kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Помощ при избор на влекач
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ВаБоВи

Местожителство: Филипополис

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 1:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Средно Голям кораб си взех и не може да го дърпам с какво да е Embarassed
Според http://towcar.info/ трябва да е сериозна машина.
Всичко над МЛ320 бензин ще се справя добре.
Празна и БМВ 3та серия я влачи, но по калкулатора като метна едни 300кг багаж вътре и става страшно за слабите коли Embarassed
А не е като да не ги носи караванката.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
chicken

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 1:56 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз не разбирам, само споделям, че съм само с предно предаване и е хубаво наоколо да има сериозни машини Smile
По принцип аз не мога да си позволя заради каравана да сменям кола И то кола, два пъти по скъпа от караваната да я продам за никакви пари, за да си купя кола, два пъти по скъпа от караваната. Да не говорим, че вместо десет градско ще ми прави двайсе, а си се кара в града, не е като да не се кара. И като си взема кемпер, да се почесвам умно по тиквата, защо с парите за караваната и новата кола не съм си взел направо кемпер Smile
Имам двулитров дизел, който е бил някога 116 коня. И е сложен да дърпа два тона собствено тегло с ламарините около него. При пътуване подминаваме 2200-2300. Преди това имах ситроен С3 с "големия" мотор. 110 коня. Сигурно щях да сменям съединител всяка година, но най вероятно пак нямаше да сменя колата. Не и заради караваната. Просто си поддържам колите, което е свързано с разходи и неоценено при продажба. А след това взимам нещо, дето е по скъпо и иска още пари... Да не говорим за ежедневния проблем с разхода... Стига толкова!
Споделям за колегите, които си имат коли. Иначе да, не е по темата Smile
А тия МЛки ги гледах и се чудех що са без пари... Smile По принцип залагам на Лексус RX300 (като за по бюджетно Wink ) Градско му дават само 17, сиреч 20 софийско... Бонбон! Няма да го карам хич и ще ми е без пари Smile
Така че кемпер. Иначе оправия няма Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 2:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ВаБоВи написа:
Мицу Аутлендър става ли за целта.
При все, че двигателя му 2.0 DiD е с Бомба дюза и майсторчето ми вика да бегам от тоз мАтор с 200 Mim
То избора го свих до 3 марки и модела, но да видим кое ще падне от томболата Rolling Eyes
Съпругата ми имаше допреди време такъв аутлендер. Не е оферта, не заради двигателя, просто всичко му е като от зрънчо. Това е лека кола с голямо купе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ВаБоВи

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 2:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Бял с ръчни?
И малко му замириса феродото в една Калояновска кал?
Затова гледам сериозните машини като МЛ и Джип.

Последната промяна е направена от ВаБоВи на Чет Май 11, 2017 2:41 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 2:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

chicken написа:
..................................
Тук всичките ти разсъждения са абсолютно обосновани и вярни. Откакто нямам каравана, влекачът все по-рядко се движи, но ми е много на сърце и си го пазя. А иначе почти навсякъде и в градО съм с един голф, който не върви кой знае колко по-малко, но харчи 3 пъти по-малко. И е удобен и е компактен, а има доволен багажник. И това стана точно откакто взех кемпер. Голяма кола въобще не ми е нужна. На правилен път си, ти го разсъждаваш в перспектива. Аз го осъзнах след покупката на кемпера.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 2:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ВаБоВи написа:
Бял с ръчни?
И малко му замириса феродото в една Калояновска кал?
Затова гледам сериозните машини като МЛ и Джип.

Много му замириса, но беше тъмно сив. И наистина го пробвах да извадя на писта Калояново едно бусче от калта. От тогава знам, че може да придвижва само себе си това съоръжение... Бял има сега, ама автоматик и с по-голям мотор, но пак пълен боклук Very Happy
Върнете се в началото
ВаБоВи

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 2:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи само цвета съм объркал Mim
Буса си отнесе лопати докато излезе от свежата кал Mim
Кемпер го мислих, но за тази година която ми.е караваната , плюс евентуалния влекач, пак няма да стигнат парите.
А кемпера го свързвам с активно придвижване напред-назад, а сега по скоро ще е иди тук, котва и обратно.
Поне докато не оборя женската част Mim
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 3:09 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е точно тук, котва и обратно е причината, да не ти трябва приключение с такъв автомобил. Това мислех да пиша, ама си викам, ше се разсърди Smile В останалото време клво ще го правиш? Не си с голф двойка, че да се притесняваш и да е неминуема смяната. Аз последно време въртя едни километри, един Бог знае за кво, и се вкарвам все в някакви планиснки чудесии. Та изпитвам известно неудобство, но хората затова са и сложили скоростна кутия на тази кола. А по бързо няма да стане и с по мощна, щото с каравана по принцип си ограничен. И пак казвам, моите 116 коня влачат общо 3200-3300 килограма...
Единственото, което ме притеснява в моя случай е, че съм с предно предаване. Това мокра трева, пясък... А не знаех, че и на ски ще ми се приходи с караваната. Смешно е, но веригите вече не излизат от колата. поне на някоя поляна да не ставам за срам Smile
Сега, ако някой не си харесва колата и иска да я смени по принцип това си е съвсем друг въпрос Smile Но не забравяйте с какви разходи са свързани такива машини и си направете сметката дали действително това ще ви е колата, която ви устройва. А не само заради караваната!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
ВаБоВи

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 4:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Предно, ама бензин, малка тяга..
За ежедневка е ТОП, но.. да се моля два пъти в годината на приятели за теглич на заем, ми е неудобно.
Мисля го и аз, как, защо, но както казва Любо Мечков, колата ми е със солетени полуоски и знам ли кога ще каже мяу ако я напъна.
А там дето съм затръгвал има наклон с кофти завои при спускане, а после и качването ще е забавно, ако завали и дъжд почвам да се плаша.
Все пак съм от скоро във филма с тегленето, да знам какви са ми лимитите ОК, ама не знам.
Може и да е добре с тази кола, може и да си купя само теглич и да е разочарование.
Все са пари за даване обаче Rolling Eyes
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 4:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Солетени полуоски, мяу... Няма да вадиш Камаз с дърва от гората Smile
При вас две фирми продават тегличи. Дори и аз ходих до там. Слагай един, за 3 часа ще ти го монтират, и си дърпай караваната. Ако не се получи тогава го мисли. Няколко човека няколко пъти ти го казаха, хора с опит, ама на, искаш друга кола Smile
Размърдай я тази каравана, че и станаха квадратни гумите! Или прати огледалата на габровеца Wink
Айде, че оспамихме темата Smile
Върнете се в началото
ВаБоВи

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 6:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Още не сме я оспамили качествено Mim
На Габровеца може да му пратя винце от завода, че домашно нямам, за компенсация, че му отмъкнах огледалата под носа.
И аз не изгарям от желание да имам допълнителен трактор, това са едни чужди пари за харчене и допълнителни разходи бол, но според изчисленията → 1.6 and the TEC Weltbummler 510 TE with a laden weight of 1244 kg, would not be legally too heavy that it would be a good match.
The towing limit is exceeded by 144 kg!
It is not allowed to drive with this TEC.
Make sure the towing limit is correct
Отделно 150кг живо тегло съм аз и.. 3/4 от жената.
Моя модел точно го няма, ползвам такъв с приблизителни килограми.
Шах съм, мат и три пики метър Evil or Very Mad
Върнете се в началото
avtobolnica

Местожителство: B.G.-Варна

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 8:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам НИКАКВО намерение да влизам в излишни спорове. Имаше зададен въпрос и аз изказах мнение на базата на дългогодишен опит. Не го налагам на никого. Тук има хора, които разбират от всичко те ще "помогнат" За мен обсъждането приключи.
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 8:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

avtobolnica написа:
Нямам НИКАКВО намерение да влизам в излишни спорове. Имаше зададен въпрос и аз изказах мнение на базата на дългогодишен опит. Не го налагам на никого. Тук има хора, които разбират от всичко те ще "помогнат" За мен обсъждането приключи.
Не се сърди де, пиша само от опит, не съм форумен терорист. Ако има нещо, което не знам - винаги питам, когато знам нещо и имам практика - винаги споделям. Ми всичките ми бусове, с които тегля ремаркета с всякакви тъпотии на тях, след година са за маховици. Чукат им демпферите. Няма причина да се сърдиш, сигурно си нямал такива ядове и за това имаш такова мнение. Аз дори и с кемпера почти всеки път дърпам прикачен инвентар и направо ми става лошо с тая ръчна кутия, ама ...
Върнете се в началото
MITKO70
Клубен член с каравана
Клубен член с каравана

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 9:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ВаБоВи написа:
Средно Голям кораб си взех и не може да го дърпам с какво да е Embarassed
Според http://towcar.info/ трябва да е сериозна машина.
Всичко над МЛ320 бензин ще се справя добре.
Празна и БМВ 3та серия я влачи, но по калкулатора като метна едни 300кг багаж вътре и става страшно за слабите коли Embarassed
А не е като да не ги носи караванката.

Ей,голямо избиране на влекач пада тук Very Happy Добре се гледат мощности на мотори,модели,но има нещо много просто,производителя го е казал за всяка кола/влекач/колко килограма на теглич може да тегли като ремерке,има го и на евротабелата Wink Специално за ML320 ,бензин ,автомат става, ползваме го за служебен,след като продадохме стария Патрол/това е влекач!/.Та,ML 320 се справя и е докарал доста каравани,на горе върви към СН с двете ремаркета едно върху друго. Wink Е ,гори бензин,но който мисли да си го кара по-дълго може да се газифицира.По мой наблюдения ,хубаво е караваната да е 200-300 кг.с натоварването ,по лека от това което дават на колата като теглич. Idea
п.п.За съжаление все повече коли ,бусове са с демпферни съединители,особено дизелите и го има този проблем.Еее,едно време какви съединители имаше Laughing
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Чет Май 11, 2017 11:50 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не знам какво гледаш и къде го гледаш, но за твоя Нисан, на първо четене, докато чистя в бара, го изкарвам около 1400-1500 килограма разрешени за теглене. На последните 1800.
Това трябва да ти го пише и в талона. Това е същественото. От там нататък всичко е сферата на предположенията. Аз съм взел каравана, която да върти километри. Излизам при всяка възможност. Там може да има по-сериозни изисквания за автомобила, но карам каквото имам. Ти на този етап ще я дърпаш 3 пъти в година, според плановете, които си споделил. тая твоята двайсе годишна каравана с какво мислиш, че е обикаляла Европата? Кой знае кво дървено Волво са и закачали...
Виж си в талона какво пише, ако е повече от караваната си напазарувай теглич (имаш 30 % отстъпка в момента) и пробвай. Ако не стане и не можеш да вдигнеш 160 на магистралата, мисли за друга кола. Но не е необходимо и да е джип, или някой от псевдоджиповете. На Копринка домъкнаха една двуоска със Ситроен С5. Нормална кола с нормална поддръжка. Човека беше много доволен. Е, тройка мотор... Smile
Коколандията продаваше някакво дизелово нещо, което не кара, щото си хойка с кемпера

А за другия спор... Ми имам щастието да карам дизел без демпфер Smile Това е плюса. Не знам какво им е слабото на автоматиците, но като усещам какво се случва, като свалям предавки на баир с караваната (без нея почти не превключвам)... Лошо ми става! И несъзнателно се опитвам с движение на тялото да омекотя... Smile
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Марки, модели и разпределения, избор на кемпер или каравана Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 3 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети