| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
axerlfouly75
|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2018 6:24 pm Заглавие: Проблем с печка Thrumatic |
|
|
Здравеите нов съм в форума и имам проблем с газовата печка.Като вдигна над 60/70 километра в час пламъка намалява над 90 угасва. Мисля че проблема е от долу става завихряне и не стига въздух за да гори.Ако някой с повече опит да даде някава идея  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pendovr
|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2018 8:05 pm Заглавие: |
|
|
Ами вдигай 140 км. и няма да гасне тъкмо ще и подаваш въздух
Сега сериозно , не знам някой да кара в движение със запалена печка , да ти кажа май повечето въздуха и я гасне . |
|
|
 |
loveforever Администратор

|
Пуснато на: Пон Ное 05, 2018 8:14 pm Заглавие: |
|
|
Здравейте и добре дошли!
Хубаво ме разсмяхте
Като цяло отоплителните печки на газ не са мислени да работят по време на път. За тогава в кемперите се ползва парното от двигателя. Конструктивно тези печки задължително са с отвор отдолу и наблюденията , които споделяте са съвсем нормални като ефект. _________________ Магия в лилаво |
|
|
 |
ogromnii
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 5:27 am Заглавие: |
|
|
Ще споделя моя опит, макар да не е много полезен на практика. Когато си купихме кемпъра печката работеше безгрижно при всякаква скорост. Първото лято монтирах напречна греда на рейлинга и печката започна да гасне при около 90. Установих го зимата естествено. След време, като се отказахме от сърфа махнах гредата и печката се оправи. После монтирах солар и пак започна да гасне, но спорадично. Та поне в нашия случай гасненето се дължи на промяна във вихрите "над" а не "под" кемпъра.
За решение не се сещам, няма да махна солара заради печката
Хубавото е че печката е нужна в движение само при бавно каране, когато си гори. При поддържане на 90-100 двигателя загрява достатъчно и съответно има читаво парно. На мен ми липсва единствено на спускане от предела, там двигателя изстива, а скоростта е достъчна за да угасне, ама се преживява, ползваме ватенки, ушанки.... а и в Банско навсякъде продават "кожа", "шуби"  |
|
|
 |
axerlfouly75
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 6:18 am Заглавие: |
|
|
| Благодаря за отговорите.Ще пробвам да сложа някакъв ветробра отдолу да няма такова завихряне пък ще видим ефекта |
|
|
 |
Данаил Делчев

Регистриран на: 21 Юли 2015 Мнения: 1312 Местожителство: Хасково / с. Узунджово
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 8:13 am Заглавие: |
|
|
И аз веднъж я бях забравил да работи. Не изгасна...беше топло и много се накефих ,защото знаех че не трябва да работи в движение. Бях щастлив....
На следващия излет не иска да запали. Беше се стопила изолацията на силовото кабелче по което минава искрата. Плющи навсякъде само не и на горелката. Купих ново и запали. Бях нещастен..... Не искам да купувам втори път такъв кабел. По-добре е същите пари да се дадат за половин прасе и да се направи мохабет.... |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 10:04 am Заглавие: |
|
|
| Данаил Делчев написа: |
На следващия излет не иска да запали. Беше се стопила изолацията на силовото кабелче по което минава искрата. Плющи навсякъде само не и на горелката. Купих ново и запали. |
Дидо, моят кабел беше скапал изолацията на няколко малки места. Изолирах го с термошлаух. За да не се наложи обаче повторен ремонт го облякох с една гофра от ел. инсталация на автомобил. Сега си е порядъчно защитен от всякакви протривания.
Впрочем го прихванах към стените на печката с ПВЦ опашки за автомобилни ел. инсталации. Те са си със собствени държачи и става чудно.
И все пак не мисля, че трябва да работи в движение... Най- малкото редуриц- вентила не е обезопасен при ПТП. |
|
|
 |
jororib Администратор

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 11:17 am Заглавие: |
|
|
Въпроса с редуцир вентила е интересен.
От една гледна точка не мисля че при ПТП има значение дали работи печката или не, ако вентила е отворен ще стане огромен проблем.
Не мисля че някой колега завива вентилите при път.
Аз съм се качвал на Фери където имаше предупредителни табели да се завият редуцир вентилите.
Темата е доста интересна. _________________ Живот на колела
www.kemper-club.com |
|
|
 |
YasenV

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 12:39 pm Заглавие: |
|
|
Продават се различни комини / ветробрани ако печката трябва да се ползва по време на движение:
https://www.truma.com/int/en/faq/operate-truma-heaters-while-driving.html
Това е за комбита, но има и за нашите.
Относно газта.
В белите държави, не можеш да караш докато газта е отворена без да си оборудван с винтил с SecuMotion - който ще спре газта, ако настъпи ПТП.
Или соленоид, който затваря автоматично, ако е запален двигателя. |
|
|
 |
Любомир Мечков

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 12:56 pm Заглавие: |
|
|
| Разликата в налягането прави проблем, а не вятърът. |
|
|
 |
YasenV

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 1:57 pm Заглавие: |
|
|
| Любомир Мечков написа: | | Разликата в налягането прави проблем, а не вятърът. |
За това казах комин  |
|
|
 |
Тонин

|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 5:19 pm Заглавие: |
|
|
| Аз съм с Трюма Комби, карам с пуснато отопление и досега не съм имал проблеми. Комина ми е отстрани на кемпера. Може би проблем имат само тия, на които комина е от горе на покрива. |
|
|
 |
ogromnii
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 6:16 pm Заглавие: |
|
|
Когато комина е отгоре, а отвора за въздух отдолу разликата в наляганията е неизбежна. Въпроса е с какъв знак е и има ли завихряния. Аеродинамиката си е сериозна наука, и по това което наблюдавам при мен стигам до извода че производителят е обърнал нужното внимание, а монтажникът на аксесоари/екстри (т.е. аз) не  |
|
|
 |
mulenceto

Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 6:31 pm Заглавие: |
|
|
Съсредоточете се в разсъжденията си по споделеното от ogronmni.
Повече няма да кажа
 |
|
|
 |
ico__78
|
Пуснато на: Вто Ное 06, 2018 6:52 pm Заглавие: |
|
|
Явно аз не съм разбрал....................тука става въпрос за обикновенна печка S серия
Комбито набива въздух как ще изгасне по-точно в движение
Едно леко вентилаторче на S-ката и е пушка |
|
|
 |
|