kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Регистриран на: 28 Авг 2013 Мнения: 112 Местожителство: софия-нови хан
Пуснато на: Съб Юни 10, 2017 8:19 am Заглавие:
Аз имах подобен проблем,който реших с преразпределение на товара в караваната.Натиска на теглича трябва да ти е около 75 кг.Моят беше 100+ и лапата се движеше трудно и се чуваше пукане при спиране и потегляне.
Любо прав си ма на края се оказва.
Не били компютри а компоти и не сме ги изнесли а са ни ги върнали.
Едно е да търкаляш хладилник друго е да търкаляш каравана.
То бива да се циганьосва човек и да си уплътнява времето с щори тенти хладилници багажници столчета и др. Къмпинг пособия ма това със спирачките е връх на простотията.
Или съм тъпак.
Последната промяна е направена от Тодор Василев на Съб Юни 10, 2017 9:41 am; мнението е било променяно общо 1 път
Аз имах подобен проблем,който реших с преразпределение на товара в караваната.Натиска на теглича трябва да ти е около 75 кг.Моят беше 100+ и лапата се движеше трудно и се чуваше пукане при спиране и потегляне.
Лапата ти се е движела трудно щото си имал и имаш проблем които не си решил а заобиколил.
Като почне да се движи трудно и при 20 кила натиск какво следва.
Пуснато на: Съб Юни 10, 2017 9:44 am Заглавие:
Тодор Василев написа:
То бива да се циганьосва човек и да си уплътнява времето с щори тенти хладилници багажници столчета и др. Къмпинг пособия ма това със спирачките е връх на простотията.
Или съм тъпак.
Еми и аз се забавлявам, ама всеки се оплаква, че е сиромах... Пък то в повечето случаи - мозъчен сиромах
Чети, забавлявай се, аз така правя. Когато мога - помагам, но не можеш толкова лесно да махнеш кюфтетата от очите на заблудените тук.
Или съм тъпак.
Еми и аз се забавлявам, ама всеки се оплаква, че е сиромах... Пък то в повечето случаи - мозъчен сиромах
Чети, забавлявай се, аз така правя. Когато мога - помагам, но не можеш толкова лесно да махнеш кюфтетата от очите на заблудените тук.
Сиромах може да му е само името на някои в тоя форум.
За мене сиромах може да е човек с месечен доход под 800 лв.
Ако тук има такива хора им свалям шапка и искрено се извинявам.
Изключвам Божката
Пуснато на: Съб Юни 10, 2017 7:07 pm Заглавие:
Просто натегни спирачката на караваната . Става с два гаечни ключа. Почни от най-лесното, а не от най-скъпото в системата. Да не говорим, че това "скъпо" нещо може да се подсили за 20-30лв. _________________ Краси и Наско с 3 ремаркета
Колега Василев
Има хора във форума с месечен доход малко под 800лв.
Аз тези дни ще разбутам малко теглича.Ще махна където съм повдигнал лопатката,ще проверя накладките и ще видя как е.
Мисля си да отида на някой баир и както е караваната в състав да дръпна ръчната и да освободя от спирачка мпс да видя дали въобще държи.Питах тука в прегледите и без това след два месеца трябва да минавам и казаха, че проверяват само светлините.
Пуснато на: Нед Юни 11, 2017 8:27 am Заглавие:
Тодор Василев написа:
tushan написа:
Лапата ти се е движела трудно щото си имал и имаш проблем които не си решил а заобиколил.
Колега Василев дай координати да ти докарм караваната да ми оправиш хладилника и лапата на теглича,че с тия вентилатори и тоя пропуснат дефект на лапата започвам да се притеснявам.Най-много ме дразни,че на жена ми замръзва таратора в хладилника и на обяд трябва да чакаме да се размръзне ,а в кутията отпред искам да си карам стотина литра вода без да се притеснявам,че претоварвам теглича.
Колега Василев дай координати да ти докарм караваната да ми оправиш хладилника и лапата на теглича,че с тия вентилатори и тоя пропуснат дефект на лапата започвам да се притеснявам.Най-много ме дразни,че на жена ми замръзва таратора в хладилника и на обяд трябва да чакаме да се размръзне ,а в кутията отпред искам да си карам стотина литра вода без да се притеснявам,че претоварвам теглича.
Зает съм "колега" работа си имам достатъчно .
Виж намери някои безработен да му метнеш 50 кинта и да му оправиш седмицата.
Аз съм скъпчия ..
За хладилника обаче ще ти помогна на драго сърце..
Просто му спираш вентилаторите и ще си имаш нормален хладилник не турбо като твоя.
Последната промяна е направена от Тодор Василев на Нед Юни 11, 2017 12:20 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Колега Василев
Има хора във форума с месечен доход малко под 800лв.
Аз тези дни ще разбутам малко теглича.Ще махна където съм повдигнал лопатката,ще проверя накладките и ще видя как е.
Мисля си да отида на някой баир и както е караваната в състав да дръпна ръчната и да освободя от спирачка мпс да видя дали въобще държи.Питах тука в прегледите и без това след два месеца трябва да минавам и казаха, че проверяват само светлините.
Пуснато на: Нед Юни 11, 2017 5:49 pm Заглавие:
Тодор Василев написа:
Аз съм скъпчия ..
Просто му спираш вентилаторите и ще си имаш нормален хладилник не турбо като твоя.
Еми като си толкова зает и труда ти е скъпоструващ защо си губиш времето с нас неразбиращите слабоплатени бачкатори.Тоя форум не е за набиране на потенциални клиенти а за взаимопомощ,кой с какви проблеми се е сблъскал и как си ги е решил.Сори,но мен ме загуби като клиент.
Аз съм скъпчия ..
Еми като си толкова зает и труда ти е скъпоструващ защо си губиш времето с нас неразбиращите слабоплатени бачкатори.Тоя форум не е за набиране на потенциални клиенти а за взаимопомощ,кой с какви проблеми се е сблъскал и как си ги е решил.Сори,но мен ме загуби като клиент.
Защото съм видял толкова страдание и безхаберие че като видя някои да страда и ми става тъпо.
За мене един неразбиращ човек не е редно да си ремонтира спирачките сам..
Дори да получава съвети от още 10 неразбиращи .
Защото 50 % от 0 е равно на 0.
Ясно ми е че никои не обича да му казват че е тъпак.
И ми е ясно какви негативи ще събера от истините които казвам .
Което автоматично изключва саморекламата която мислиш че си правя.
Ако целта ми беше реклам щях да си седя кротко и да не дразня капацитетите търсещи изява тук.
Ако следиш постовете ми ще видиш че се обаждам само в теми които съм в правото си да се обаждам.
Никъде не съм си написал телефона и адреса.
Не ремонтирам кемпери и каравани и нямам мераци да ремонтирам.
Едно не мога да разбера защо си мислите че като някои иска да си счупи главата и някои му дава съвети как да го направи му прави услуга.
Пуснато на: Вто Юли 04, 2017 7:44 am Заглавие:
Какво стана с проблема? Довършвайте темите, за да има някаква полза от цялата работа!
Използвам темата да си подпитам, нормално ли е да има нужда да си поотпусна малко спирачките? Винаги е било доста досадно дръпването откъм караваната при спиране, но на последните две планински спускания оставам с впечатление, че основно караваната е спирала цялата композиция. Въпреки минималното използване на спирачки, защото си знам, че барабанните не устискват много. Още имам грес от главините по джантите. Оф, всъщност е логично. Караваната не се вълнува колата как забавя, тя си се натиска... Оня ден ми беше и първото по сериозно скачане на спирачките. Свикнал съм да правя малко по плавно нещата, колкото и спешни да са, но караваната имаше собствено мнение и на практика тя ме спря. С пищене на гуми. Колата дори навири предницата Поне разбрах, че спира равномерно от двете страни
В същия момент ръчната не държи. Мислех, че се регулира отделни от нейде, ама дръжки.
А, да. Някакви наблюдения колко често се налага гресиране през гресьорките? Предполагам, че греста междундвата цилиндъра е минимално количество и бързо се износва... Моята е на ход от Холандия, после е свдяла доста време, аз и навъртях петичка... Трудно се движи теглича. Такаламита е в раницата и отивам натам, но следващия път кога трябва да е? Не върви да се чака пак да се запече, че тогава...
Пуснато на: Вто Юли 04, 2017 12:46 pm Заглавие:
Оказа се (обосновано съмнение всъщност), че някой е подлагал нещо между двата цилиндъра, предполагам, за да обере луфта. И си заклинва и това си е. Някой има ли идея накъде излиза цилиндъра? Предполагам назад, след свалянето на лапата, демпфера и лостовете за спирачката, но при мен се стяга при някакво положение и не го напънах... На съседната каравана и гресьорките са толкова сухи, че са ръждясали, но се движи идеално. Натискам лапата, сама се връща... Е, и луфт има нагоре надолу, ама се движи. Пък при мен няма грам луфт, ама...
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница Предишна1, 2, 3, 4, 5Следваща
Страница 2 от 5
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети