm Заглавие:
Любомир Мечков написа:
gena написа:
Имам проблем, при мен не става, ограничено ми е мястото странично и между гумите и между външната гума и затворените калници на кемпера.
И аз съм с Ивеко но нямам проблем за веригите.Пробвал ли си
Благодаря за двата експресни отговора. Има ли информация дали текстилните вериги помагат при кал? _________________ "Животът не се измерва с броя на вдишванията и издишванията, а с моментите, които спират дъхът ти!" - Пламен и Надя
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3Следваща
Страница 1 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети