kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
2.5 TDI 116 коня 1995 дукато - пали след 30 секунди
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Gunner

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2019 2:47 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Кое не е ясно, не сменям горивния филтър на всяка смяна на маслото, заедно с въздушния и масления.

Дори при гаранционно обслужване никой производител не ти сменя горивния филтър на всяка смяна на маслото.

Ей туй не ми е ясно как става. Само аз ли сменям горивни филтри.....? hammer[/quote]
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
harpi

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Чет Фев 21, 2019 9:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ogromnii написа:
Което ме наведе на въпроса - с какво гориво е кемпъра? Лятна нафта от последното ходене за гъби септември?

Беше с почти пълен резервоар, като съдя по винетката, последното пълнене е било септември, но аз вече го обнових един път, даже сложих добавка на бардал BRC за дизели, с която си карам колите от 7 години и отделно сложих един път дизел авио.

Тези много приятни дни, изкарах по реките и всеки ден кемпера палеше от 2 завъртания, но съм го палил по обяд към 12, когато температурата беше около 13-15 градуса. Има ли вероятност при ниска компресия, да пали на 15 градуса, а на 0 да върти по 1 минута, това сега е много важен въпрос, за да взема последно решение?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
harpi

МнениеПуснато на: Чет Мар 07, 2019 1:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Главата е отворена човека е прав че е ударил клапани...
Върнете се в началото
peterco

МнениеПуснато на: Чет Мар 07, 2019 8:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Измерете височината на буталата, за да не е изкривил и биела.
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Мар 07, 2019 9:34 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ебаси тъпунгерите...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
harpi

МнениеПуснато на: Чет Мар 07, 2019 11:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Намерих разписка за смяна на ангренаж 2013 в сервиз супердизел - бошсервиз, на околовръстното, предполагаемите баш майстори. За всеки случай обаче сменям и сегменти, така и така сме го отворили и в понеделник тест драйв до Гърция.
Ще му кажа да мерне и буталата, за биела, но нямаше шумове от долу, а и клапаните за щастие не са били толкова криви и не са ги сменяли, както не са сменяли и чашките с нови при ремонта на главата, което в пари ще рече 100лв., но за това решихме и сегменти да сменим, защото нищо чудно и да е прегряван, тъй като намерих и чисто нов термостат в кемпера, както и горивен филтър по шкафчетата.
Върнете се в началото
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Пет Мар 08, 2019 4:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

harpi написа:
... а и клапаните за щастие не са били толкова криви и не са ги сменяли, както не са сменяли и чашките с нови при ремонта на главата,..

На това не му ли се казваше "язък за барута" Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
vladostanimirov

МнениеПуснато на: Пет Мар 08, 2019 8:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е темата ,която следя с интерес. Разкажи и за тест-драйва за да има хепиенд. Радвам се,че един така заплетен случай е на път да бъде решен.
Върнете се в началото
harpi

МнениеПуснато на: Пет Мар 08, 2019 9:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ogromnii написа:
harpi написа:
... а и клапаните за щастие не са били толкова криви и не са ги сменяли, както не са сменяли и чашките с нови при ремонта на главата,..

На това не му ли се казваше "язък за барута" Wink

Ами не ги разбирам много, но така или иначе е ударило яко клапани, даже му беше чудно как не са много криви при такива отпечатъци по буталата, но най големия показател е ниската компресия, а този термостат дето намерих, пък мен ме притеснява да не е прегряван двигателя и да е изкривил и сегменти и за това ги сменям и тях, демек проблемът е някъде там Smile не е от по елементарните.

Странно ми стана, че съм чувал за новите автомобили, че тряба 1000 км да не се вкарва във високи обороти двигателя и като го питах след новите сегменти трябва ли да го пазя известно време, каза не няма такова нещо. Някой има ли мнение по въпроса?
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Пет Мар 08, 2019 1:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разработването на един двигател, според мен, а аз доста често ги "разработвам" е оптимални обороти, в никакъв случай ниски, ниските обороти са ужас, въпреки инструкциите на майсторите. Явно повечето не си дават сметка, че при ниски обороти буталата не са "изправени", заради ъгъла на биелата спрямо буталото и упражняване на странично усилие към пистонния болт. Принципът при нови сегменти, аз не съм сменял само сегменти, но - още с първото загряване на двигателя, автомобилът трябва да е на ход и при оптимални обороти - да кажем при теб за 1800 до към 2400 да се ускорява в този диапазон с повечко газ, така, че турбокомпресорът да работи. После връщане, пак същото - така 10-тина пъти. После смяна на масълцето и цялата газ към Гръцко ! Smile Така сегментите с първото загряване в работна температура, ще се разпънат както трябва. Самият процес по уж разработването е най-важен при нов хонинг на цилиндрите, нови основни, биелни лагери и тн... Нещо, което при теб няма да се прави. И то най-вече хонинга, защото основните и биелните лагери работят на маслен клин и чисто хипотетично не се нуждаят от напасване. Но има голяма вероятност в маслото да попаднат метални частици от новия хонинг, които не са ок за лагерите. Основният проблем е триенето при не напаснатите детайли, което се превръща в топлина. Ако това е прекомерно - отвръщане на метала и тн...

Пак ще се повторя - не виждам какво толкова има за разработване при теб, освен точката с кемпера на ход .

Успех и късмет, защото до сега кемперът не е имал такъв Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
harpi

МнениеПуснато на: Съб Мар 09, 2019 9:56 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Любомир Мечков написа:
Разработването на един двигател, според мен, а аз доста често ги "разработвам" е оптимални обороти, в никакъв случай ниски, ниските обороти са ужас, въпреки инструкциите на майсторите. Явно повечето не си дават сметка, че при ниски обороти буталата не са "изправени", заради ъгъла на биелата спрямо буталото и упражняване на странично усилие към пистонния болт. Принципът при нови сегменти, аз не съм сменял само сегменти, но - още с първото загряване на двигателя, автомобилът трябва да е на ход и при оптимални обороти - да кажем при теб за 1800 до към 2400 да се ускорява в този диапазон с повечко газ, така, че турбокомпресорът да работи. После връщане, пак същото - така 10-тина пъти. После смяна на масълцето и цялата газ към Гръцко ! Smile Така сегментите с първото загряване в работна температура, ще се разпънат както трябва. Самият процес по уж разработването е най-важен при нов хонинг на цилиндрите, нови основни, биелни лагери и тн... Нещо, което при теб няма да се прави. И то най-вече хонинга, защото основните и биелните лагери работят на маслен клин и чисто хипотетично не се нуждаят от напасване. Но има голяма вероятност в маслото да попаднат метални частици от новия хонинг, които не са ок за лагерите. Основният проблем е триенето при не напаснатите детайли, което се превръща в топлина. Ако това е прекомерно - отвръщане на метала и тн...

Пак ще се повторя - не виждам какво толкова има за разработване при теб, освен точката с кемпера на ход .

Успех и късмет, защото до сега кемперът не е имал такъв Shocked

Доста изчерпателен отговор, евала колега.
Аз мислих да сменя сега маслото, и сега ме обърка, демек да карам 1 час със старото масло и после да го сменя ли?
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Съб Мар 09, 2019 2:41 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

harpi написа:

Доста изчерпателен отговор, евала колега.
Аз мислих да сменя сега маслото, и сега ме обърка, демек да карам 1 час със старото масло и после да го сменя ли?

Всеки трябва да дава изчерпателен отговор тогава, когато е правил нещо стотици пъти Laughing
да, не сменяй маслото, покарай го известно време - 100-200км., смени маслото и филтъра. И след около 1000 км. смени само филтъра. Защото не знаем шлайфистите какви неща ще са оставили в главата. Колкото и да се мие и духа - стружки остават. А и чисто хипотетично - може да има известно количество метални частици и от хонинга на цилиндъра, все пак сегментите ще са нови, остри и ще работят на друго място вече. Но за една Гърция ще му се наместят всичките чакри Mim
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Съб Мар 09, 2019 2:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

peterco написа:
Измерете височината на буталата, за да не е изкривил и биела.

Правилна насока Петерко, но надали, защото ударът е, когато биелата е горе и почни няма сключен ъгъл. Друг е въпросът на какво мнение е челото на буталото и дали няма някой отпечатък на лагера на пистонния болт. Но пак е малко вероятно да има яд.

Признавам си едно - такива ебасимуси и отпечатъците даже и аз не съм постигал
Mim Mim Mim Набили са им черните печати да си ги познават ...
Върнете се в началото
harpi

МнениеПуснато на: Съб Мар 09, 2019 11:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Готов съм, сегментите сменени двигателя затворен, няма вече шум от почукване на клапаните, работи перфектно, почти не пуши. Другата новина е със сегментите, имали луфт почти 4-5 мм където са прекъснати сложени на буталата , при положение че заводско трябвало да е около 0,25мм и заключението му е че този двигател е на не по малко от 600 000 или повече км., но аз подозирам че може би е сменян, тъй като се води в талона без номер на двигател.
Разпитах съседа, който прави кемпери и каза че не е виждал кемпер , на над 300 000 км., но тези цифри и аз им нямам доверие и не ги гледам отдавна.

Понеже вече го беше сглобил и беше сменил маслото и филтъра, мисля да сменя евентуално само филтъра след 1000 км или да се изръся още 70лв. за масло? Утре правя тест драйв 100-200 км, а сряда паля към другата ни родина Гърция. Хубваото е че вторник ще е около 0 градуса и ще тествам паленето на студено, за да знам поне за какво съм дал 1,1 К.
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Съб Мар 09, 2019 11:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сменяй само филтъра. То с такива хлабини през ключовете на сегментите може да мине и немска овчарка, без да си свива ушите, ние тука за финни частици се притесняваме Very Happy

Поздрави на Елада и да знаеш, че "изръсване" за масло е 70 лева на литър Very Happy
Но при такива непредвидени разходи, те разбирам напълно Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 7 от 10

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети