kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
Хладилник-1
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 98, 99, 100  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Тодор Василев

МнениеПуснато на: Чет Май 25, 2017 2:38 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не съм влизал в словесен конфликт с теб.
Не съм те нарекъл всезнаико.
Не мисля че знам всичко за хладилниците просто съм ремонтирал успешно няколко и съм отделил време за наблюдение и експерименти.
Ако някои зададе адекватен въпрос съм готов на Драго сърце да отговоря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
mlajo
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Май 25, 2017 7:39 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Помислете какво става с консумацията на компресорният хладилник при изключване по време на сън hammer
petkovic

Местожителство: B.G. Асеновград

МнениеПуснато на: Чет Май 25, 2017 9:05 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Да си кажа и аз мнението:
При мен бирата се изстуди след като монтирах компресорен хладилник.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Любомир Мечков

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 7:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

petkovic написа:
Да си кажа и аз мнението:
При мен бирата се изстуди след като монтирах компресорен хладилник.

Продавам всички възможни модели компресорни, бира не пия, но! Използвам абсорбционния в кемпера. Всичко е кокал вътре. Но това е, защото работи както трябва. Нямам вентилатори, нямам никакви тунинг изпълнения по него...Не съм си и помислял за компресорен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
chicken

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 7:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре, че не пиеш бира, щото и тя ако е на кокал... Smile
То и аз не пия, ама така е думата. Като виждането на по кафе. Което често свършва трудно Smile
Твоя е нов. Моя е '91ва. Не знам какво им става и дали има значение, ама на!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
Тодор Василев

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 9:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно твоя е специален и за това не работи.
Другия вариянт твоя да е правен за полярния кръг.
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 9:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти освен сам да си противоречиш нещо полезно вършиш ли? При 80 страници проблеми с хладилници и след твоята реплика, че повечето не са наред, затова се правят какви ли не гимнастики, за да работят, последното стои като изръсено... тук се налага да се цензурирам. Кое му е специалното на моя работещ, но от време на време спиращ хладилник, на фона на всички неработещи? Ако се върнеш назд в писаното (още не съм го изтрил) ще видиш, че тръгна да ми назрява идеята да го домъкна за да му се случи каквото е нужно. Но вече не ми се занимава.
А ти е хубаво наистина да си попреглеждаш изказванията си назад във времето, а не да скокваш като ощипана мома за несъгласието на някого с нещо, написано от теб.
Междувпрочем, единственото, което съм разбрал от теб за хладилниците е, че всички са за презареждане и нито един няма ръжда, че да се налага да се обръща. Последното до скоро, оказа се, че има с ръжда.
Върнете се в началото
Тодор Василев

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 12:42 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Чесно да ти кажа се напрягам да ти схвана постовете.
Явно ми е толкова капацитета. За което се извинявам.
Ще направя последен напън .
Факт е че нещо с хладилника ти не е наред.
Казвам ти какво да направиш за да не даваш пари.
Ти обаче си имаш теория по въпроса и се сърдиш че ти давам съвет.

По въпроса с ръжди те ще поясня.
Всички хладилници които съм източил водата им е с жълт цвят
Поради съдържанието на натриев би хромат ( тои предпазва от ръжди)
Хладилника които имаше ръжда и е произведен 2011 г. Първият път когато го източих нямаше и помен от жълт цвят.
Което е признак че няма хромат в него и това е причината да има ръжда.
Този хладилник или е зареждан от самоук маисто или производителите му
са решили да му съкратят живота.
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 1:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Явно и аз трябва да се напраягам, защото не успях да измисля как да тълкувам последния ти пост. За това, че хладилника ми е специален, затова не работи. И не съм изразявал абсолютно никаква теория. По отношение на моя хладилник. Ти каза да го пробвам на 220, за да се разбере дали горелката ми се в засилила по някаква причина. Аз казах, че не мога да го пробвам на 220, защото караваната ми не е в задния, предния или който и да е двор и нямам цялото време на света да експериментирам на 220. Би трябвало да е станало ясно, че хладилника ми по често работи, отколкото не работи и едно включване на 220 няма да докаже нищо. Казах, че трябва да го хвана в обстоятелства, при които не иска на газ и тогава да го включа на 220, за да се види дали ще тръгне. Което не виждам как и кога е възможно да се случи. И ме ще ми е по лесно да го сваля и да си правя експерименти вкъщи, отколкото това да се случи в караваната. Изказах обосновано предположение, че това, за което говориш би трябвало да може да се провери с намаляване на пламъка. Това ми бяха теориите по въпроса за моя хладилник. Не съм коментирал абсолютно нищо друго, нито съм споделял теориите на други хора по въпроса. Аз като не знам питам и не филосовствам. Но когато мине невъзможно да изпълня нещо от съветите си ми е невъзможно. Нищо не мога да направя.
Останалото, което споделих, инто едва сега, иначе тази тема само си я чета, са общи въпроси. На базата на наблюденията ми и елементарни принципи. И това беше предизвикано от поста ти, който може би пак не съм успял да разбера,, че ако един хладилник е изправен, не се налага да му се цели нивелиране, охлаждане, обръщане и всички други чудеса, описани на 80 страници, само и само да тръгне.
И за ръждата нищо не казвам. Мяркал съм различни теории. За шлака от заварките, за това, че някои съставки на разтвора се утаяват, ако не се ползва известно време и трябва да се разбъркат... Не знам и нищо не казвам. Знам, че моята ракла понякога нв тръгва и като я обърна зацепва. Това мога да кажа и това казвам. Докато работи ми е интересно само от любопитство.
Толкова за теориите ми.
Върнете се в началото
Тодор Василев

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 8:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За пръв път не ми се налага да ти чета поста седем пъти и да се врщам седем поста на зад. За което ти благодаря.
Казах ти да го пуснеш на 220 защото колкото и да ти звучи невероятно има разлика..
По простата причина че тръбата която го играе комин нагрява по дължина цялата вертикална тръба. Нищо че вътре има серпентина закачена на тел.
Това как ти изглежда на теб пламъка няма значение. Колко се нагрява можеш да разбереш само с термометър и то прецизен такъв.
Това ще ти коства пари .
Не се карам с теб и не ти демонстрирам его.
Опитвам се да ти бъда полезен а ти се нервираш че правя опит.
Ако просто информираш кемпер общността ,а не искаш съвет го напиши
защото има и други трудно схватливи като мен сигурен съм в това.
Върнете се в началото
tushan

Местожителство: софия-нови хан

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 9:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Пиле,ако някой уикенд решиш да ходиш на яз.Огняново / защото ми е близо/ще докарам моята каравана и нагледно ще ти покажа какво да направиш за да проключиш с неволите си.Целата галимация ще ти излезе 5/пет/лева и ракията от теб,ако останеш доволен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
tushan

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 9:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

За протокола хладилника ми е произведен 83 г.и го ползвам само когато излизам някъде с караваната и само на газ.
Върнете се в началото
backstage

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 10:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

tushan написа:
Пиле,ако някой уикенд решиш да ходиш на яз.Огняново / защото ми е близо/ще докарам моята каравана и нагледно ще ти покажа какво да направиш за да проключиш с неволите си.Целата галимация ще ти излезе 5/пет/лева и ракията от теб,ако останеш доволен.

Very Happy Еййййй най накрая се реши тоз проблем...отдъхнах...Ако ми спре хладилника ше приготва 5 лева и кило ракия (купешка че немам моя)
Върнете се в началото
chicken

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 11:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Междувпрочем, съвсем свриозно и нямащо нищо общо с другото, трябва да споделя нещо на тема вентилатори. Отидох преди време (Боже, преди Великден беше!) в онази фирма срещу мола. Все и забравям името! Нещо с Д, от най сериозните в областа на компютърните охлаждания... Както и да е. Свалях решетките за почистване и разни други неща и реших, че в удачен момента да сложа и вентилатор. Разказах си какво искам, извадиха ми едни хубави неща и всичко прекрасно. Докато не казах за какво го искам. Пича прибра всичко, върна се с друга кутия и каза -Ей това ти трябва, това е за кемпери и каравани! Повдигнах вежди, той каза, че всички това купували. Добре, казвам. Скептичен съм, ама щом казва. Пък и нейде в темата мернах такива. Хвалеха ги... Тези с тампоните. Рамка, която е с монтажните отвори, а към нея на гумени тампончета хваната друга някаква конструкция с вентилатора. Взех два, остана един по причини, нямащи общо с темата. Монтирах го, пробвах го и метнах кабела да се мотае нейде за по топли дни и наличие на ключе. На Рупите реших да го пусна. Закачих някак кабела и се почнаха едни хубави звуци... Накратко, оказа се, че при вертикален монтаж, друсане и жега перката увисва на тампоните и долната и страна започва да трие в неподвижната рамка. Закърпих го някак, миналия уикенд пак го закърпих, но моята решетка се сваля по трудния начин, а ако не успея да използвам за трети път уплътнителя, ще стане и скъп, та днес пак минах през фирмата и заложих на сигурно.
Ето за този говоря, но на снимката не се вижда конструкцията достатъчно добре, а тампоните хич...
Върнете се в началото
tushan

МнениеПуснато на: Пет Май 26, 2017 11:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

По стечение на обстоятелствата ми се събраха още четири каравани със проблемни хладилници/ две на приятели и две на зетьовете/ та се научих.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 88, 89, 90 ... 98, 99, 100  Следваща
Страница 89 от 100

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети