kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
ОТНОВО ЗАБРАНИ ЗА СВОБОДНОТО КЪМПИРАНЕ - СПЕШНА РЕАКЦИЯ!
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Обществено полезни теми
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lorem

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 11:37 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Чл. 11. (1) Зона "Б" обхваща териториите, попадащи в ивицата с широчина 2 км от границата на зона "А", с изключение на урбанизираните територии на населените места, определени към датата на влизане в сила на закона.

Дет'са вика, немож спря са изпикаш...
Ходи при квалифицираните!

Успех!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
petrovapetrova

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 11:41 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Любезно са "пропуснати" ембрионалните дюни от формулировката по 17а.
Върху тях са Градина и Смокиня...
Да питаме ли какво става и кой си играе налобист само, за да ни вкара по кошарите?

Цитирам експертно мнение, а не личното си и ще намеря след малко да ви пратя линк.

Много съм ядосана и това не се търпи.

Не може да има ограничения в държава, в която липсват условия! Цинизъм.
Върнете се в началото
kvp155

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 11:44 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И така да е забраната е за кемпери. В моя талон пише, че автомобилът ми е лек.

Но виждам колега lorem, че вие навярно имате нужните познания и опит и съм сигурен, че ако е така членуващите тук биха си спестили много усилия и средства, ако все пак сте готов да ги споделите с нас. Нали за това са форумите, или греша?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
Jordan IBR

Местожителство: Лозен

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 1:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги, има ли среща сборен пункт за довечера или всеки се включва самостоятелно?
КVP, дори и само за морето, тези промени са безумни и накърняващи конституционните ни права. Мисля, че е достатъчно за да ги протестираме.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
petrovapetrova

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 3:07 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Днес, от 18:38 има протест пред Народно събрание срещу бетонирането и нарушаването на конституционните ни права.

Върви в социоалните мрежи от няколко групи и основно в групата на Бетономорие.

Чакайте да сложа някакъв линк...

Ако някой мине просто от Цариградско шосе към 19 часа през площада и едничък да е, като участник в движението, хората ще разберат, че всички сме заедно и че не можем да се съграсим на ограничения, докато има 10 къмпинга на кръст в тая държава, а другите така наречения преход си ги раздадоха и съсипаха!
Искаме ред, възможности за къмпинги, а не забрани, докато те си изпраскаха всички хотели на брега, нали???

Слагам линк от събитието за довечера
https://www.facebook.com/events/359879054666067/
Върнете се в началото
kvp155

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 4:23 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Разбира се, че промените са безумни и аз също съм готов да се включа и с парадни кемпер обиколки пред НС. Сигурен съм, че и много други ще го направят, само да се стигне до необходимост от това. Просто си мисля, че е абсолютно задължително да знаем за какво протестираме.
Върнете се в началото
Jordan IBR

МнениеПуснато на: Вто Юни 11, 2019 10:18 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги днес бях на протеста с кемпера. Ще се опитам да не бъда дългословен, но ще е трудно. Имаше хора, имаше организирано озвучаване и говориха интересни хора. Един от тях беше адвокат Бораджиев. След това си поговорихме. Начина по който е променен закона, дава много широки граници на приложение, с други думи свободи на изпълнителните органи да го прилагат по усмотрение. Така написан, той спокойно може да се прилага и извън границите на крайбрежието. Освен това основавайки се на него, вече спокойно ще могат да се издават наредби в общините, забраняващи къмнгуването на места които те преценят, навсякъде из страната. Да с тези промени се прескача тълкуванието, че къмпингуването е част от свободното придвижване на граждани из страната, което е основно гражданско право, гарантирано от конституцията. Аз съм свободен човек и искам да остана такъв. Не искам да се чувствам като дребна мишка, всеки път когато реша да отида на язовир или море и да разчитам на благоволението на някой пъдар. Да трябва да се вземат мерки срещу ганьовщината, но този закон уважаеми колеги не третира по никакъв начин замърсяването и изхвърлянето на отпадъци сред природата. Той просто налага една безогледна, непремислена забрана. Без да предлага никаква алтернатива. Защото такава за момента не същесатвува. Имаме ли обособени места сред природата? Не. Имаме едни двайсетина къмпинга и това е. Човек няма дори къде да си сервизира кемпера по тия къмпинги и изобщо из цялата страна, като не броим две-три места. Е къде е алтернативата? Норвегия, Швеция се рекламират масово като страни за къмпингуване, на нас ни го забраняват! Не става така, нужна е регулация, а не забрана.
Другото важно нещо което искам да ви кажа. Утре е насрочено извънредно заседание. На него ще се опитат да вкарат закона за гласуване. Извънредно заседание...нещо извънредно като земетресение ли е станало? Не просто много бързат да ни надянат каишката предсезонно.
С оглед на гореизложеното колеги е много важно да покажем своето присъствие и несъгласие с това безумие. Утре и четвъртък са критични дни.
За това ви предлагам утре среща 18,00ч. среща пред Националния стадион. После поемаме по маршрута Орлов мост, Ректората, НС, Министерски съвет, Дондуков, бул.В. Левски и пак НС. Придвижване с бавна скорост и кратки спирания. Консултирах и това, няма проблем не нарушаваме нито един закон . Протест има обявен до четвъртък включително. Телефона ми е 0878983845.
Поздрави.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
Жана Иванова

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 8:46 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Като част от създаделите на събитието за протеста бих препоръчала събиране 18:30, за да може да започнат да се събират и хора на самия протест, за да не сте само вие. По примцип до към 19 са дошли повечето. Smile
Върнете се в началото
Jordan IBR

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 9:20 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Който може в 18.00. Имах предвид на стадиона, да можем да си кажем по някоя приказка и към 18,45 да потеглим. А винаги има закъсняващи. На който му е рано може в последствие да се присъедини.
Върнете се в началото
Jordan IBR

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 10:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Дневник със стария за вчерашния ден и промените в ЗУЧК.
https://m.dnevnik.bg/zelen/2019/06/11/3923912_zapochnaha_novi_protesti_sreshtu_prezastroiavaneto_i/?fbclid=IwAR0FrXLwAXy68TA6ZEgQ95PPrScvpuF3sVJL1O7-PTaeRj7z_ztQ9V4HiC4
Върнете се в началото
grema

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 11:24 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще има ли конкретни предложения включени в проекта за регулиране на нощувките извън мрежата (диво къмпингуване)? Ще има ли въобще предложение от страна на желаещите протест или просто ще се скандира срещу настоящото предложение?
Аз има въпроси към евентуалното предложение от страна на протестиращите:
- Как ще се контролира изхвърлянето на химически тоалетни в природата и премиването им във водоемите влючително и морето?
- Как ще се контролират любителите на диво къмпингуване изхвърлящи отпадъци на територията на цялата страна и кой ще чисти след тях?
- Как ще се контролират хората "обичащи да къмпингуват сред природата" с тонколони гърмящи до 3-4 часа сутринта?
- Как ще се регулира кой по-колко ще стои на определените за свободно нощуване извън мрежата места, по-колко квадратни метра ще си заграждат и имат ли право да стоят там целогодишно като не позволяват на други желаещи да посетят тези места?
- Ще може ли да се пали огън, да се секат храсти и дървета, да се забиват пирони към здрави дървета за укрепване на мивки, бани, маси, барове и много други приумици на любящите почивка сред природата?
Все прости въпроси касаещи нашите ПОЧИВКИ сред природата.
Извявам се предварително за грешките, но така е с моя мобилен телефон.
ВЪЛКО И СНЕЖА

Местожителство: BG софия

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 11:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

В отговор Jordan - Там сме.
Върнете се в началото
Jordan IBR

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 12:10 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

grema написа:
Ще има ли ...

Има колега, достатъчно на брой, добре обосновани коментари и предложения, внесени по надлежен ред, още при обществените обсъждания, само , че тия хора не търсят диалог.
А регулациите стават така както навсякъде в белите страни. Как в Норвегия може? Сигурно имат контролни органи навсякъде? Или просто са разбрали нещо важно, което ние не можем?
А ти ако не си разбрал, тази забрана не цели справяне с проблемите описани от теб. Тя няма да спре Ганьо да си изхвърли кенефа, където му скимне. Ти би ли споменал апропо къде си сервизираш кемпера, защото аз в България не знам да има такива места?
Ти на кой от миризливите, разбити,без бани и тоалетни къмпинги ще отседнеш след забраната? Аз съм бил на всички, на цялата ни територия има пет които стават. Дори и до хотел няма да можеш да спреш за да им ползваш СПА центъра.
Аз не смятам, да се превръщам в партизанин и да се страхувам да си направя една нормална почивка със семейството в собствената си държава. Аз съм свободен човек и възнамерявам да остана такъв, без да се налага да нарушавам законите.
Довечера 18.00. Пред стадион "В.Левски".
България е на всички нас.
Върнете се в началото
grema

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 12:58 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Обичам свободното къмпингуване, но в България има нужда от ясни правила за това. Такива до този момент няма. Старая се да си почиствам тоалетната, като я изхвърлям у дома или на химическите кабини. За дълги преходи и свободно къмпингуване си нося 2 касети. Но съм правил и изключения и се чувствам зле за тези си постъпки. Не е правилно. Качете тук каква е стратегията, която се предлага за свободно къмпингуване. Трябва да се запознаем с нея. Не всички сме от София и не всички сме в България в момента.
Жана Иванова

МнениеПуснато на: Сря Юни 12, 2019 2:53 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Още от предишния път едно от основните искания е да се работи за развитие на къмпинг туризма и инфраструктурата преди да започнат да се налагат глоби.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    kemper-club forum Форуми -> Обществено полезни теми Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
Страница 4 от 8

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети