kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пон Юли 08, 2019 3:45 pm Заглавие: Хладилник с камера - намалява след няколко дни
Здравейте,
Имам следното питане - хладилника е Електролукс от големите с 2 врати.
Бях 5 дни на фестивал на едно поле без сянка.
Температурата беше всеки ден еднаква, слънчево и над 30 градуса през деня.
Хладилника първия ден беше на 4 градуса долу и много студено в камерата.
На последния ден беше вече на 7-9 градуса долу, камерата беше окей, леда в ледарката беше добре.
Много храна ми се скапа, което не ми харесва.
Пуснато на: Пон Юли 08, 2019 3:47 pm Заглавие:
Напълно нормално. Няма проблем, от абсорбционен хладилник - толкова, дори 9 градуса е ниска температура. При много топли дни може да е и 12 градуса. Което пак е в рамките на нормалното. _________________ www.facebook.com/rheampbulgaria/
Пуснато на: Пон Юли 08, 2019 3:58 pm Заглавие:
YasenV написа:
Няма лек за това? Просто трябва да ги меткам във фризера явно.
Или компресорен
Да, така е, правилно разсъждаваш, няма лек за големите хладилници. Просто амонячната им система не смогва. Най-много им се отразява на тях. Моят е на три години и е същата истроия. За меса и други бързо развалящи се неща - или камепата или компресорен. _________________ www.facebook.com/rheampbulgaria/
Предполагам че става дума за работа на газ? За мен е задължително два пъти в годината да се прави профилактика на газовата система на хладилника,защото газта ни е "чудна",също от значение е дали е от към слънцето. Вентилатори имаш ли? Защото помагат доста в жегите. Както казвам често-по пламъчето ще го познаете
Пуснато на: Вто Авг 11, 2020 10:43 am Заглавие: Re: Хладилник с камера - намалява след няколко дни
YasenV написа:
Здравейте,
Имам следното питане - хладилника е Електролукс от големите с 2 врати.
Бях 5 дни на фестивал на едно поле без сянка.
Температурата беше всеки ден еднаква, слънчево и над 30 градуса през деня.
Хладилника първия ден беше на 4 градуса долу и много студено в камерата.
На последния ден беше вече на 7-9 градуса долу, камерата беше окей, леда в ледарката беше добре.
Много храна ми се скапа, което не ми харесва.
Здравейте,
по обяснението изглежда вентилацията на хладилното тяло отзад не е достатъчно добро. Иначе при постоянни параметри - нивелиране, вентилация, нагряване (газ или електро), не би следвало да има промени в работата на хладилника.
При мен също работеше с променлива ефективност. Оказа се че дюзата е замърсена и пламъка ту е ОК, ту е слаб.
Ако не ти е нов хладилника, ти препоръчвам да я изчистиш. Тук съм писал как става:
http://kemper-club.com/forum/viewtopic.php?t=9961
Поздрави
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети