kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Може, не съм се замислял, моите щандове бяха на фирмата Mero, но си прав. Имал съм събран щанд от някаква българска фирма, беше ме страх да влезна в павильона
Ако павилионът ти е бил на външни условия няма как да е събран от немска или австрийска фирма, защото там тези изпълнения са забранени със закон /При нас важното е бизнеса да върви, кой ти гледа сигурноста /
В общи линии на основните производители на такъв тип конструкция /Сима, Октанорм и Меро/ сглобките на царгите са кекави, защото хората са ги произвели за щандове в затворени помещения /палати, халета и т.н./ Не съм виждал твоето Меро, но допускам, че е кръглата царга със сфера за сглобка /царгата с болт, сферата с резби/ и ако е това, е една от много здравите конструкции /сертифицирани за външна употреба/, но неудачна и много скъпа за багажник.
Моят съвет /по темата/ в случая е, че може да се използва алуминиев профил /дори и панаирен тип/, но в никакъв случай да не се разчита на машинката, която служи за връзка, а да се прибегне до болтове, нитове или аргон.
Явно при теб решението е разпробиване с планки. Гледах много хитър багажник направен от две алуминиеви стълби, които се плъзгат една в друга. Горната част на стълбата се плъзга назад, докато долната е трайно закрепена. Когато горната стълба отиде в най- задно положение, тя пада надолу и задният и край е на земята..... закрепваш каяка ....вдигаш....плъзгаш и после се качваш само отзад да законтриш стълбите.
То и аз това съм го замислил, ама за догодина, че тази май не съм слушкал достатъчно
Пуснато на: Пет Мар 31, 2017 10:00 pm Заглавие:
asentm написа:
Явно при теб решението е разпробиване с планки. Гледах много хитър багажник направен от две алуминиеви стълби, които се плъзгат една в друга. Горната част на стълбата се плъзга назад, докато долната е трайно закрепена. Когато горната стълба отиде в най- задно положение, тя пада надолу и задният и край е на земята..... закрепваш каяка ....вдигаш....плъзгаш и после се качваш само отзад да законтриш стълбите.
То и аз това съм го замислил, ама за догодина, че тази май не съм слушкал достатъчно
Аз съм с такъв багажник и си возя каяка без проблем по магистралата. На Копринка живот и здрве може да се види на живо които се интересува. Въпросните стълби взех от VIC и си ги приспособих за моя покрив с алуминиеви профили без да дупча покрива.
Аз съм с такъв багажник и си возя каяка без проблем по магистралата. На Копринка живот и здрве може да се види на живо които се интересува. Въпросните стълби взех от VIC и си ги приспособих за моя покрив с алуминиеви профили без да дупча покрива.
Колега може ли по подробно или снимки! Може и на лично.
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Сря Май 10, 2017 6:11 am Заглавие:
Trifonov написа:
Химера няма греди. Сандвич навсякъде. Поне тези от 90-те.
Моят е от 80-те още и със сигурност има поне вертикални отзад.
Един път бях закачил малко задния долен край и се откачи затварящата сглобката лайсна и ламарината се разлепи от пяната.
Та като го правих видях, че в края на панела има П-образен поцинкован профил и винтовете на лайсната всъщност се навиват в него.
Точно така. Вертикалните стени завършват с П-образена подцинкована ламарина в която се завива ъгловата лайсна. Други не. На много места има перпендиколярно на тази ламарина запоена кабелна мережа /като плосък кабел за маса/ дълъг по около 15 см. и влизащ в сандвич панела. _________________ 0888851346, trifonavatanas@gmail.com
Пуснато на: Чет Юни 08, 2017 3:34 pm Заглавие:
Имам въпрос , как да кача каяк на къстъм ваген или Бус с 2.30 височина.Имам четири Греди и се чудя за ролка с въже да дърпам закачена на първата греда.Каяка е ситон топ и е 4 метра и широк 0,80 см.Минимум двама души трябва да го качват.
Пуснато на: Пет Юни 09, 2017 1:10 am Заглавие:
regulator хубав вариант, но доста скъп.Да да удоволствията струват пари знам.Просто се чудя за други хамалски варианти , че с жената ще се узорим май доста.То качването е лесно но свалянето ние проблем на нас.Ще дерзая още се вижда.
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3Следваща
Страница 2 от 3
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети