kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Пуснато на: Пон Апр 25, 2016 3:12 pm Заглавие: Как да ссвържа релето за дневни светлини??
Здравейте!
Монтирах си DRL фарчета с LED. Релето което ги включва се свързва на няколко места между които ключа за фаровете. На инструкцията за това кабелче пише "12V след контакт.
Конкретния ми въпрос е знае ли някой къде се свързва това кабелче на FIAT Ducato 93 г.???
Свалих кората под волана но не мога да се оправя в плетеницата от кабели която изглежда фабрична. Лоста за фаровете влиза в една кръгла пластмасова конструкция с много кабели. Кой е моят???
Ще пусна и снимка, но дотогава разчитам на някой препатил или на някоя идея.
Пуснато на: Пон Апр 25, 2016 7:47 pm Заглавие: Re: Как да ссвържа релето за дневни светлини??
MiM написа:
Здравейте!
Монтирах си DRL фарчета с LED. Релето което ги включва се свързва на няколко места между които ключа за фаровете. На инструкцията за това кабелче пише "12V след контакт.
Конкретния ми въпрос е знае ли някой къде се свързва това кабелче на FIAT Ducato 93 г.???
Свалих кората под волана но не мога да се оправя в плетеницата от кабели която изглежда фабрична. Лоста за фаровете влиза в една кръгла пластмасова конструкция с много кабели. Кой е моят???
Ще пусна и снимка, но дотогава разчитам на някой препатил или на някоя идея.
Здравей, намираш първия кабел, на който има 12В след контакт и си готов. Това е само оперативна верига. Проверяваш на контакт с пробна лампа или мултицет. Ако ти е сложно - моето мнение е дай някой лев на електричар и си готов.
Пуснато на: Пон Апр 25, 2016 8:13 pm Заглавие:
Аз си ги монтирах и свързах по тази схема,проста ,работи и не режеш нищо.Може да се вземе + от бушон на който идва ток след контакт/аз така го направих/,не е задължително да е от алтернатора.
Пуснато на: Пон Апр 25, 2016 9:00 pm Заглавие:
MiM, премери консумацията на едно фарче с амперметър при работещ двигател. И ползвайки закона на Ом чрез добавяне на допълнително съпротивление можеш да намалиш работното им напрежение с 2.5-3V , така ще станат вечни.
пп: колеги, що не попълвате графата "Местожителство" в профилите си за по ефективна помощ и комуникация ?
Пуснато на: Вто Апр 26, 2016 9:54 am Заглавие:
Любомир Мечков и MITKO70, благодаря ви, че разсеяхте заблуждението ми. Бях се заблудил, че това "+12V след контакт" трябва да е някъде по ключа за фаровете. Сега съм наясно.
sampo, благодаря за светването за дълговечност на фарчетата! Ще го пробвам. Надявам се съпротивлвнието да не грее много.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети