kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Нед Мар 10, 2019 11:07 pm Заглавие:
Любомир Мечков написа:
Сменяй само филтъра. То с такива хлабини през ключовете на сегментите може да мине и немска овчарка, без да си свива ушите, ние тука за финни частици се притесняваме
Поздрави на Елада и да знаеш, че "изръсване" за масло е 70 лева на литър
Но при такива непредвидени разходи, те разбирам напълно
Хахаха, вече кучета в двигателя не се допускат, само мишки около него
Ще поздравя елада с червено вино от БГ домашно и някое тамошно тсипуро хорис гликанисо.
Относно масла за кемпери, сложих мотул 6100 10-40 полусинтетика, карах си до скоро всички коли с него и съм доволен, то е грубо 15лв. литъра, а тая машина глътна 7 литра масло, добре че имам отстъпки.
Значи филтъра след гръцко ли да го сменя или преди.
Днес направих тестдрайв до един язовир на 60км на изтребител е и не пуши, в движение никога не вдига повече от 80 градуса, оставя ли го на едно място стига 85 и включва перка. Карал съм със около 100-110 макс, но към гръцко мисля да го натисна на 120 темпокрак.
Само да видим вторник на -1 дали ще запали от първо въртене, иначе съм се заканил да избивам ремонта на двигателя, с по 20 000 км на година ,
така че се очертава голяма "безработица" тази година
Пуснато на: Пон Мар 11, 2019 9:08 am Заглавие:
Ще запали, няма да има проблем, то с такъв страшен бой по клапаните и аз нямаше да искам да паля. Явно човекът си разбира от работата, да го поздравиш !
Смени го след Гърция и повече не се притеснявай за нищо. Точно това е маслото, това е и марката, на моите клиенти с този двигател наливаме точно такова. Преспокойно се сменя и на 15 000 километра, но не е препоръчително да виси в двигателя повече от една година. Ако не въртиш по 15 000 на година, просто го сменяй сезонно.
Пуснато на: Пон Мар 11, 2019 7:24 pm Заглавие:
Не е бил един зъб, няколко са били и, според мене, поне по снимките- доста дълго време си е работил така този нещастен двигател Вижда се, че при загрели чела клапаните направо са си пресирали буталата. Това е класически случай на някой гаражен мурдар... Да обърка такъв елементарен ремък... Защото дали е прескочил по някое време или така си е бил зацепен - вината си е в механика. Който е бил доста тъп...
Пуснато на: Пон Мар 11, 2019 11:35 pm Заглавие:
Любомир Мечков написа:
Ще запали, няма да има проблем, то с такъв страшен бой по клапаните и аз нямаше да искам да паля. Явно човекът си разбира от работата, да го поздравиш !
Смени го след Гърция и повече не се притеснявай за нищо. Точно това е маслото, това е и марката, на моите клиенти с този двигател наливаме точно такова. Преспокойно се сменя и на 15 000 километра, но не е препоръчително да виси в двигателя повече от една година. Ако не въртиш по 15 000 на година, просто го сменяй сезонно.
Мерси за съветите, колега!
Относно хонинга, не е имало хонинг , просто са сменени само сегментите, цилиндрите каза че са перфектни.
Дано да не гори масло, защото ако гори, означава че може и да е имало нужда от хонинг, но за това ще имам инфо след около 2-3 месеца.
Утре сутрин чакам 0 градуса и врътвам ключа за да се изкефя, как пали за 1100 лв. ремонт хахахаха.
А относно коментара на колегата нали пали, на този принцип ако разсъждаваме, не ни чака нищо хубаво и не е сериозно и отговорно, защото днес пали, но утре се чупи двиггател в чужбина и разходите само за репатриране и асистенция са повече от ремонта, пък да не говорим че може и по голяма беля да стане и да се стигне до жертви... Така че бъдете отговорни като цяло, защото може невинни хора, да пострадат, което никой от нас не иска да причинят на него или близките му.
Пуснато на: Вто Мар 12, 2019 10:21 am Заглавие:
ПРОБЛЕМА Е РЕШЕН!
Запали от половин оборот!
По натам ще пиша за разхода на масло и гориво.
Благодаря на всички за помощта.
Извод : преди да купите кемпер, поне премерете компресията на двигателя, ако има поне един цилиндър с компресия по малко от 19 атмосфери, не го взимайте или смъквате 1000лв. от цената и ремонтирате!
Пуснато на: Вто Мар 12, 2019 11:51 am Заглавие:
Браво! Много ме радва когато някакъв засукан казус бъде разрешен.
С много здраве и късмет да си ползвате кемпера от тук нататък и още много безаварийни километри да му навъртите!
Покрай тази тема се замислих дали да проверим и на нашия кемпер двигателя как, понеже разхода е по-височък, но пък си пали нормално. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Вто Мар 12, 2019 2:39 pm Заглавие:
Ааааа, няма да проработи това. Без значение кой кара кемпера разхода е все 10,5 - 11 на 100км. И това при положение, че се кара с около 90км/ч. _________________ Магия в лилаво
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети