kemper-club forum Място за комуникация и споделяне на идеи, мероприятия и мнения на хора запленени от страстта наречена кемпер. Да погледнем живота от хубавата му страна!
Здравейте,
Обмислям да си сложа климатик и попаднах на Truma Saphir.
Имам няколко въпроса:
- Може ли да се подкара с генератор като Honda EU20/22 ? Някой тествал ли го е на практика ?
- Могат ли да се сложат универални въздуховоди, а не тези на Truma (по-бюджетни) ?
- Има ли някакви по-хитри алтернативи (търся вариант - в който да е разположен в багажното) ?
Поздрави,
Здравейте,
Обмислям да си сложа климатик и попаднах на Truma Saphir.
Имам няколко въпроса:
- Може ли да се подкара с генератор като Honda EU20/22 ? Някой тествал ли го е на практика ?
- Могат ли да се сложат универални въздуховоди, а не тези на Truma (по-бюджетни) ?
- Има ли някакви по-хитри алтернативи (търся вариант - в който да е разположен в багажното) ?
Поздрави,
Ще тръгне без проблеми с посочения генератор, по-бюджетни въздухопроводи от на трума - здраве му кажи. Тази трума колко пари струва и кой точно модел е като киловати ? И колко е голямо помещението, което ще се охлажда ?
Регистриран на: 22 Май 2012 Мнения: 2882 Местожителство: Все в села е София-Пловдив-София, ама е от столицата Варна :)
Пуснато на: Сря Яну 09, 2019 9:41 am Заглавие:
Ако ще го слагаш в багажното, тябва да се помисли за правилния поток на въздуха, като оптималното е вход отдолу (под караваната, където е по-студения въздух), както е предвидено от производителя и изход отстрани/отзад (зависи къде е капака).
Ако ще ползваш обикновени алуминеви въздуховоди, без изолация, ще имаш големи загуби и на изходите не е ясно какво ще получиш.
Предполагам си наясно, че въздуховодите трябва да излизат нависоко, към тавана, което усложнява монтажа и заема полезен обем.
За момента мисля за модел Truma Saphir comfort RC - 2400 W охлаждане.
За кемпер 6.4м. Те го дават за каравана до 6.5м, но аз си мисля че за в каравана 6.5 м има доста повече обем от кемпер, та би трябвало да е предостатъчен. Може би и Truma Saphir compact ще свърши работа.
Въздуховодите гледах са доста дебели, нещо като 200 EUR мернах за един.
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети