kemper-club forum Форуми kemper-club forum
Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрация 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ПЪРВО ПРОЧЕТИ ТОВА!

В този форум се комуникира на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК, пише се на КИРИЛИЦА и моля НЕ СЕ ОТКЛОНЯВАЙТЕ от това правило!
Уважавайте другите, за да уважават и вас! Бъдете преди всичко ХОРА, не примати!
течност за химическа тоалетна
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Jlembio

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 7:06 am    Заглавие: течност за химическа тоалетна Отговорете с цитат

Колеги, моля ако някой е ползвал тази течност да сподели мнение.
Изглежда доста евтино решение, та не знам дали ще е ефикасно.

https://voevmedical.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82-%D1%85%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%87%D0%B5%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8/
Имам предвид първия от линка STF6000.
При 0.8ml на литър се получава , че с 1 литър правим 400 зареждания на касетата. За 50 лв!!?? По 12-13...хайде по 15 стотинки на зареждане ми звучи твърде хубаво за да е вярно.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 8:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз доколкото схванах се слага около 15мл на една касета. Това би значело че един литър е за около 60 зарвждания.
Jlembio

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 9:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

"Разрежда се 15ml концентрат в 19литра вода(0.8ml в 1литър вода)"

Не е в една касетка а в 19 литра което си е повече. Аз го смятах при 3 литра вода по 0.8ml свръхконцентрат
Върнете се в началото
backstage

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 1:13 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Jlembio написа:
"Разрежда се 15ml концентрат в 19литра вода(0.8ml в 1литър вода)"

Не е в една касетка а в 19 литра което си е повече. Аз го смятах при 3 литра вода по 0.8ml свръхконцентрат

Касетата ти е 20 литра бе Мен...
Върнете се в началото
Jlembio

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 3:36 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

backstage написа:

Новобранец съм. Купих си кемпера миналата есен и още не съм зареждал тоалетната. От това което четох се зареждало 3 литра разтвор. Явно пак съм разбрал недоразбрал. hammer Няма да е за сефте. И все пак - някой ако го е ползвал това чудо, да сподели мнение.
И пак за 60 зареждания ми изглежда евтино - Аква Кем син как се връзва като цена и откъде да си купя евтин? Четох някъде из форума,но не мога да го открия.
Върнете се в началото
babkata

Местожителство: Курило

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 3:49 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Jlembio написа:
backstage написа:

Новобранец съм. Купих си кемпера миналата есен и още не съм зареждал тоалетната. От това което четох се зареждало 3 литра разтвор. Явно пак съм разбрал недоразбрал. hammer Няма да е за сефте. И все пак - някой ако го е ползвал това чудо, да сподели мнение.
И пак за 60 зареждания ми изглежда евтино - Аква Кем син как се връзва като цена и откъде да си купя евтин? Четох някъде из форума,но не мога да го открия.

Mарци продава препарати и консумативи на тедфорд от които е и аквакем син.http://www.kemper-club.com/forum/profile.php?mode=viewprofile&u=1247 пиши му на лични и ще се разберете какво и колко.
аз сипвам на око между 30-50мл. директно в касетата без да разреждам първоначално. ....то после само ще се разреди ....колкото толкова.
каквото и да правиш на рози няма да замирише Very Happy
Върнете се в началото
REGULATOR

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 4:17 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

На Campingaz препарата смърди ужасно,дано и този не е същия!!
Върнете се в началото
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 6:24 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

След пробвани най-различни препарати не искам да ползвам нищо различно от AquaKem Blue.
Зеления АкваКем според мен не е ок. За смърделите от метро направо не искам да пиша. Ние си купуваме син АкваКем - 2литра за 28лв и ни стига за двайсетина зареждания, защото слагам по около 100мл. И аз като Коко не го разреждам, а директно го сипвам в касетата.
Любомир Мечков

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 7:06 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз ползвам сашетата на Тетфорд Аква Кем и съм най-доволен. Течният е доста по-слаб Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя Кемпер / Каравана
ganev78

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 7:08 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

И ние пробвахме какво ли не и сме най доволни от синия Аква Ким. Слагаме по 120 мл и ни е издържал и по 3, 4 дни докато се напълни , без да мирише
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chicken

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 7:27 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз сега ще правя експеримент. Ако на морето сме на къмпинги навсякъде, ще трябва тоалетната да изкара девет дни, защото ще се ползва, но най вероятно няма да се напълни през това време. Ще заложа на 150 мл Smile
Ама не вярвам Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 7:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Тя тоалетната може да изкара и доста повече (опитно установено), ама дали вие ще можете ... ? think
chicken

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 8:00 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е идеята е, ако сме по къмпинги. С моите размери предпочитам навън да ходя, ако не се налага вътре Smile Иначе на първото тридневно излизане не стигна за третата нощувка. После се поправихме, но три денонощия ни е максимума. Та съдя за действието на препарата не толкова по миризмата, колкото по консистенцията, като изливам касетата Smile Така разбрах, че под 100 мл не е добре да се пада Smile
Или не схванах шегата? Smile Така де, схванах я, ама не знам дали се шегуваш или говориш буквално Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Кемпер / Каравана
loveforever
Администратор
Администратор

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 8:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Е то ако не е заради миризмата, какъв е смисъла от препарата?
Не ми се вярва някой особено да го е грижа за последващата преработка на отработения материал независимо дали това ще става при естествени или при създадени от човека условия.

Макар и да се изразих шеговито казаното по-горе си е истинско. За 9 дни лятото е добре 3 пъти да се изхвърля касетата. Ако няма да я напълните за тея три дни, а ще е примерно на половина - слагаш препарат половин доза или 1/3 и на третия ден я изхвърляш и изплакваш. После ново зареждане. И пак казвам това не е задължително, просто е по-практично и приятно. Не пречи и два месеца да си стои пълна касетата. Нищо няма да и стане. Историята познава и доста по дълги случеи. Просто изхвърлянето после ще е доста по-неприятно.
chicken

МнениеПуснато на: Вто Юни 06, 2017 8:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А, ей това беше чуденката. Щом опита ти показва, че е добре да се изхвърля на три дни така ще е. Беше ми интересно какво става за повече и дали препарата помага. А за изхвърлянето... Ми друго си е да не пльокат разни неща, а и има ли парченца плакненето е по-продължително. Все излизат и излизат...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    kemper-club forum Форуми -> Уреди и къмпинг оборудване Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Страница 1 от 4

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети