| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zdravko455
|
Пуснато на: Съб Окт 19, 2019 1:31 pm Заглавие: Издследване на възвртатен поток от инжектори - Ducato 2.3 |
|
|
Здравйте,
От известно време насам имам бял пушек, когато кемпера работи на празен ход и подам рязко газ. В движение не се проявява.
Засега заключението след смяна на клапан и проверка на EGR е че има дефектен инжектор - най-вероятно не затваря.
Днес си поиграх и закачих четри шишета на връщаштите маркучи. Ето ги как изглеждат:
https://www.dropbox.com/s/iahrarg0apbj6l4/IMG_20191019_124416.jpg?dl=0
Идеята ми е да изолирам кой вероятно причинява проблема. За съжаление резултататите не са достатъчно конкретни.
Виждаме че вероятно 3-тия е най-зле.
Някой правил ли е нещо подобно ?
Дали си струва да почна само с 3-тия или да ги свалям всички ?
Цялата операция я правя защото свалянето и слагането на един в Белгия струва около 200-300 EUR - според това колко се закучи.
Мерси предварително.
Поздрави,
Здравко |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Нед Окт 20, 2019 7:06 pm Заглавие: |
|
|
3 е много зле
4 го догонва...
1 не е далече.
Този тест се прави при 60 сек. работа на място. Няма смисъл от повече.
Ако питаш мен извади и рециклирай 4те дюзи. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
zdravko455
|
Пуснато на: Нед Окт 20, 2019 11:46 pm Заглавие: |
|
|
Мога ли да ги извадя без специални инструменти ако примем че не са се заклещили ?
Не изглеждат много ръждиви и спекли.
Поздрави,
Здравко |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Пон Окт 21, 2019 7:13 pm Заглавие: |
|
|
Принципно се вадят не много трудно- стига да не са изпускали дифтунгите.
Не трябват специални инструменти, а умения и читави инструменти.
Внимавай с щуцерите за излишното гориво. Вървят комплект и не са много тънки на цена. Тръбичките при монтажа не трябва да се пренатягат. Гледай при развиването да не се развият и холендрите. _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
zdravko455
|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2019 11:21 am Заглавие: |
|
|
Проблема с белия пушек не се проявява винаги. Имам съмнение че всичко идва от евтината нафта в Люксембург. Сипвах в прозрачен бидон и имаше плаващи частици като сняг на парцали - BP/Aral. В Shell/Total по-скоро ги няма.
Дали има смисъл да пробвам първо с добавка като например Chevron Techron или може да навреди ?
Тъй като проблема е поносим за момента, може би по-добре да го оправям в БГ.
Поздрави,
Здравко |
|
|
 |
Любомир Мечков

|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2019 12:21 pm Заглавие: |
|
|
По принцип този тест се прави, когато автомобилът спре да пали лесно. Износват се едни тефлонови уплътнения, които затварят обратния поток на инжектора. Ако двигателят пали нормално, без осезаемо по-дълго въртене... Не търси проблем с този метод. Той няма да покаже лоша дюза, разпръсквач и тн... _________________ www.facebook.com/rheampbulgaria/ |
|
|
 |
Тодор Василев
|
Пуснато на: Вто Окт 22, 2019 5:42 pm Заглавие: |
|
|
Моят съвет е да си купиш един скъп да не казвам оригинален горивен филтър.
И
Някъква добавка за подобряване на горивото.
Това с колбите е несериозна диагностика.
Ако не се оправи Отиваи на диагностик с подходяща диагностика да направи тест на дюзите помпата и т.н.
По електронен път. Не аналогов слухов и други маисторски приоми. _________________ Ремонт на амонячни хладилници. |
|
|
 |
zdravko455
|
Пуснато на: Вто Ное 19, 2019 10:25 pm Заглавие: |
|
|
Горивния филтър го сменям всяка година с оригинален. Кемпера пали от полвин оборот и няма никви смущения с мощност, обороти и т.н.
Изкачвам стръмен байр - на върха давам газ на място - няма бял пушен.
Слизам по-байра - като стигна на равното давам газ на място - има бял пушек.
Не винаги резултата е един и същ.
За добавките съм все още скиптично настроен. По-скоро ще пробвам да слагам от по-скъпата нафта известно време да видя дали има ефект.
Засега изследването на проблем в сервизи се отлага - докато стигна до БГ. |
|
|
 |
Тодор Василев
|
Пуснато на: Пет Ное 22, 2019 3:57 am Заглавие: |
|
|
Това е съвсем друга марка бира
Ще трябва да разпознаеш тоз пушек не само по цвят а и по мирис.
Така както го описваш ми звучи като харчене на масло. _________________ Ремонт на амонячни хладилници. |
|
|
 |
peterco

|
Пуснато на: Пет Ное 22, 2019 7:39 am Заглавие: |
|
|
Интересно в какво състояние е турбото... _________________ "Където се мерят --- не си подавай...." |
|
|
 |
Любомир Мечков

|
Пуснато на: Пет Ное 22, 2019 9:29 am Заглавие: |
|
|
Натича от гумички на клапаните или както Петерко предположи - от сегмента на турбото. _________________ www.facebook.com/rheampbulgaria/ |
|
|
 |
Тодор Василев
|
Пуснато на: Пет Ное 22, 2019 11:23 am Заглавие: |
|
|
Те местата от където може да влиза
Масло в ауспуха са 4.
Сега като каже човека че не пипа маслото ще стане сложно.  _________________ Ремонт на амонячни хладилници. |
|
|
 |
zdravko455
|
Пуснато на: Пет Ное 22, 2019 11:28 am Заглавие: |
|
|
За последния пробег (25000 км) имах загуба на масла - около 1 литър.
Предишните 40000 нямах абсолютно никаква загуба. Звучи ми като по-вероятния проблем от инжекторите.
По мириса немога да го разпозная - мирише на петрол пушека - ама дали е масло или нафта незнам. Не е вода.
Има ли някви странични ефекти ако гори масло ? Като например запушване на катализатор и т.н. ? |
|
|
 |
Любомир Мечков

|
Пуснато на: Пет Ное 22, 2019 12:24 pm Заглавие: |
|
|
| zdravko455 написа: | За последния пробег (25000 км) имах загуба на масла - около 1 литър.
Предишните 40000 нямах абсолютно никаква загуба. Звучи ми като по-вероятния проблем от инжекторите.
По мириса немога да го разпозная - мирише на петрол пушека - ама дали е масло или нафта незнам. Не е вода.
Има ли някви странични ефекти ако гори масло ? Като например запушване на катализатор и т.н. ? |
Здравко, аз съм обективен и честен към себе си и околните. Моят чисто нов сервизен бус беше така още в началото, малко след първите си 10 000 км. Работи на място и после като тръгна - пуши бяло за около 200-300 метра. Дори и не съм се замислял да го пращам по гаранция, беше ми все тая... После му се разчука на 45 000 започна да му чука маховикът, защото нямаше нито един километър без ремарке с кола отзад и поне 1.8 тона товар, без 5-тимата пътници. Продадох го преди три години и доста често го виждам да си се вози безгрижно из страната.
Така, че аз не бих се занимавал с точно такъв проблем. Ако пушенето започне да е постоянно, а то няма, поне според мен - тогава пипай каквото и да било. ДПФ и катализатор се запушват от системно горене на масло и лошо гориво. Не от инцидентно припушване.
Поздрави и не барай инжекторите, ей !  _________________ www.facebook.com/rheampbulgaria/ |
|
|
 |
Тодор Василев
|
Пуснато на: Пет Ное 22, 2019 11:40 pm Заглавие: |
|
|
Моето мнение е че трябва да разбереш от къде е харча на масло.
Защото ако турбото е протекло съвсем скоро ще се счупи.
При счупване на турбото ще изтече голямо количество масло.
Вероятността да останеш на пътя съществува.
Ако се откъсне ( имам такава вероятнос виждал съм не Еди път)
оста и паднат парчета в ДПФ щетите ще са още по голями. _________________ Ремонт на амонячни хладилници. |
|
|
 |
|