kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
ОТНОВО ЗАБРАНИ ЗА СВОБОДНОТО КЪМПИРАНЕ - СПЕШНА РЕАКЦИЯ!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Обществено полезни теми
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ВЪЛКО И СНЕЖА

Местожителство: BG софия

МнениеПуснато на: Пет Юни 07, 2019 9:32 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!Аз съм Вълко,а не Ганьо.Това което става го предвиждах много отдавна,но няма да коментирам защо стана така.С тази забрана ще ни лишат от къмпингуване не само по морския бряг,а край всички язовири и реки/лошо за рибарите/,поляни и планини/жалко за любителите на природата.Наши колеги дават примери ,че в Европа е така/само че не във всички страни/.Първо в тези страни където има забрана ,са изградени къмпинги,почивалища ,кемпер стопове във всеки град и да незабравяме техния стандарт.Второ имат си наредби и знаят какво е къмпингуване,паркиране и престой.В Гърция например можеш да паркираш до самия бряг и преспиш без да се разхвърляш.
Ясно ми е ,че хората са обезверени,но трябва по някакъв начин да се направи нещо,защото покрай кемпера имам два живота,единия в къщи със семейството,другия с кемпера сред природата с приятелите и не съм съгласен разни чиновници да ми убиват втория живот.Затова предлагам в понеделник 10.06.2019 в 19.30 часа които имат възможност да дойдат на паркинга на магазини Практикер и Хит/намиращи се между жк Люлин и Обеля/ да обсъдим как да действаме.

П.П.Призовавам и колегите от БАКК да се организират и те.Да забравим враждата в името на свободното къмпингуване.За връзка GSM 0890216963
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
ВЪЛКО И СНЕЖА

МнениеПуснато на: Съб Юни 08, 2019 9:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,ако случайно вали дъжд ,във входа на Нит има закусвалня и ще бъдем там.Иначе на паркинга зад сервиза за гуми.
Много от колегите не четът във форума,затова на който имате телефоните ги информирайте.
Върнете се в началото
kaloyan
Клубен член с кемпер
Клубен член с кемпер

Местожителство: Европейския съюз :-)))

МнениеПуснато на: Нед Юни 09, 2019 8:39 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Вълко, организирайте се и действайте спешно ! Забравете за БАКК, МААК и т.н.

Нищо не ни разделя, напротив всичко ни обединява !

Ужасно съжалявам, но от 10 до 16 Юни не да мога да дойда !
turbo1

Местожителство: Сливен BG

МнениеПуснато на: Нед Юни 09, 2019 9:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да ви кажа г-жа Ангелкова тия дни /5-6 8-9 юни/ е на Хотела на ,,Маджо,, на Сл.Бряг ,но едва ли си плаща престоя !
Никакви кемпери ,само хотели !!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
ВЪЛКО И СНЕЖА

МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 9:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,да Ви припомня ,че от 19,30ч.ще се съберем на паркинга пред Практикер и Хит ,но без кемпери,а да съгласуваме действията които да предприемеме.
Върнете се в началото
Djina

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 11:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Съжалявам, че няма да можем да присъстваме днес, но и моето мнение е, че не е задължително тези, които не искаме да къмпингуваме непременно в къмпинг, да сме Ганьовци, мизерници и скрънзи. За мен спането на къмпинг е като спането в бунгала. Това, че не искаме да сме натикани с още 100 каравани, кемпери и палатки някъде, не означава непременно, че искаме да рушим и замърсяваме природата и не искаме да си плащаме. Защото колкото и да е евтино, няма как да изкараш 1-2 седмици без да влезеш в магазин, без да заредиш гориво, газ, без да посетиш някоя атракция, музей.

За мен най-добрият начин е, както казаха и други колеги, да се въведат санкции за тези, които замърсяват, а на местата, които са застрашени, като дюни и резервати, да се сложат ограничителни табели и да се забрани къмпингуването там. Но повсеместно да се слагат забрани е безумно. Могат да се сложат някакви такси за сметосъбиране на по-посещаваните места например. Могат да се изградят места, където срещу заплащане или не, да можеш да си изхвърлиш мръсната вода, за да се налага да я източваш където ти падне, както е в европейските държави. Може много неща, стига да има желание.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Jordan IBR

Местожителство: Лозен

МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 12:19 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Хубаво е да се съберем, но колко хора ще присъстват? Аз за съжаление няма да мога, предполагам и хората извън столицата няма да тръгнат или ще са малко. На каква основа ще се вземе решение и каква представителност ще има то? Какво имам предвид. Аз съм готов както други да излизаме на улицата, НО след като излезем, ще искат да преговарят с наши представители. На това събиране ли ще се излъчат такива? Хубаво е да се придаде някаква официална форма на исканията ни. Това най- лесно става с протокол от събрание, на което се сформира инициативен комитет, този комитет излъчва предствители, които разговарят официално с институциите. Иначе няма представителност на исканията. Другия начин е сдружение, но това е много по-сложно и обвързващо. Докато инициативен комитет се създава само с протокол от събрание. Въпроса е до колко представително ще е събранието днес? Лично мое мнение, ще е добре въпреки събранието , тези неща да се обсъдят тук. Тъй като протест така или иначе ще има най-вероятно четвъртък или петък, можем на протеста да се съберем, преполагам тогава ще сме много повече и събранието ще има много по-добра представителност. Моля това да не се тълкува като израз на съмнения, а като желание нещата да се случат по най-добрия начин, защото имам опит в борбата с безумни институционални решения. Сигурен съм, че можем да успеем, но трябва да сме много и единни! Само сплотени всички ще можем да постигнем успех за каузата.
Бих искал да споделя нещо, което може да бъде пример за подобна борба. Тази събота фейсбук ми напомни едно невероятно събитие. Преди три години на 08.06.2016г., аз и още един съмишленик, бяхме поканени на заседание на Министерски Съвет, за да получим лично уверение от премиера и да ни бъде връчено постановление с което МС ОТМЕНИ свое решение, касещо добив на инертни материали в с.Лозен. Решение което беше взето след съгласуване и разписано от почти всички министерства, падна. Това спокойно може да бъде определено като прецедент в съвренната ни история. И това стана благодарение на сплотяването на всички жители на селото, добре премерените ходове и решителните действия които предприехме.
Силно се надявам заради нас и нашите деца да успеем да се справим и стази кауза.
Поздрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Jordan IBR

Местожителство: Лозен

МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 1:35 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега виждам във фейсбук, че протеста започва от утре 18,30 пред НС. Дано успеем да се съберем много хора.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Adrian

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 4:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Къде? Сборен пукт - начало?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана MSN Messenger
ВЪЛКО И СНЕЖА

МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 9:16 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте колеги.На проведената среща се взеха решения,които няма да коментирам сега.Който желае да бъде готов за протест.
Върнете се в началото
Жана Иванова

МнениеПуснато на: Пон Юни 10, 2019 9:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте,
По идея на Вълко събрах и пускам клипове от протестите преди 3 години Smile

https://youtu.be/kjP8kWdcTjg

https://youtu.be/XsgRbikzwsQ

https://youtu.be/z-D_TysrQc4

https://youtu.be/hZ3zl50itqY
Върнете се в началото
kvp155

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 10:45 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Доста гръмки думи се изписаха тук, което ме накара да прочета целия Закон за устройството на Черноморското крайбрежие, включително и внесените за обсъждане промени.

Не съм юрист и не претендирам за никаква компетентност, но твърденията за това, че съгласно готвените промени в този закон би се забранило свободното къмпиране навсякъде из България, включително и спирането на кемпери пред дома на хората, което би се третирало като къмпиране, според мен са силно преувеличено.
Извадените текстове наистина звучат стряскащо, но преди да се хвърля смут в цялата къмпингарска общност е добре да се знае, че текстовете от този закон се отнасят само за Черноморското крайбрежие. Това е изрично записано още в чл. 1

Чл. 1. С този закон се уреждат обществените отношения, свързани със:
условията и реда за определяне на териториалния обхват на Черноморското крайбрежие и на крайбрежната плажна ивица, изискванията, правилата и нормативите за тяхното устройство, ползване, застрояване и опазване;
правомощията и координацията на дейността на централните и териториалните органи на изпълнителната власт и на органите на местното самоуправление, както и взаимоотношенията им с физическите и юридическите лица при осъществяване на държавната политика по устройство на Черноморското крайбрежие.
(нова - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) условията и реда за провеждане на процедурите за определяне на концесионери и на наематели на морските плажове.
Чл. 2. Основните цели на закона са:
създаване на условия за опазване, устойчиво интегрирано развитие и устройство на Черноморското крайбрежие;(изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) осигуряване на свободен и безплатен достъп до морските плажове;
опазване, съхраняване и разумно използване на природните ресурси;
предотвратяване и намаляване на замърсяването на Черноморското крайбрежие;
защита на морския бряг от ерозия, абразия и свлачищни процеси;
възстановяване и опазване на естествения ландшафт и културно-историческото наследство.
Чл. 3. Черноморското крайбрежие обхваща частта от:
територията на страната, попадаща в обхвата на охранителните зони по чл. 9 и островите във вътрешните морски води и териториалното море;
(изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г.) акваторията на Черно море, с широчина 200 м, измерена от бреговата линия.
…
Глава трета.
ЗОНИ ЗА ТЕРИТОРИАЛНОУСТРОЙСТВЕНА ЗАЩИТА
Чл. 9. На територията на Черноморското крайбрежие се създават следните охранителни зони:
зона "А" с режим на особена териториалноустройствена защита;
зона "Б" със специфични характеристики на територията и специален режим за опазване на териториалните и акваториалните ресурси.
Чл. 10. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2013 г., доп. - ДВ, бр. 40 от 2014 г.) Зона "А" обхваща частта на акваторията на Черно море по чл. 3, т. 2, крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 м извън териториите на населените места, измерена по хоризонтала от границите на морския бряг или на морските плажове.
(2) В зона "А" се забраняват:

По-надолу са изброени всички забрани, сред които са и готвените промени в чл. 10

…

Няма да продължавам нататък, но от цитираните текстове съдя, че готвените промени касаят само забраните които се отнасят до територията на зона А и Б. Абсурдно е да се смята, че бреговата ивица на яз Копринка или Сеславци например все още попадат в тези зони, след като в закона те са ясно дефинирани.
Все пак за да не остане някой с убеждението, че мен проблема не ме вълнува ще кажа, че готвените промени наистина са драстични и е много вероятно след тях да има подобни ограничения чрез закони за язовирното крайбрежие, речното крайбрежие, горските територии, пасищата, поляните край урбанизираните територии и т.н. и т.н.
Имено за да се даде ясна представа и тълкувание на казуса от грамотни юристи на срещата вчера, събрахме средства и с тях ще проведем консултация от хора занимаващи се точно с тази материя. От тази консултация се очаква да получим писмено тълкувание с всички текстове, които уреждат т.н. къмпиране в цялата страна за да преценим как да действаме по-нататък.
Това разбира се въобще не спира свободното изразяване на гражданската ни позиция и заплануваните протести вече са в ход.
Върнете се в началото
lorem

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 10:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е точно така!

ПОДЛЕЖАТ НА САНКЦИЯ ПРИ УСЛОВИЯТА НА чл.24б във вр. чл.10а от ЗУЧК -
паркирани каравани и кемпери в чужд имот, който не е обособен при условията на чл.10а от ЗУЧК.

Нововъведения, рийш...

Глоба от 500 до 1000 лв., повторно от 1500 до 2000.

Нововъведението не уточнява отстоянието от Черноморието, което означава на територията на територията, ако ме разбираш!
Върнете се в началото
kvp155

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 11:26 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Мъча се да те разбирам, но явно толкова са ми възможностите и затова смятам, че чуждият имот пак трябва да е в зона А и Б от ЗУЧК, а тази зона не е територията на цяла България.

Но имено за да се изгладят тези и други спорни тълкувания сме отнесли въпроса до квалифицирани юристи.
Върнете се в началото
Djina

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 11:34 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Kvp155, и аз си мисля, че голямата борба е за черноморското крайбрежие, където почти не е останало свободно местенце, но и на малкото такива има кемпери и каравани, които спират на пътя, а не върху дюните, което доколкото разбирам, вече ще е забранено. А това с какво е по-различно от караваните, поставени в к-г Градина например, на самия плаж и как там не се унищожава плажната ивица, а в свободните места се унищожава, не ми е ясно Rolling Eyes
Наистина е хубаво някой компетентен човек да даде мнение.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Обществено полезни теми Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 3 от 8

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети