kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Вто Мар 12, 2019 7:17 pm Заглавие:
Положението се просветлява, но за съжаление не в постижима посока. Явно за по-нисък разход ще трябва нов двигател, някой дето да е по-икономичен или най-добре - направо нов кемпер _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Вто Мар 12, 2019 8:35 pm Заглавие:
Дани, законите на аеродинамиката са доста ... стабилни. Около Земята де, на Луната е по-различно. Ако движите с до 80 ще е по- икономично. Пробвано. С каране около 100 ние харчим 12-15, в зависимост от вятър-мятър и колко “около”. 96 е едно, 107 - друго.
Пуснато на: Вто Мар 12, 2019 8:51 pm Заглавие:
Аеродинамиката не може да се пребори, това е ясно и понеже още не сме узрели за по-обтекаем кемпер остава да намаляме скоростта _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Сря Мар 13, 2019 6:52 am Заглавие:
loveforever написа:
Аеродинамиката не може да се пребори, това е ясно и понеже още не сме узрели за по-обтекаем кемпер остава да намаляме скоростта
Или да действате по стария изпитан метод - наливаш до горе, караш както караш, примигва лампата - пак наливаш. Колкото - толкова.
Веднъж, след над 2 часово висене на капитана в неделя вечер, доста окъснели и леко напрегнати карах 300-тата километра до СФ с опрян педал в пода. Първоначално изнервен, после ми размина, но ми стана любопитно какво ще стане. Дядо кемпър ме изненада. Първите 15-тина минути поддържаше 115 с видим пушек в огледалата, след това явно саждите в ауспуха обгоряха и закова 120 без дим. Даже на спусканията отнемах газта, около 130 ме дошубя. Стигнахме до Павлово за 2ч40мин. Изгорих "само" около 55литра
В крайна сметка "удоволствието" ми е струвало около 30 екстра лева, на фона на общо похарчените за "бръмване уикенда" пари не ме трогна, а разхода си е нещо като около 18!
Пуснато на: Сря Мар 13, 2019 11:04 am Заглавие:
От както имаме кемпера има и един тефтер дето пиша колко литра зареждаме и на какви километри се случва това. Леко ме чуди факта, че в првите години сме имали с около литър на сто по-нисък разход при равни други условия. Обяснявам си го с факта, че тогава сме пътували малко по-леки и това ни е правело една идея по-икономични. Това се потвърди и от ходенето до Норвегия когато бяхме сериозно натоварени и дигнахме разхода с още литър нагоре - 12/100. Също негативно ни се отразяват и зимните гуми когато сме с тях. Абе почти за всяко нещо дето се сетя и все го бута нагоре тоя разход Като най висок разход който сме добивали е 17,5/100 една зимна нощ на връщане от Австрия, когато хем трябваше да се приберем по-бързо, хем май бахме сипали някаква по-кофти нафта, а и за десерт уцелихме някакъв силен насрещен вятър.
Здраве да е. Това може да е повод за размисли и дискусии но не може да е основание за непътуване или друга подобна гимнастика. Саше, лампата не можем да я чакаме да светва. Много стресово му идва на Жоро и ми помрачава кефа от снимането. Това се случва само като се заинатя или липсата на бензиностанции неочаквано ни изненада, но пък прилагаме същата методика със средната чертичка на нивомера. _________________ Магия в лилаво
Пуснато на: Чет Мар 14, 2019 6:32 am Заглавие:
А по темата - ето нагледно част от резултата от каране с 1 зъб объркан ангренаж:
Единия от клапаните се е предал с бой, свалил е шапка, буталото си е сложило шапката и бой по главата. Главата се е оказала твърда, буталото се е предало, пуснало е биелата на свобода, а тя - беж да я няма през стената. На снимките са здраво бутало и бита глава, не ми се ровеше в скрабта да снимам счупеното бутало и другите поразии. И всичко това от едно малко зъбче...
Пуснато на: Чет Мар 14, 2019 7:08 am Заглавие:
ogromnii написа:
Единия от клапаните се е предал с бой, свалил е шапка, буталото си е сложило шапката и бой по главата. Главата се е оказала твърда, буталото се е предало, пуснало е биелата на свобода, а тя - беж да я няма през стената. На снимките са здраво бутало и бита глава, не ми се ровеше в скрабта да снимам счупеното бутало и другите поразии. И всичко това от едно малко зъбче...
Пуснато на: Чет Мар 14, 2019 7:08 pm Заглавие:
Не е изпуснало. Така си е зацепено. ЕнтелЕгентна смяна на ГНП. И противно на очакванията - не е гаражно изпълнение, а оторизиран австрийски Фиат сервиз. Да не дава Господ човек да опре до майстор(и)!!!
Пуснато на: Чет Мар 14, 2019 9:49 pm Заглавие:
И на мен ми се струваше, че майстора ми говори глупости и че от един зъб не може да стане такъв демидж, но при мен отпечатъците от клапаните са доста по брутални и той каза, ако е бил зацепен с 1 зъб назад няма да има поразии, но с 1 зъб напред, съсипват железните легендарни двигатели на фиат. Добре че го послушах иначе и при мен можеше, клапан да реши да види до къде може да се разходи. Но в събота мисля със 120 да тествам разхода на 100, че даже и един скутер ще бодна отзад, но обичам да пътувам с празни резервоари, защото 140 литра да ги пренасям и да замърсявам природата, за да ги занеса на място дето е пълно с вода, не ме кефи като концепция, не заради разхода.
Егати, а аз си мисля, и ме беше срам да си кажа, че при 120 км/ч., кемпера харчи 12,5-13,00 литра. При 90 е около 11, а при 140- 16. Ми че той си е бил направо икономичен
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети