kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Вто Юни 04, 2019 11:04 am Заглавие: ОТНОВО ЗАБРАНИ ЗА СВОБОДНОТО КЪМПИРАНЕ - СПЕШНА РЕАКЦИЯ!
Приятели, пиша ви спешно във връзка с подготвени преомни в ЗУЧК, които отново предвиждат да се ограничи напълно свободното къмпиране в страната - навсякъде!
Промените са между първо и второ четени и на 6.06 - четвъртък. отново ще се разглеждат в комисия от 14.30. Наред със скандалните предложения, които ни засягат, най-разумното изгежда на председателя ѝ, който предлага УСТРОЙВАНЕ на места за къмпиране извън РЕГЛАМЕНТИРАНИТЕ, но който къмпира извън устроените из ЦЯЛАТА СТРАНА, попада извън закона и подлежи на солидни глоби. Линк към предложението тук: https://www.parliament.bg/bills/44/954-04-73.pdf
Освен пълната противонституционност на предложението / чл. 35 от Конституцията/, то е и безкрайно неморално на фона на цялостното посегателство срещу природата на България, която се пази в нашите среди повече от всички други, да не говорим за незаконното строителсвто и хотелите вдигнати на самия плаж.
Но тук пак подчертавам - предложените промени ще засегнат, ако ги допуснем, цялата страна! Не бива да го допускаме.
Моля ви за внимание и помощ за организация на мащабен протест в най-кратък срок. Прилагам ви линк с уникалното видео от протеста ни през 2016, благодарение , на който спряхме това посегателство срещу правата ни тогава.
Прочетох предложението и не виждам нищо притеснително в него. Това са първите стъпки в правилната посока. Крайно време е да се изпразнят катуните зад плажовете, а природата ще се погрижи бавно за оставения след тях боклук и вехтории. Някой ден и на нашето крайбрежие ще бъде удоволствие да спортуваш и плажуваш, а вечерта ще се спи на подходящо място - къмпинг, кемперстоп, частен имот - както се прави във всяка нормална държава. Няма да се организират масови насищания на едни и същи места, а така и неодобрението на хората ще стихне постепенно!
Благодаря за мнението, но явно сте прочел друго предложение.
В приложеното предложение, което е най-разумното от всички, става ясно, че ВСИЧКИ ИЗВЪН УСТРОЕНИТЕ МЕСТА, а такива няма, В ЦЯЛАТА СТРАНА, а не само зад плажовете - въобщще прдложението, което ви приложих не се отнася до плажовете, ще бъдат извън закона. Имам да кажа две неща:
1. Зад трите плаа за природосъобразен туризъм, където се къмпира не само че няма катуни, а това са най-чистите и запазени места.
2. Аз имам кемпер, Вие също, предполагам. Искате ли да не можем да спрем, където и да било в България за свободно къмпиране - не вярвам.
Моля за наистина сериозно внимание! Помогнете да се организираме и да спрем това противоконституционно действие ЗАЕДНО. Така или иначе ще го спрем, поне да споделим победата. Не искате ли?
За мен основният проблем е малко по-първичен. Кога едно превозно средство е в състояние на къмпиране и кога не? Когато правиш поход и замръкнеш имаш ли право да пренощуваш и как?
Основната мая теза е, че излизайки на пикник хората оставят много повече боклук и поразии отколкото ако са със специализирана екипировка и оборудване за това.
Над 60% от европейците почиват по този начин, а тук не само не искаме да ги приемем, а и да ги изгоним било първо с ганьовските си навици, с които вече ни гонят по Гърци, било с норми.
Да не говорим, че дори дефиницията у нас не е изчистена, Развитият свят отдавна знае, че пикникът не е къмпинг и навсякъде съществуват тежки санкции срещу замърсяване и вреди, а не срещу базискни конституционни права.
След малко ще пиша отново, какво според мен е добре да направим заедно. Утре в 14.30 надяваме се тази комисия да отложи безумните промени на закона, които да ни направят всички партизани, а тези които цапат и вредят да си живеят живота безнаказано.
Ганьовските навици няма да се променят. Остава да се наложат рестриктивни норми. Ганьо обаче, няма да се съобрази и с нормите - морални, законови - и единственият начин за противодействие остават забраните, глобите, прегражденията. Гърция е отличен пример как се справя с Ганьо в последните години. И това ни най-малко не й е навредило на туризма! Гърция няма нужда от Ганьо - бил той с екипировка, кемпер, палатка или джип - защото Ганьо и да има пари - не ги харчи там! Ганьо спи там безплатно, цапа там безплатно, къпе се и се радва на условията безплатно, използва съоръженията и лови риба там, и си носи яденето и пиенето дори! Ганьо не милее за Гърция, за България, за плажовете, за планините... Ганьо само иска да му се даде и позволи! Ганьо презира Турция, но ходи там - безплатно е!
И Вие, Г-жа Петрова, искате Ганьо да излезе на протест - с кемпер, палатка, автомобил и въдица?? Даже сте сигурни, че "Така или иначе ще го спрем" закона?
Дали да не изкарате пак и безработните, и майките, и полицаите, и пенсионерите, и инвалидите, и всеки друг, който иска да му се даде! ТЕ ще Ви подкрепят!
Защо да не вложим тази енергия за работа над себе си, над знанията и уменията си, над финансовото си състояние! С постигнатото ще пътуваме повече, по-далеч! Ще паркираме на чисти и красиви плажове и планини - без боклук, без Ганьо - и с лекота ще платим няколко лева за нощувка в кемпер-стоп, къмпинг. Защо не?
Слава Богу, над Ганьо стои конституцията и тя ще го спре, съответно и Вие и Ганьо ще можете да продължите да къмпирате свободно в собствената си държава.
Като всеки свободен граданин можете да заявите, че не желаете да бъдат потъпквани правата ви. Аз ще го направя:-)
Регистриран на: 06 Апр 2014 Мнения: 691 Местожителство: Рельово, Самоковско/ Надежда 2, София
Пуснато на: Сря Юни 05, 2019 7:50 pm Заглавие:
kacho написа:
....
Гърция е отличен пример как се справя с Ганьо в последните години. И това ни най-малко не й е навредило на туризма! Гърция няма нужда от Ганьо - бил той с екипировка, кемпер, палатка или джип - защото Ганьо и да има пари - не ги харчи там! Ганьо спи там безплатно, цапа там безплатно, къпе се и се радва на условията безплатно, използва съоръженията и лови риба там, и си носи яденето и пиенето дори! Ганьо не милее за Гърция, за България, за плажовете, за планините... Ганьо само иска да му се даде и позволи! Ганьо презира Турция, но ходи там - безплатно е!
Бах маата..
Евалата Качо!
Направо ме уцели в десетката/
100% съм за това което написа. 100% вярно. Ганьо е плевел.. няма отърване.
Моето мнение е, за по-високи глоби за замърсяване и контрол. Непрекъснато споменавате Европа, ами с глоби и контрол са го постигнали. Изобщо не съм съгласен с ограниченията които се предвиждат и съм готов да го заявя на площада. Който иска да си ходи в къмпингите, кой по-поляните, важното е да има избор. Свободата Санчо......нали помните за какво са се борили и умирали толкоз народ. Демокрацията дава право на избор и не искам някакви корумпирани чиновници да ми казват къде да спирам кемпера. Ограбването на държавата няма да спре с крайбрежието, достъпа до природата ни все е по-ограничен. Иска ми се да опазим останалото държавно парче земя и вода за бъдещето.
Аз съм Калин,а не Ганьо,и не искам да ме управляват и да определеят законите ганьовци!!!
P.S ...както и разни идивиди да изразяват робската си психика!!!
Хората трябва да излязат на улицата...... Ганьо не !
Пуснато на: Чет Юни 06, 2019 7:25 am Заглавие:
Колеги, нека да разграничаваме нещата. Тези проекто-промени в закона, не целят отърваването от Ганьо. Това е чиста проба отмъщение на Нено и Николинка кънпани, за туй, че едни хора дето искат да запазят и малкото останали диви плажове им бъркат плановете за застрояване. Точно по-този начин ще оставят в ръцете на изпълнителната власт когато реши да погне който си реши. Само забележете-
„Чл. 24б. (1) Който постави палатка, шатра, или паркира кемпер или каравана в чужд имот извън местата, определени по реда на чл. 10а, се наказва с глоба от 500 до 1000лв., ако не подлежи на по-тежко наказание. Когато нарушението е извършено повторно наказанието е глоба от 1500 до 3000 лв."
Кой имот е чужд? ВСЕКИ един извън твоята собственост, независимо държавен, общински или на ю или физическо лице.
Сещате ли се какво означава това? Това е една огромна нелепост. И тя по никакъв начин, не цели запазването на чистотата на природата. Това означава, че всеки един полицай може да те глоби, че си спрял някъде.
Първо преди да се въведат такива закони трябва да има точно дефиниране и определяне на понятия и правила. Тука се казва, че признават, че все още няма такива определения, и следва те да се създадат с наредба на на трите министерства . Значи първо всичко се забранява и после ще направим евентуално наредба???
Хора четете внимателно!
Това което смятам, за редно е първо да протестираме тези промени и да поискаме, те да отпаднат до създаването на закон с точни и ясни дефиниции ненарушаващ основните конституционни права на хората. Също е много важно най-накрая да създадем една реална асоциация на хората който обичат къмпирането, независимо с палатка , каравана или кемпер и чрез тази асоциация да отстояваме правата си, както и да можем да предлагаме промени в законодателството. Това е път, който аз лично съм вървял и знам , че работи. Другото е просто "група от граждани с различно мнение" както го дефинират в текста.
Поздрави.
Пуснато на: Чет Юни 06, 2019 8:26 am Заглавие:
Със сигурност има користна цел, все пак сме в 21-ви век и няма нищо идеалистично в приемането на един закон и тн... Ако синтезирам мненията на Данчо, Калин и Качо и ги вплета - излиза обективната истина за нещата. Но тази истина няма да помогне на никой. Бъдете сигурни, че, според мен, един такъв протест ще забави, но не и забрави користните цели на "проектантите си"
Часовете са според зоната GMT + 2 Часа Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8Следваща
Страница 1 от 8
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети