kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
2.5 TDI 116 коня 1995 дукато - пали след 30 секунди
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
vladostanimirov

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2019 5:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Много е. Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Любомир Мечков

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2019 5:48 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тонин написа:
Че какво му е на разхода. Над 12 е висок разход

А над 17 какво е, че рядко падам под него ? Mim
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2019 7:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Положението се просветлява, но за съжаление не в постижима посока. Явно за по-нисък разход ще трябва нов двигател, някой дето да е по-икономичен или най-добре - направо нов кемпер Very Happy
ogromnii

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2019 8:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Дани, законите на аеродинамиката са доста ... стабилни. Около Земята де, на Луната е по-различно. Ако движите с до 80 ще е по- икономично. Пробвано. С каране около 100 ние харчим 12-15, в зависимост от вятър-мятър и колко “около”. 96 е едно, 107 - друго.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ogromnii

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2019 8:40 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Любомир Мечков написа:

А над 17 какво е, че рядко падам под него ? Mim

Над 17 си е “висок”. За Кемпър. За автобус е нисък. Всичко опира до гледна точка...
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Мар 12, 2019 8:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аеродинамиката не може да се пребори, това е ясно и понеже още не сме узрели за по-обтекаем кемпер остава да намаляме скоростта hammer
ogromnii

МнениеПуснато на: Сря Мар 13, 2019 6:52 am    Заглавие: Отговорете с цитат

loveforever написа:
Аеродинамиката не може да се пребори, това е ясно и понеже още не сме узрели за по-обтекаем кемпер остава да намаляме скоростта hammer

Или да действате по стария изпитан метод - наливаш до горе, караш както караш, примигва лампата - пак наливаш. Колкото - толкова.

Веднъж, след над 2 часово висене на капитана в неделя вечер, доста окъснели и леко напрегнати hammer карах 300-тата километра до СФ с опрян педал в пода. Първоначално изнервен, после ми размина, но ми стана любопитно какво ще стане. Дядо кемпър ме изненада. Първите 15-тина минути поддържаше 115 с видим пушек в огледалата, след това явно саждите в ауспуха обгоряха и закова 120 без дим. Даже на спусканията отнемах газта, около 130 ме дошубя. Стигнахме до Павлово за 2ч40мин. Изгорих "само" около 55литра Mim
В крайна сметка "удоволствието" ми е струвало около 30 екстра лева, на фона на общо похарчените за "бръмване уикенда" пари не ме трогна, а разхода си е нещо като около 18!
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Сря Мар 13, 2019 11:04 am    Заглавие: Отговорете с цитат

От както имаме кемпера има и един тефтер дето пиша колко литра зареждаме и на какви километри се случва това. Леко ме чуди факта, че в првите години сме имали с около литър на сто по-нисък разход при равни други условия. Обяснявам си го с факта, че тогава сме пътували малко по-леки и това ни е правело една идея по-икономични. Това се потвърди и от ходенето до Норвегия когато бяхме сериозно натоварени и дигнахме разхода с още литър нагоре - 12/100. Също негативно ни се отразяват и зимните гуми когато сме с тях. Абе почти за всяко нещо дето се сетя и все го бута нагоре тоя разход Mim Като най висок разход който сме добивали е 17,5/100 една зимна нощ на връщане от Австрия, когато хем трябваше да се приберем по-бързо, хем май бахме сипали някаква по-кофти нафта, а и за десерт уцелихме някакъв силен насрещен вятър.

Здраве да е. Това може да е повод за размисли и дискусии но не може да е основание за непътуване или друга подобна гимнастика. Саше, лампата не можем да я чакаме да светва. Много стресово му идва на Жоро и ми помрачава кефа от снимането. Това се случва само като се заинатя или липсата на бензиностанции неочаквано ни изненада, но пък прилагаме същата методика със средната чертичка на нивомера.
ogromnii

МнениеПуснато на: Чет Мар 14, 2019 6:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

А по темата - ето нагледно част от резултата от каране с 1 зъб объркан ангренаж:

Единия от клапаните се е предал с бой, свалил е шапка, буталото си е сложило шапката и бой по главата. Главата се е оказала твърда, буталото се е предало, пуснало е биелата на свобода, а тя - беж да я няма през стената. На снимките са здраво бутало и бита глава, не ми се ровеше в скрабта да снимам счупеното бутало и другите поразии. И всичко това от едно малко зъбче...
Върнете се в началото
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Чет Мар 14, 2019 7:08 am    Заглавие: Отговорете с цитат

ogromnii написа:

Единия от клапаните се е предал с бой, свалил е шапка, буталото си е сложило шапката и бой по главата. Главата се е оказала твърда, буталото се е предало, пуснало е биелата на свобода, а тя - беж да я няма през стената. На снимките са здраво бутало и бита глава, не ми се ровеше в скрабта да снимам счупеното бутало и другите поразии. И всичко това от едно малко зъбче...

Явно зависи в коя посока е изпуснато зъбчето Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ogromnii

МнениеПуснато на: Чет Мар 14, 2019 7:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е изпуснало. Така си е зацепено. ЕнтелЕгентна смяна на ГНП. И противно на очакванията - не е гаражно изпълнение, а оторизиран австрийски Фиат сервиз. Да не дава Господ човек да опре до майстор(и)!!!
Върнете се в началото
harpi

МнениеПуснато на: Чет Мар 14, 2019 9:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И на мен ми се струваше, че майстора ми говори глупости и че от един зъб не може да стане такъв демидж, но при мен отпечатъците от клапаните са доста по брутални и той каза, ако е бил зацепен с 1 зъб назад няма да има поразии, но с 1 зъб напред, съсипват железните легендарни двигатели на фиат. Добре че го послушах иначе и при мен можеше, клапан да реши да види до къде може да се разходи. Но в събота мисля със 120 да тествам разхода на 100, че даже и един скутер ще бодна отзад, но обичам да пътувам с празни резервоари, защото 140 литра да ги пренасям и да замърсявам природата, за да ги занеса на място дето е пълно с вода, не ме кефи като концепция, не заради разхода.
Върнете се в началото
Kmeta
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

МнениеПуснато на: Чет Мар 14, 2019 10:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Един приятел пита! Още ли след 25 минути пали? Имал едни пари в излишък. hammer
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана MSN Messenger
ganev78

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2019 9:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Егати, а аз си мисля, и ме беше срам да си кажа, че при 120 км/ч., кемпера харчи 12,5-13,00 литра. При 90 е около 11, а при 140- 16. Ми че той си е бил направо икономичен Give me 5 money
Върнете се в началото
Данаил Делчев

Местожителство: Хасково / с. Узунджово

МнениеПуснато на: Пет Мар 15, 2019 10:17 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Като се замисли човек ,една лека кола гори 6-7-8.....колко да гори един кемпер който рядко е 3,5 тона.... ? Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Резервни части, ремонти, аварии Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Следваща
Страница 9 от 10

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети